News

Coffeecompany introduceert cc coolers

By CoffeeCompany HQ

Coffeecompany introduceert cc coolers

De coffeecompany coolers (/ˈkuːlə/) zijn verfrissende en verkoelende drankjes, geserveerd met ijs. Natuurlijke en smaakvolle non-alcoholische drankjes waar je elke dag van kunt genieten. Ze komen in 3 verschillende smaken:​

Caramel Colada – met als ingrediënten: tropisch fruit puree, dark caramel and vanilla syrup en kokosmelk met ijs. Afgemaakt met een slice gedroogde ananas.​

Strawberry Rose– met als ingrediënten: aardbeipuree, spiced lemon and rose syrup en water met ijs. Afgemaakt met een slice gedroogde limoen.​

Tropical Orange – met als ingrediënten: tropisch fruit puree, floral ginger and orange syrup en water met ijs. Afgemaakt met een slice gedroogde grapefruit.​

Over coffeecompany en de coffeecompany coolers​

Coffeecompany is ontstaan in 1996 om onze liefde voor écht goede koffie te delen met Nederland. Al onze keuzes maken we op basis van extreme liefde voor goede koffie en kwaliteit. Smaak gaat boven alles. Ook bij onze niet-koffie dranken en alles qua eten. ​

Een gast mag verwachten dat alles wat ze kiezen altijd topnotch is. We bieden hen een combinatie van verrassende en comfortabele opties. Altijd iets wat je kent, lekker vindt en vaker neemt, soms iets spannends en nieuws om te proberen. Zo ook de nieuwe coffeecompany coolers, allemaal even cool. ​

Met de lancering van de coffeecompany coolers is coffeecompany, zelfs op de heetste dagen deze zomer, de perfecte plek om verkoeling te zoeken. Ontdek jouw favoriete smaak van deze verfrissende drank.​

cc coolers

476 kg koffie voor De Regenboog Groep

By CoffeeCompany HQ

476 kg koffie voor De Regenboog Groep

Sinds 2008 zamelt coffeecompany in december koffie in voor de inloophuizen van De Regenboog Groep. Bij de regenboog groep komen Amsterdamse dak- en thuislozen samen. De inloophuizen dienen als ontmoetingsplek waar koffie een belangrijke plaats inneemt. De koffie wordt gedeeld, gedronken en opent het gesprek. In die zin heeft het inloophuis de functie van een koffiehuis en hier draagt coffeecompany natuurlijk graag aan bij.

Ook dit jaar doneren wij weer één zakje koffiebonen voor ieder verkocht zakje, blik of doosje koffie tijdens de donkere decemberdagen.

Afgelopen maand is er maar liefst 476 kg koffie ingezameld! Hiermee zijn Amsterdamse dak- en thuislozen voorzien van ruim 63.300 kopjes koffie in 2024!

Wij willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan dit mooie doel!

opening soon: cc vier meren (hoofddorp)

CC Vier Meren, Hoofddorp

opening soon: cc vier meren (hoofddorp)

Hallo Hoofddorp! In de spiksplinternieuwe entree van winkelcentrum Vier Meren openen wij deze zomer Coffeecompany Vier Meren.

Vanaf eind augustus staat ons team barista's klaar om alle koffieliefhebbers te voorzien van de lekkerste koffie en thee, van perfecte klassieke Cappuccino tot een fruitige Filterkoffie en van Bourbon Vanilla Latte tot Chai Masala Latte. Hét koffiehuis van de Vier Meren biedt verschillende zitgelegenheden: na een bezoek aan de markt schuif je aan de lange tafel en lees je een krantje, tijdens het winkelen pauzeer je bij CC Vier Meren met een kopje koffie en plak handgemaakte cake en achterin onze mooie winkel maak je in alle rust nog wat huiswerk af. Ook kan je bij ons terecht voor een lekkere en snelle koffie to go.

plastic toeslag

CoffeeCompany HQ

plastic toeslag

Vanaf 1 juli betaal je bij Coffeecompany €0,10 plastic toeslag voor iedere wegwerpbeker met/van plastic gemaakt. Hiermee hopen wij onze gasten te stimuleren over te stappen op een herbruikbare beker. Want één ding is zeker: we staan nog maar aan het begin van de #reuserevolution

Neem jij ook je eigen beker mee? Dat is beter voor het milieu én je portemonnee! Kies voor een herbruikbare beker en krijg €0,20 korting op iedere koffie/thee to go.

Om de overstap naar een herbruikbare beker zo laagdrempelig mogelijk te maken bieden wij een brede range bekers aan: van voordelige Zero Cup (€2,00) tot kleurrijke Coffeecompany KeepCup.

FAQ

Wat gaat er gebeuren? Vanaf 1 juli mogen restaurants, snackbars & supermarkten plastic bakjes en wegwerpbekers niet meer gratis verstrekken.

Maar waarom? De overheid streeft twee doelen na: de afvalberg verkleinen en het zwerfafval terugdringen. Want veel lege bekers, bakjes en andere verpakkingen belanden op straat, in de berm of in de natuur.

Wie betalen er €0,10? Klanten die een drankje of breakfast pot ‘to go’ meenemen, en zelf géén herbruikbare beker meenemen. Zij maken gebruik van een paper/clear cup, waarin plastic verwerkt is. De klant betaalt €0,10 per meeneembeker.

Ik wil geen €0,10 betalen, wat nu? Wij raden je aan over te stappen op een herbruikbare beker. We bieden deze al aan vanaf twee euro! Neem jij je eigen beker mee? Dan krijg je €0,20 Bring Your Own Cup korting op iedere koffie/thee to go.

Waarom krijg ik de Bring Your Own Cup korting alleen bij koffie/thee to go? Wanneer jij je eigen herbruikbare beker meeneemt voor een koffie to go, voorkom je hiermee het gebruik van een wegwerpbeker. Consumeer jij je koffie/thee bij ons in de locatie of op het terras? Dan serveren wij onze drankjes standaard in servies. Door je eigen herbruikbare beker mee te nemen, voorkom je in dit geval niet het gebruik van een wegwerpbeker.

Ik maak gebruik van de Coffeecompany Strippenkaart, wat nu? Ook de klant die afrekent met een strippenkaart moet 10 cent afrekenen wanneer deze een wegwerpbeker gebruikt. Het kan dus voorkomen dat je enkel 10 cent afrekent. Daarom raden wij onze geliefde strippenkaart klanten aan om te stappen op een herbruikbare beker.

Volgens de Nederlandse wetgeving (EU-richtlijn: 4. NL Besluit: 8B) zal de toeslag apart op de kassabon verschijnen.

drie nieuwe filterkoffies!

CoffeeCompany HQ

drie nieuwe filterkoffies!

We laten je kennismaken met onze drie heerlijke filterkoffies van het seizoen! We beginnen met de zomerse Samii Bedessa en reizen via Rwanda door naar Peru waar we de familie Coronado tegenkomen.

We trappen af met een koffie die je direct in zomerse sferen brengt: Samii Bedessa uit Ethiopië.

Deze koffie komt uit de (voor koffieliefhebbers) beroemde Guji regio. De bessen worden met de hand geplukt en vervolgens direct ontdaan van schil en vruchtvlees op het washing station 'Hambela Bedessa'. Eenmaal schoongemaakt, ondergaan de bonen een fermentatieproces van maar liefst 72 uur in water. Hierdoor krijgen ze een bijzondere complexiteit en diepte in smaak. Na het fermentatieproces worden de bonen grondig gewassen om het laatste beetje vruchtvlees te verwijderen. Nu de bonen helemaal fris en schoon zijn worden ze naar een droogbed verplaatst, waar ze 10 dagen kunnen drogen in de open lucht. Tijdens deze periode wordt er gebruik van de mogelijkheid om de kwaliteit eens goed te controleren; de koffiebonen liggen nu op een perfecte hoogte voor de inspectie. Bonen van de hoogste kwaliteit worden geselecteerd, terwijl eventuele defecte bonen direct worden verwijderd.

Dit zorgvuldige proces resulteert in een buitengewoon zuivere 'cup’, vol fruit. Wanneer deze koffie als filterkoffie wordt gezet, herken je de zoete smaak van perzik en subtiele tonen van citrus. Superlekker!

We zijn aangekomen in Rwanda en stellen we je voor aan vader en zoon Gahizi. Maak kennis met Alexis en Aime!

Samen runnen zij een washing station waar ze koffie van veel boeren uit de Karongi regio inkopen en verwerken. Alexis en Aime Gahizi zorgen hierdoor niet alleen voor de lekkerste koffie, ook zetten zij zich in voor de gemeenschap in de buurt. Koffieboeren uit de regio kunnen gratis koffieplantjes van de nursery farm van Gitesi afnemen en daarnaast leveren ze pompen en ander landbouwmateriaal aan de boeren in de regio. Na het koffieseizoen wordt de ingekochte koffie beoordeeld op basis van kwaliteit. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de bonus voor de koffieboer! Hiermee zijn vader en zoon een spil en drijvende kracht in de koffieregio.

Naast het runnen van het washing station zijn Aime en Alexis ook in het bezit van hun eigen farm. De koffie die hier groeit verwerken ze zelf en houden ze apart van de andere koffie uit de buurt. Wij hebben een ‘lot’ uit deze oogst weten te bemachtigen!

Deze Red Bourbon wordt na het oogsten direct ontdaan van schil en vruchtvlees op het washing station, daarna volgt een fermentatieproces van zo’n 10 tot 12 uur. Vervolgens krijgt de koffie nog een extra bad (soak) van 16 uur in schoon water. Net als de Ethiopische koffie die we eerder deze week aan je voorstelde is de koffieboon na dit proces helemaal fris en schoon. Klaar om het droogbed op te gaan! Onder de schaduw van bomen drogen de koffiebonen 15 dagen op verhoogde droogbedden. In deze periode kunnen defecten zorgvuldig verwijderd worden met de hand!

Een proces dat resulteert in een megazoete koffie met duidelijke tonen van bosvruchten. Smullen!

We sluiten de kennismaking met onze filterkoffies van het seizoen af met de volle & zoete ‘Los Coronados’ uit Peru.

Dit lot is geproduceerd door de families van de broers Raúl en Nicolas Coronado. De familie van Raúl en Nicolas komt oorspronkelijk uit Chota, een regio midden in de bergen van Cajamarca. Daar verbouwde hun familie granen en bonen. Ze verhuisden naar het San Jose Del Alto district om daar een nieuwe toekomst als koffieboer op te bouwen .

Nicolas trouwde met Reinelda Zarate Galloso en samen begonnen ze hun eigen farm genaamd ‘El Romerillo’. Nicolas was direct geïnteresseerd in het ontdekken van lokale koffievariëteiten en leerde nieuwe technieken om de productie en kwaliteit te verbeteren. Ondertussen hebben ze een hectare grond gevuld met Yellow Caturra en Bourbon variëteiten. Alleen de rijpste bessen worden geplukt en direct ontdaan van schil en vruchtvlees aan het einde van de oogstdag. Daarna worden ze 36 uur zonder water gefermenteerd voordat ze gewassen en gedroogd worden.

De andere farm die bijgedragen heeft aan dit lot heet ‘La Loma’ (de heuvel) omdat het gebied waar de farm staat door locals zo genoemd wordt. Het wordt gerund door een jong stel: Hermogenes Coronado en Aleida Galloso Collantes samen met de broer van Aleida, Ulises Collantes. Allemaal zijn ze geboren en getogen op een koffiefarm dus hebben dit van huis uit meegekregen. Op hun farm verbouwen ze, net als “El Romerillo”, Yellow Caturra en Bourbon. Deze variëteiten groeien al meer dan 30 jaar in de regio dus zijn goed aangepast aan het microklimaat en daarom goed te verbouwen.

Al deze mensen hebben samen voor dit Los Coronados lot gezorgd dat wij hebben ingekocht via Cultivar. Cultivar wordt gerund door Lisanne Oonk en Theadros Mellink. Hun liefde voor koffie, hart voor Peru en de drang om ongelijkheid in de koffieketen te bestrijden deed ze besluiten om Cultivar te starten. Cultivar zoekt uitsluitend in Peru naar koffieboeren met potentie die het verdienen om in de spotlights te staan en anders misschien nooit gevonden zouden worden. Ze streven naar ultieme transparantie en helderheid in de keten. Fijn dat we met de aankoop van deze koffie daar een stukje aan kunnen bijdragen!

nieuw! de tweede jeugd supertosti's bij coffeecompany

CoffeeCompany HQ

nieuw! de tweede jeugd supertosti's bij coffeecompany

Maak kennis met onze verrukkelijke nieuwe Supertosti’s van De Tweede Jeugd! Originele recepten gemaakt met de mooiste ingrediënten, boerenkazen en biologisch zuurdesembrood waarin 30% restbrood verwerkt wordt.

vijf eigenwijze smaken

De Supertosti’s komen in vijf verschillende smaken: van klassiek Dubbel-Kaas tot vegan Rendang. De chefs van De Tweede Jeugd koken heerlijk circulair en lokaal in eigen keuken in Amsterdam. Zo wordt er gebruik gemaakt van geredde groeten van Instock Market en werken de Supertosti-chefs samen met bevriende lokale ondernemers zoals Oh Na Mi (kimchi) en Meet Jack (jackfruit).

restbrood?

Het toverwoord ‘restbrood’ roept natuurlijk vragen op en kent een super mooi verhaal. Daarom een kleine shoutout naar het circulaire zuurdesembrood van De Tweede Jeugd: Elke dag blijven er in Nederland honderdduizenden broden onverkocht. Dat vond De Tweede Jeugd meer dan zonde, want die broden zijn natuurlijk nog perfect om te gebruiken. Daarom hebben zij het tot een missie gemaakt om zoveel mogelijk restbroden te redden. En hoe kan dat beter door er nieuwe, heerlijke producten van te maken!

Voor Coffeecompany gebruikt De Tweede Jeugd het zogenaamde ‘Dubbel Gebakken’ brood. Dit brood – waarin 30% restbrood verwerkt – wordt gebakken door de biologische bakkerij Fermento. Zij weken het dagverse brood dat niet verkocht wordt zodat het vervolgens verwerkt kan worden als ingrediënt in het verse deeg. Dit proces is niet alleen super circulair en innovatief, ook wordt het Supertostibrood hierdoor heerlijk zacht, veerkrachtig en smaakvol.

Supertosti’s worden geserveerd met Pure Tomato of Chef’s Smokey Ketchup van The Ketchup Club en zijn verkrijgbaar bij alle* Coffeecompany locaties in Nederland.

*muv CC Gelderlandplein & CC Waterlooplein

opening soon: cc veemarktstraat (breda)

CC Veemarktstraat, Breda

opening soon: cc veemarktstraat (breda)

Breda, opgelet! Coffeecompany opent binnenkort de allernieuwste locatie in hartje Breda, en wel aan de mooie Veemarktstraat! Onze eerste locatie in Breda is perfect gelegen, op steenworp afstand van de Grote Markt en omringd door leuke winkels en cafés. Vanaf dit voorjaar (mei/juni) kun je bij ons even ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van een welverdiende koffiebreak.

Nadat wij in 2022 onze eerste Noord-Brabantse winkels opende in Den Bosch en Tilburg, is het nu tijd om Breda kennis te laten maken met alles dat Coffeecompany, Coffeecompany maakt! Wij brengen 365 dagen per jaar de leukste mensen en de lekkerste koffie samen in een relaxte omgeving.

Met direct van de boer ingekochte koffiebonen, custom handgebouwde La Marzocco espressomachines en getrainde barista's is koffie bij Coffeecompany al sinds 1996 meer dan gewoon koffie. In aanloop naar de opening zijn wij druk bezig met het werven en trainen van het beste barista team zodat wij straks klaarstaan met de lekkerste koffie en thee: van een perfecte klassieke Cappuccino tot een fruitige Filterkoffie of Iced Matcha Almond Latte. Ook bieden we een selectie van zoet en hartig eten, zoals croissants, bananenbrood en desemtosti's.

Onze nieuwe locatie biedt alle koffiefans de ruimte, letterlijk en figuurlijk! Terwijl je aan de iconische lange houten stamtafel rustig een krantje kan lezen, bieden andere plekken de ruimte eens even wat werk te verzetten achter je laptop, of eens goed bij te kletsen met je vrienden. Schijnt het zonnetje? Dan zit je straks heerlijk in het zonnetje mensen te kijken op ons grote terras.

We zijn momenteel druk bezig met de inrichting van onze nieuwe winkel en het trainen van ons team. We kijken er ontzettend naar uit om onze deuren voor je te openen en je te laten kennismaken met onze passie voor koffie. Houd ons in de gaten voor meer updates en kom binnenkort langs bij onze nieuwe Coffeecompany-locatie in Breda!

Platosonic 2023

CoffeeCompany HQ

Platosonic 2023

In aanloop naar de 37e editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) presenteren we in samenwerking met onze buurman Plato Record store Platosonic 2023. Platosonic is het officiële in-store festival tijdens ESNS, met optredens van de nieuwste bands en artiesten die ook op ESNS zullen spelen. Platosonic is gratis toegankelijk en zal plaatsvinden bij Coffeecompany Oude Ebbinge.

De CC Oude Ebbinge is inmiddels dé place to be tijdens ESNS. Bij de muziekspecialisten van Plato Record Store en bij ons in Coffeecompany Oude Ebbingestraat kun je 3 dagen lang genieten van de mooiste optredens van de beste nationale en internationale artiesten. En dat alles gratis!

Check hieronder de line-up van 2023, je wilt dit niet missen!

Donderdag Vrijdag Zaterdag

We weten zeker dat jullie net zo enthousiast zijn als wij en dat we samen een geweldige editie gaan beleven. Dus trek je dansschoenen aan, kom in de stemming en laten we samen een onvergetelijk feest beleven.

Lees hier de rest van het programma van ENSN2023

733 kg koffie voor de regenboog groep!

CoffeeCompany HQ

733 kg koffie voor de regenboog groep!

Sinds 2008 zamelt Coffeecompany rond de feestdagen koffie in voor de inloophuizen van De Regenboog Groep. Bij de regenboog groep komen Amsterdamse dak- en thuislozen samen. De inloophuizen dienen als ontmoetingsplek waar koffie een belangrijke plaats inneemt. De koffie wordt gedeeld, gedronken en opent het gesprek. In die zin heeft het inloophuis defunctie van een koffiehuis en hier draagt Coffeecompany natuurlijk graag aan bij.

Ook dit jaar doneren wij weer één zakje koffiebonen voor ieder verkocht zakje, blik of doosje koffie tijdens de donkere decemberdagen.

Afgelopen maand is er maar liefst 533 kilogram koffie ingezameld! hiermee zijn Amsterdamse dak- en thuislozen voorzien van zo’n zeventigduizend kopjes koffie in 2023. Wij bedanken alle koffieliefhebbers die hebben bijgedragen aan dit mooie doel.

update:

Onze koffiepartner Primavera Green Coffee schenkt bovenop de in december ingezamelde koffie, nog eens 200 kg koffie aan De Regenboog Groep! In totaal kunnen wij de Regenboog Groep dit jaar ruim 730 kg koffie overhandigen. Hiermee zijn Amsterdamse dak- en thuislozen voorzien van zo’n 95.000 kopjes koffie in 2023. Bedankt team Primavera!

Doe mee en geef koffie cadeau!

CoffeeCompany HQ

Doe mee en geef koffie cadeau!

Sinds 2008 zamelt Coffeecompany tijdens de feestelijke (maar donkere) decembermaand koffie in voor de inloophuizen van De Regenboog Groep.

Ook dit jaar doneert Coffeecompany één zakje koffiebonen voor ieder verkocht zakje, blik of doosje koffie tijdens de donkere dagen: van avontuurlijke filterkoffie tot comfortabele oude school capsules, voor elk wat wils! De actie begint op zaterdag 26 november en loopt door tot en met de laatste dag van het jaar.

In 2021 hebben wij samen met onze gasten 530 kg koffie opgehaald. Hiermee zijn de inloophuizenhet afgelopen jaar voorzien van zo'n zeventigduizend kopjes koffie.

Bij de regenboog groep komen Amsterdamse dak- enthuislozen samen. De inloophuizen dienen als ontmoetingsplek waar koffie een belangrijke plaatsinneemt. De koffie wordt gedeeld, gedronken enopent het gesprek. In die zin heeft het inloophuis defunctie van een koffiehuis en hier draagt Coffeecompany natuurlijk graag aan bij.

nu open: cc emmapassage

CC Emmapassage, Tilburg

nu open: cc emmapassage

We blijven groeien beneden de rivieren, want na Den Bosch laten we nu ook Tilburg zien en proeven dat koffie zoveel meer kan zijn dan 'gewoon koffie'! Afgelopen week opende wij CC Emmapassage in het hart de vernieuwde Tilburgse Emmapassage. Deze imposante locatie biedt ons de ruimte alles te laten zien waar Coffeecompany voor staat. Van de allermooiste custom espressomachine tot een breed assortiment rondom koffie, en van snelle koffie to go tot een comfortabele leren bank om eens goed op bij te komen.

Een feestelijke opening vier je maar één keer, en deze keer trokken we daar maar liefst drie dagen voor uit. Op donderdag hebben wij de bezoekers van het allereerste uur de hele dag getrakteerd op koffie. De opkomst overtrof alle verwachtingen en we voelen ons dan ook direct helemaal thuis in de nieuwe Emmapassage. Op de tweede dag van onze feestelijke opening liet Coffeecompany's koffiebrander Jonatan bezoekers en passanten kennismaken met een wereld aan verschillende filterkoffies. Van avontuurlijke anaerobisch gefermenteerde Colombiaanse tot comfortabele Braziliaanse koffie. Zaterdag sloten Ken en Jur van American Baking Company de feestelijk opening af. Deze trouwe leverancier van Coffeecompany trakteerde nieuwschierige en hongerige voorbijgangers op al het lekker dat Coffeecompany naast koffie te bieden heeft.

Storemanager Klaudi en team CC Emmapassage staan voor je klaar. Kom gezellig langs als je in de buurt bent!

CC Emmapassage

nu open: cc las palmas

CC Las Palmas, Rotterdam

nu open: cc las palmas

Hallo Rotterdam! Onze nieuwste (en vierde!) winkel in 010 is geopend op de Kop van Zuid: Coffeecompany Las Palmas. Op loopafstand van het Wilhelminaplein en Hotel New York vind je ons in het prachtige Las Palmas gebouw, recht tegenover de cruise terminal. De iconische gevel van het Las Palmas gebouw greep ons meteen aan en samen met onze ontwerp-partner Ninetynine hebben we van de industriële ruimte een echte CC met eigen karakter gemaakt.

Nu we na 14 jaar de brug over zijn gestoken rijst de vraag natuurlijk: waar moeten we onze volgende Rotterdamse winkel openen?

Kom kijken als je in de buurt bent!

CC Las Palmas

nu open: cc hinthamer

CC Hinthamer, Den Bosch

nu open: cc hinthamer

Hallo koffievrienden in Den Bosch! Hebben jullie onze nieuwste Coffeecompany op steenworp afstand van de Markt al gezien? Samen met onze trouwe design partner Ninetynine toverden we een bruine kroeg om tot een frisse CC met vrolijke kleuren en ruimtelijk ontwerp. Hierin hebben we volop de ruimte gegeven aan het monumentale glas in loodwerk van glaskunstenaars Marius de Leeuw en Kees van Stiphout.

Bij CC Hinthamer kan je terecht voor voor de lekkerste koffie in een relaxte omgeving. Met direct van de boer ingekochte koffiebonen, custom gebouwde espressomachines, getrainde barista’s, en natuurlijk de onmisbare Bossche Bol is koffie bij Coffeecompany altijd meer dan gewoon koffie.

Kom kijken als je in de stad bent!

CC Hinthamer

expositie: artBRUUT bij CC Van Wou

CC Van Wou, Amsterdam

expositie: artBRUUT bij CC Van Wou

Kom ook naar de feestelijke opening van de artBRUUT expositie bij Coffeecompany Van Wou op zondag 28 augustus.

artBRUUT is een samenwerking tussen kunstenaars uit de kunstsuite van inloophuis Makom en bekende Amsterdamse kunstenaars. Een project waarin talentvolle kunstenaars uit het inloophuis in een workshops samenwerken met gevestigde Amsterdamse kunstenaars.

Aan deze expositie werken mee: Kristafari, Adonis Dikosmoy, Christiaan de Vries, David, Alexxx, Tatiana Khrapovitskaia, Joshua van Erven, Hans Klaassen, Tatjana Das, Taj Devi, Hans Klastat, Emiel, Hans Glebbeek, Nirvana, Rolf, Wil Lake.

Over artBRUUT

artBRUUT is een initiatief van Stichting 39 in samenwerking met inloophuis Makom van De Regenboog Groep. Een project waarin talentvolle kunstenaars uit het inloophuis in een reeks workshops samenwerken met gevestigde Amsterdamse kunstenaars. Het resultaat van de workshops, gemaakt door Makom kunstenaars én gevestigde kunstenaars, is in deze expositie te zien.

artBRUUT is in 2014 ontstaan in atelier ‘de kunstsuite’ van het inloophuis. In de kunstsuite wordt al jaren gepassioneerd geschilderd en getekend, maar te weinig mensen zien wat er gemaakt wordt. Daar willen wij, met exposities als deze, verandering in brengen. Alles in deze expositie is te koop. De opbrengst komt 100% ten goede aan de kunstsuite van inloophuis Makom.

artBRUUT is mede mogelijk gemaakt door Fundatie van den Santheuvel, Sobbe, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Noord, Buurtfonds Postcodeloterij, Coffeecompany, Studio GAAFISCH

opening soon: cc emmapassage (tilburg)

CC Emmapassage, Tilburg

opening soon: cc emmapassage (tilburg)

Hallo Tilburg! In het spiksplinternieuwe stadshart openen wij dit najaar Coffeecompany Emmapassage. Met een indrukwekkende plafondhoogte en enorme glazen pui doet deze nieuwe CC ons meteen denken aan de iconische Coffeecompany aan het Waterlooplein. We hadden ons geen mooiere locatie in Tilburg kunnen voorstellen!

Sinds 1996 kan je bij Coffeecompany terecht voor de lekkerste koffie in een relaxte omgeving. Met direct van de boer ingekochte koffiebonen, custom gebouwde espressomachines en getrainde barista's is koffie bij Coffeecompany altijd meer dan gewoon koffie. Vanaf dit najaar staan onze barista’s voor je klaar met de lekkerste koffie en thee: van een perfecte klassieke Cappuccino tot een fruitige Filterkoffie of Iced Matcha Almond Latte.

In aanloop naar de opening zijn we druk bezig met de bouw van de winkel en het werven en trainen van het barista team. Wil jij barista worden bij CC Emmapassage? Klik dan op deze link en solliciteer direct.

groen nieuws: betaal niet langer extra voor plantaardige melk

CoffeeCompany HQ

groen nieuws: betaal niet langer extra voor plantaardige melk

Bij Coffeecompany* betaal je niet langer extra voor plantaardige melk. Je vertrouwde Latte tover je vanaf nu zonder meerkosten om naar een haverlatte! Ook plantaardig eten wordt gemakkelijk gemaakt met een uitgebreid vegan assortiment: van Vegan Lemon Lavender loaf tot Vegan Dahl Tosti.

Hiermee maken we de overstap naar een plantaardig dieet zo toegankelijk mogelijk en zetten we koers naar een gezondere toekomst, voor mens én planeet.

*uitgezonderd: CC Waterlooplein en CC Gelderlandplein.

opening soon: cc hinthamerstraat (den bosch)

CC Hinthamer, Den Bosch

opening soon: cc hinthamerstraat (den bosch)

Hallo Den Bosch! Na de zomer openen we onze allereerste Bossche Coffeecompany. Op steenworp afstand van de Markt vind je ons vanaf september in de Hinthamerstraat. We kunnen echt niet wachten en dromen alvast weg bij deze render.

Binnenkort beginnen we met de bouw van de winkel en het werven en trainen van het team barista’s. Wil jij barista worden bij CC Hinthamerstraat? Klik op deze link en solliciteer direct.

opening soon: cc las palmas (rotterdam)

CC Las Palmas, Rotterdam

opening soon: cc las palmas (rotterdam)

Hallo Rotterdam! Na 14 jaar steken we de brug over en openen we onze allereerste Coffeecompany op Zuid. Op loopafstand van het Wilhelminaplein en Hotel New York vind je ons vanaf deze zomer in het prachtige Las Palmas gebouw. We begeven ons hier tussen Rotterdamse iconen als Hotel New York en De Rotterdam.

Binnenkort beginnen we met de bouw van de winkel en het werven en trainen van het team barista’s. Wil jij barista worden bij CC Las Palmas? Klik op deze link en solliciteer direct.

hallo amsterdam-noord!

CC Station Noord, Amsterdam

hallo amsterdam-noord!

Hallo Amsterdam-Noord! Onze deuren zijn geopend op het levendige stationsplein van Metrostation Noord. Na ons eerste weekend voelen we ons al helemaal thuis in de buurt. We hadden ons geen mooiere eerste locatie in Noord kunnen bedenken!

Na 25 jaar staan onze barista's nu ook aan de noordzijde van het Amsterdamse IJ klaar met de lekkerste koffie en thee: van een perfecte klassieke cappuccino tot een fruitige filterkoffie of iced matcha almond latte. Ook voor de perfecte koffie voor thuis kun je shoppen bij de Coffeecompany, met verschillende single origin filterkoffie’s, espressobonen en capsules. Veel van de koffiebonen in het assortiment bij de Coffeecompany worden direct ingekocht bij de producent en naar eigen smaak in kleine batches gebrand zodat de koffie altijd vers is.

Of je nou onderweg bent naar het boven ’t Y winkelcentrum, de markt of naar de bioscoop; wij staan voor je klaar met je favoriete koffie om snel mee te nemen of om juist even rustig van te genieten aan onze klassieke lange tafel of op ons zonnige terras aan het plein.

67.000 kopjes koffie voor De Regenboog Groep

CoffeeCompany HQ

67.000 kopjes koffie voor De Regenboog Groep

Voor het veertiende jaar op rij hebben wij in de donkere decembermaand koffie ingezameld voor de inloophuizen van De Regenboog Groep. Voor ieder verkocht zakje koffie of doosje capsules schenkt Coffeecompany een gelijke hoeveelheid koffie aan De Regenboog Groep.

Afgelopen december hebben wij in totaal 530 kg koffie opgehaald. Hiermee zijn de bezoekers van De Regenboog Groep – Amsterdamse dak- en thuislozen – voorzien van zo’n 67 duizend kopjes filterkoffie. Namens De Regenboog Groep bedanken wij iedereen die een zakje koffie of doosje capsules heeft gekocht in december!

Coffeecompany’s koffiebrander Mark had de eer om de ingezamelde koffie (single origin Guatemala* en Brazilië) hoogstpersoonlijk te overhandigen aan locatiehoofd Kathleen Denkers, het team gedreven vrijwilligers en de aanwezige bezoekers. Ieder bezoek aan de inloophuizen van De Regenboog Groep brengt ons dichter bij het gedachtegoed van De Regenboog Groep. De inloophuizen van de Regenboog Groep – waar de dak- en thuislozen van Amsterdam samenkomen –zijn een belangrijke ontmoetingsplek waar het drinken van een kop koffie bezoekers verbindt en warm houdt. Koffie wordt gedeeld, gedronken en het opent het gesprek. In die zin vervult het inloophuis de functie van een koffiehuis. Daarom draagt Coffeecompany hier graag jaarlijks aan bij.

(* Wij bedanken onze Guatemalteekse koffiepartner Primavera Coffee voor de royale bijdrage aan de geschonken koffie)

opening soon: cc station noord

CC Station Noord, Amsterdam

opening soon: cc station noord

Vanaf april hoef je als Noorderling het IJ niet meer over te steken voor de lekkerste koffie. In het zich razendsnel ontwikkelende Centrumgebied Noord vind je CC Station Noord straks aan het stationsplein tussen het metro- en busstation en het Stadsloket. Of je nou onderweg bent naar het boven ’t Y winkelcentrum, de markt of naar de bioscoop; wij staan straks voor je klaar met je favoriete koffie om snel mee te nemen of om juist even rustig van te genieten aan onze klassieke lange tafel of op ons zonnige terras aan het plein.

In aanloop naar de opening zijn we druk bezig met de bouw van de winkel en het werven en trainen van het barista team. Wil jij barista worden bij CC Station Noord? Klik op dan op deze link en solliciteer direct.

De opening staat gepland in april

hallo amstelveen!

CC Stadshart, Amstelveen

hallo amstelveen!

Hallo Amstelveen! Onze deuren zijn geopend in Stadshart Amstelveen.

Het team barista’s staan klaar om koffieliefhebbers te voorzien van lekkerste koffie en thee, van een perfecte klassieke cappuccino tot een fruitige filterkoffie of iced matcha almond latte. Ook voor de perfecte koffie voor thuis kun je shoppen bij de Coffeecompany, met verschillende single origin filterkoffie’s, espressobonen en capsules. Veel van de koffiebonen in het assortiment bij de Coffeecompany worden direct ingekocht bij de producent en naar eigen smaak in kleine batches gebrand zodat de koffie altijd vers is.

“Het Stadshart Amstelveen is echt het kloppende hart van de stad Amstelveen. Je vind hier alles, van de markt tot de Bijenkorf en van de Schouwburg tot Poppodium P60. Een perfect omgeving voor een koffiehuis dus, om even bij te komen na het shoppen of bij te kletsen, natuurlijk met een goede kop koffie.” Jasper Uhlenbusch - Coffeecompany.

In eerste instantie zal er alleen koffie to-go worden geschonken, en is het in verband met de coronamaatregelen nog niet mogelijk binnen van de koffie te genieten. Verder geplande festiviteiten rondom de opening van de vestiging worden doorgeschoven naar een later moment.

Doe mee en geef koffie cadeau!

CoffeeCompany HQ

Doe mee en geef koffie cadeau!

Sinds 2008 zamelen wij tijdens de feestelijke (maar donkere) decembermaand koffie in voor de inloophuizen van de regenbooggroep.

Ook dit jaar doneren wij één zakje koffiebonen voor ieder verkocht zakje of doosje koffie in december: van avontuurlijke filterkoffie tot comfortabele oude school capsules. voor elk wat wils!

Vorig jaar hebben wij samen met onze gasten 700 kg koffie opgehaald. Hiermee zijn de inloophuizen voorzien van zo'n negentigduizend kopjes koffie.

2020

Bij de regenboog groep komen amsterdamse dak- en thuislozen samen. de inloophuizen dienen als ontmoetingsplek waar koffie een belangrijke plaats inneemt. De koffie wordt gedeeld, gedronken enopent het gesprek. In die zin heeft het inloophuis de functie van een koffiehuis. hier dragen wij als Coffeecompany natuurlijk graag aan bij!

25 jaar Coffeecompany

CoffeeCompany HQ

25 jaar Coffeecompany

De allereerste Coffeecompany opende haar deuren in 1996. Het was de tijd van fijne kapsels, goeie hiphop maar saaie koffie.

De droom was om de koffieketen eens goed tot leven te brengen. Samen met onze barista’s, avontuurlijke koffieboeren en nieuwsgierige klanten begon ons avontuur.

De hele stad kon aanschuiven aan onze lange tafel en een koffie verkeerd werd een flat white met een hartje erin. ijskoffie werd de zomerhit en elk jaar reisden we de wereld af om nog mooiere koffiebonen te vinden.

Bedankt dat we de afgelopen 25 jaar koffie voor u mochten zetten.

Op naar de volgende 25!

opening soon: cc stadshart

CC Stadshart, Amstelveen

opening soon: cc stadshart

25 jaar geleden openden wij onze allereerste winkel in Amsterdam. Nu is het de hoogste tijd om de gemeentegrenzen over te steken en onze nieuwste CC te openen in Amstelveen! In aanloop naar de opening in december zijn we druk bezig met de bouw van de winkel en het werven en trainen van het barista team. Wil jij barista worden bij CC Stadshart? Klik op de link en solliciteer direct.

Je vindt ons straks aan de Rembrandtweg, op een mooie hoek direct naast entree nummer 4 van het Stadshart. Hier krijgen wij een ingang aan de buiten- én aan de binnenzijde van het overdekte winkelcentrum. Het ontwerp van de winkel biedt de ruimte aan onze klassieke lange tafel, comfortabele zitplekken en een snelle koffie to go.

De opening staat gepland in december

hallo rotterdam!

CC Hoogstraat, Rotterdam

hallo rotterdam!

We voelen ons al helemaal thuis in de Hoogstraat en hadden ons geen mooiere derde locatie kunnen bedenken! Je vindt ons op de levendige kruising tussen Crooswijk en het Centrum, met de Markthal, Bibliotheek en Binnenrotte Markt om de hoek. In eerste instantie staan we voor je klaar voor koffie to go, maar wij hopen je ook snel op ons toekomstige terras en binnen te mogen verwelkomen.

hallo leidschendam!

CC Mall of the Netherlands, Leidschendam

hallo leidschendam!

Onze deuren zijn geopend in het spiksplinternieuwe Westfield Mall of the Netherlands. Je vindt ons bij de hoofdingang van het nieuwe winkelcentrum.

Het team barista’s staat klaar om koffieliefhebbers te voorzien van de lekkerste koffie en thee, een perfecte klassieke cappuccino tot een fruitige filterkoffie of iced matcha latte. Ook voor de perfecte koffie voor thuis kun je terecht bij Coffeecompany, met verschillende single origin filterkoffie’s, espressobonen en capsules. Veel van de koffiebonen in het assortiment bij Coffeecompany worden direct ingekocht bij de producent en naar eigen smaak in kleine batches gebrand zodat de koffie altijd vers is.

Het ontwerp van Coffeecompany Westfield Mall of the Netherlands sluit aan bij haar indrukwekkende omgeving. Het pand heeft een 8 meter hoge open, houten pui met het ritme van stadse gevel, veel groen en het gebruik van wandbekleding die doet denken aan de zeecontainers waarin de koffie wordt verscheept.

“Westfield Malls staan bekend als de grootste en meest indrukwekkende ‘malls’ ter wereld, en ken je misschien uit steden als Parijs, London, Stockholm of New york. Westfield Mall of The Netherlands is dan ook een project met internationale allure en epische schaal, en dus zeker een bezoekje waard. Het is als een stadcentrum op zich, met leuke buren als American Bookcenter en Skins Cosmetics voelt Coffeecompany zich dan ook helemaal op haar plek.” Jasper Uhlenbusch - Coffeecompany.

In eerste instantie zal er alleen koffie to-go worden geschonken. De opening gaat niet ongemerkt voorbij. Bezoekers van het eerste uur maken bovendien kans op een jaar gratis koffie door deel te nemen aan de prijsvraag in de winkel.

maak kans op 1 jaar gratis koffie

CC Mall of the Netherlands, Leidschendam

Om de opening van onze nieuwste locatie in Westfield Mall of the Netherlands te vieren, presenteren wij een echte scan & win actie!

voorwaarden:

 • Scan en win de QR code op de locatie CC Mall of the Netherlands en maak kans op 1 jaar lang gratis koffie.

 • Dit vertaalt zich naar 1 (één) jaar lang gratis koffie bij onze vestiging CC Mall of The Netherlands.

 • Deze koffie wordt verstrekt op vertoon van een persoonsgebonden 'gouden pasje'

opening soon: cc hoogstraat

CC Hoogstraat, Rotterdam

opening soon: cc hoogstraat

Met de lente in de lucht zijn we begonnen met het bouwen van de derde Coffeecompany in Rotterdam. Op Hoogstraat nummer 107a –kruising Mariniersweg– kan je vanaf eind maart terecht voor de lekkerste koffie. In eerste instantie alleen uit een papieren koffiebekertje, maar wij hopen je ook snel weer op het terras en binnen te mogen verwelkomen.

Wil je de CC sfeer alvast een beetje proeven? Check dan de illustraties Xaviera Altena waarmee de ramen deels zijn beplakt. Ook houden we wat ramen open zodat je gezellig mee kan gluren met de bouw.

Xaviera Altena

opening soon: cc mall of the netherlands

CC Mall of the Netherlands, Leidschendam

opening soon: cc mall of the netherlands

Na alweer bijna één heel jaar Corona houden we ons vast aan de voorzichtige lichtpuntjes waar we mee bezig zijn geweest de laatste tijd. Een van de die projecten is onze spectaculaire nieuwe locatie in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Westfield Malls staan bekend als de grootste en meest indrukwekkende ‘malls’ ter wereld, en zijn te vinden in steden als Parijs, London, Stockholm en New york. De Mall of The Netherlands is dan ook een project met internationale allure en epische schaal, en dus zeker een bezoekje waard. Coffeecompany vind je straks bij de hoofdingang op een hoek van de 'The Gallery' een deel van de Mall met leuke buren als American Bookcenter en Skins Cosmetics.

De ‘grand opening’ staat gepland op 18, 19 en 20 maart.

fantastisch resultaat 1 voor 1 inzamelingsactie

CoffeeCompany HQ

fantastisch resultaat 1 voor 1 inzamelingsactie

Coffeecompany geeft voor elk verkocht zakje koffie of doosje capsules in december een zakje koffie aan de inloophuizen van De Regenboog Groep.

In de donkere decembermaand van 2020 hebben we in totaal 700 kg koffie opgehaald. Dat is bijna twee (!) keer zoveel als in 2019. Hiermee zijn de inloophuizen voorzien van zo'n 90 duizend kopjes koffie.

Namens De Regenboog Groep bedanken wij iedereen die een zakje koffie of doosje capsules heeft gekocht in december! Jaimy en Barbara van Coffeecompany Beethovenstraat hadden de eer om 700 kg De Regenboog Groep Koffieblend te overhandigen aan supervrijwilliger Nasir Higazi en Hans Wijnands, directeur van De Regenboog Groep.

Foto

Al sinds 2008 zamelen wij koffie in voor de inloophuizen van De Regenboog Groep. De inloophuizen van de Regenboog Groep waar de dak- en thuislozen van Amsterdam samenkomen, zijn een ontmoetingsplek en koffie neemt daar een belangrijke plaats in. De koffie wordt gedeeld, gedronken en het opent het gesprek. In die zin heeft het inloophuis de functie van een koffiehuis. Daarom draagt Coffeecompany hier graag jaarlijks aan bij.

Foto 1

Foto 2

gezocht: goede winterjassen, sjaals, handschoenen en mutsen

CoffeeCompany HQ

gezocht: goede winterjassen, sjaals, handschoenen en mutsen

Een keiharde noodkreet uit de inloophuizen van De Regeboog Groep: Amsterdamse daklozen hebben geen goede, waterdichte winterjassen. Heb jij nog een oude maar goede winterjas liggen? De Regenboog Groep kan deze goed gebruiken. Ook andere warme winterspullen zijn meer dan welkom!

Bianca, locatiehoofd van twee inloophuizen van De Regenboog Groep: “Door de 1,5 metermaatregel is het aantal mensen dat tegelijkertijd in onze inloophuizen mag verblijven gehalveerd. En dan is er ook nog eens van alles gesloten, waardoor er minder plekken zijn dan normaal om de warmte op te zoeken of even naar de wc te gaan. Vanuit De Regenboog Groep hebben we onze openingstijden verruimd en extra huizen geopend, zodat we nog steeds veel daklozen kunnen opvangen. Desondanks staan de mensen bij inloophuis Oud-West al voor de deur te wachten als we aankomen. Terwijl buiten met meerdere personen bij elkaar staan net zo min is toegestaan. De wintermaanden zijn altijd al het zwaarst, maar nu is het helemaal behelpen en zijn de daklozen van de stad genoodzaakt nóg meer buiten te zijn.”

Inleveren kan onder andere bij 9 Coffeecompany locaties in Amsterdam:

 • Beethovenstraat
 • Ceintuurbaan
 • Gelderlandplein
 • Haarlemmerdijk
 • Kinkerstraat
 • Plantage Muidergracht
 • Scheldestraat
 • Mr. Treublaan
 • Waterlooplein

geef koffie cadeau!

CoffeeCompany HQ

geef koffie cadeau!

Het is weer december! Al sinds 2008 zamelen wij tijdens deze feestelijke maar donkere maand koffie in voor de inloophuizen van de Regenbooggroep. Ook dit jaar doneren wij 1 zakje koffiebonen voor elk verkocht zakje of doosje koffie in december, of dit nu een avontuurlijk duopack met filterkoffie uit Ethiopië is of een doosje gemakkelijke Oude School Capsules.

Vorig jaar hebben wij in totaal 373 kilo koffie opgehaald voor de inloophuizen van de Regenboog Groep. Hier komen dak- en thuislozen van Amsterdam samen, en dient als ontmoetingsplek waar koffie een belangrijke plaats inneemt. De koffie wordt gedeeld, gedronken en het opent het gesprek. In die zin heeft het inloophuis de functie van een koffiehuis. Daarom draagt de Coffeecompany hier graag aan bij.

Icon

coffeecompany sluit zich aan bij too good to go

CoffeeCompany HQ

coffeecompany sluit zich aan bij too good to go

Na een succesvolle pilot sluiten 24 Coffeecompany locaties zich aan bij Too Good To Go: dé app tegen voedselverspilling. Voor een klein bedrag bestellen Too Good To Go app-gebruikers een ‘Magic Box’ bij Coffeecompany. Afhankelijk van het aanbod in de betreffende Coffeecompany wordt de ‘Magic Box’ gevuld met producten uit het Coffeecompany assortiment. De inhoud van de Too Good To Go ‘Magic Box’ is daarom altijd een verrassing! Too Good To Go levert op deze manier een positieve bijdrage aan de ambitie van Coffeecompany om geen eetbaar voedsel weg te gooien.

Bestellen werkt als volgt: gebruikers zien in de Too Good To Go app welke Coffeecompany locaties een ‘Magic Box’ aanbieden. Ze rekenen deze vervolgens af via de app en kunnen de verrassingsbox binnen een afgesproken tijdslot ophalen in de locatie. De prijs is altijd een derde van de daadwerkelijke waarde: een box met een waarde van 12 euro kost dus slechts 4 euro.


Locaties:

Amsterdam

Admiralengracht, Amstelstraat, Beethovenstraat, Berenstraat, Bos en Lommer, Ceintuurbaan, Delft, Ferdinand Bolstraat, Haarlemmerdijk, Javaplein, Kinkerstraat, Middenweg, Oosterdok, Oude Doelenstraat, Plantage Muidergracht, Scheldestraat, Spui, Treublaan, Van Woustraat, Wibautstraat

Rotterdam

Eendrachtsplein, Meent

Den Haag

Noordeinde, Scheveningen

Utrecht

Vismarkt

Groningen

Carolieweg, Oude Ebbinge


Coffeecompany wil geen voedsel weggooien

Het voorkomen van voedselverspilling is een belangrijk thema voor Coffeecompany. Coffeecompany heeft als doel het aanbod perfect aan te sluiten op lokale behoeften zodat er geen eetbaar voedsel wordt weggegooid.

“Om verspilling te voorkomen optimaliseren wij onze keten zo goed als mogelijk. De samenwerking met Too Good To Go is een mooie volgende stap richting onze ‘0-waste’ ambities. Een samenwerking waar onze barista’s erg blij mee zijn, want dankzij Too Good To Go kunnen zij samen met onze gasten eten ‘redden’.” zegt Roland Deege, General Manager bij Coffeecompany.

Benieuwd? Zoek naar 'Coffeecompany' in de Too Good To Go app en scoor een 'Magic Box'.

App

coffeecompany via deliveroo

By Jasper Uhlenbusch CoffeeCompany HQ

coffeecompany via deliveroo

We bieden nu jouw favoriete latte, cappuccino en ijskoffie aan via Deliveroo in Amsterdam. Het bestaande assortiment voor delivery en afhalen wordt tijdens de corona-uitbraak uitgebreid met warme koffie. Nu alle locaties gesloten zijn, is er alle aandacht voor optimaliseren van de kwaliteit, service en bekendheid van onze delivery mogelijkheid. Op deze manier kunnen we mensen die vanuit huis werken, toch laten genieten van hun favoriete koffie. Afgezien van koffiedranken, kan je ook koffiebonen, ontbijtproducten, verse smoothies, gebak en gegrilde sandwiches bestellen.

Binnenkomende bestellingen worden tijdig bereid door onze barista's, geserveerd in dubbele bekers en gesloten met speciale lekvrije seal om morsen te voorkomen en de temperatuur op peil te houden. Locaties zijn strategisch gekozen in nauwe communicatie met onze bezorgpartner Deliveroo om een groot deel van Amsterdam te dekken en de bezorgtijden te beperken.

We zien delivery als een manier van consumeren die niet meer weg te denken is uit het leven in de stad. Vorig jaar zijn wij van start gegaan met het aanbieden van onder andere ijskoffie, food en koffiebonen via Deliveroo. Het is mogelijk om een groot deel van ons assortiment bij de onderstaande locaties te bestellen via de Deliveroo thuisbezorging (binnen 1.5km).

AMSTERDAM

CC Beethovenstraat – deliveroo

CC Ceintuurbaan – deliveroo

CC Ferdinand Bolstraat – deliveroo

CC Haarlemmerdijk – deliveroo

CC Kinkerstraat – deliveroo

CC Plantage Muidergracht – deliveroo

UTRECHT

CC Vismarkt – deliveroo

Rotterdam

CC Eendrachtsplein – deliveroo

Coronavirus (COVID-19)

CoffeeCompany HQ

Coronavirus (COVID-19)

(update: 25 januari 2022)

Je bent van harte welkom bij Coffeecompany. Al onze locaties zijn open volgens de huidige maatregelen.

1,5 meter & mondkapje

Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden en om een mondkapje te dragen bij verplaatsing.

coronatoegangsbewijs

Binnen of op het terras zitten? Dan vragen wij om het coronatoegangsbewijs. Bij afhalen is geen coronatoegangsbewijs nodig.

schone handen

Onze medewerkers wassen regelmatig hun handen volgens strenge regels. In al onze restaurants staan desinfectie palen zodat ook jij handen bij binnenkomst kan desinfecteren.

openingstijden

Alle locaties zijn geopens. Klik hier voor onze locaties en openingstijden


Wij volgen huidige de wet- en regelgeving. Voor meer informatie check je de website van het RIVM

platosonic 2020

By Jasper Uhlenbusch CoffeeCompany HQ

platosonic 2020

De Oude Ebbingestraat is inmiddels uitgegroeid tot dé place to be tijdens Eurosonic / Noorderslag. Bij de muziekspecialisten van onze buurman Plato Record store en bij ons in de Coffeecompany Oude Ebbingestraat kun je 3 dagen lang (gratis) genieten van de mooiste optredens van de beste nationale en internationale artiesten.

Hieronder de line-up van 2020!

Thursday, January 16 12:30 - 12:50 I SEE RIVERS (NO/GB) 13:20 - 13:40 ANTTI PAALANEN (FI) 14:10 - 14:30 EMILIE ZOE (CH) 15:00 - 15:20 SORCHA RICHARDSON acoustic (IE) 15:50 - 16:10 DECLAN J DONOVAN acoustic (GB) 16:40 - 17:00 GEIKE acoustic (BE) 17:30 - 17:50 DONNA BLUE (NL) 18:20 - 18:40 ALEXANDRA ALDEN (MT) 19:10 - 19:30 INGE VAN CALKAR (NL)

Friday, January 17 12:30 - 12:50 BROR GUNNAR JANSSON (SE) 13:20 - 13:40 KEPA (FR) 14:10 - 14:30 MARUJA LIMON acoustic (ES) 15:00 - 15:20 FEHDAH solo (IE) 15:50 - 16:10 KARINA acoustic (FI) 16:40 - 17:00 GABRÍEL ÓLAFS (IS) 17:30 - 17:50 KEELEY FORSYTH (GB)

Saturday, January 18 12:30 - 12:50 JOE BUCK acoustic show 13:20 - 13:40 VIC WILLEMS 14:10 - 14:30 LA LOYE solo 15:00 - 15:20 EVA VAN MANEN 15:50 - 16:10 LENA HESSELS 16:40 - 17:00 LO-FI LE-VI

Lees hier de rest van het programma van ENSN2020

1 voor 1 - de uitslag

By Jasper Uhlenbusch CoffeeCompany HQ

1 voor 1 - de uitslag

Al sinds 2008 zamelen wij koffie in voor de inloophuizen van de Regenbooggroep. Dit jaar doneren wij 1 zak koffiebonen voor elk verkocht zakje koffie in december. - of dit nu onze moderne klassieker de Oude School Espresso Blend is of een roze zak Kayon Mountain voor je hippe neefje.

Afgelopen maand december hebben we in totaal 373 kilo koffie opgehaald! Ruim 7o kilo meer dan vorig jaar. Iedereen die een zakje gekocht heeft: hartelijk bedankt!

De inloophuizen van de Regenboog Groep waar de dak- en thuislozen van Amsterdam samenkomen, zijn een ontmoetingsplek en koffie neemt daar een belangrijke plaats in. De koffie wordt gedeeld, gedronken en het opent het gesprek. In die zin heeft het inloophuis de functie van een koffiehuis. Daarom draagt de Coffeecompany hier graag aan bij.

Platosonic / Coffee & Music 2017

By Jasper Uhlenbusch CoffeeCompany HQ

Platosonic / Coffee & Music 2017

Eurosonic Noorderslag is hét showcase festival voor Europese muziek. Voor veel acts is het een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals en overdag kan je gratis genieten van een bomvol programma bij Coffeecompany Oude Ebbingestraat en buurman Plato Music. Dit gratis dagprogramma PlatoSonic wordt al voor de 19e keer georganiseerd door Plato en sinds we buren zijn is de programmering verdeeld over twee locaties.

Let op: tijdens Platosonic is het altijd erg druk. Wil je er bij zijn? Wees dan op tijd.

Ons programma is als volgt (voor het programma van Plato zie Plato Groningen) :

DONDERDAG 12 JANUARI

 • 12:30 – 12:50 Die Höchste Eisenbahn (de)
 • 13:20 – 13:40 Barbagallo (fr)

 • 14:10 – 14:30 Jakob Kobal (si) 

 • 15:00 – 15:20 Albert af Ekenstam (se)

 • 15:50 – 16:10 Saint Sister (ie)

 • 16:40 – 17:00 L.A. Salami (gb)
 • 
17:20 – 17:40 Good Harvest (se) *
 18:10 – 18:30 Lisa O’Neill (ie)
 • 
19:00 – 19:20 Dan Owen (gb) 

VRIJDAG 13 JANUARI

 • 12:30 – 12:50 Soffia Björg (is)

 • 13:20 – 13:40 Mahalia (gb)
 • 
14:10 – 14:30 :papercutz (pt) 
* 15:00 – 15:20 Kiol (it)

 • 15:50 – 16:10 Matt Maltese (gb) 
* 16:40 – 17:00 Plato/ BLiP presents Torri & The Mysterons (nl)

ZATERDAG 14 JANUARI

 • 12:30 – 12:50 Klangstof (nl)

 • 13:20 – 13:40 Rob Dekay (nl) 
* 14:10 – 14:30 Pip Blom (nl)

 • 15:00 – 15:20 Avi on Fire (nl)

 • 15:50 – 16:10 Lookapony *
 16:40 – 17:00 The Grand East (nl)

 • 17:20 – 17:40 T-99 (nl)

Dutch Aeropress Championship 2017

CoffeeCompany HQ

Dutch Aeropress Championship 2017

Op 11 maart 2017 organiseert Coffeecompany weer het 6e jaarlijkse Dutch Aeropress Championship, de leukste koffiewedstrijd in Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in de koffiewereld. In het weekend van het populaire Amsterdam Coffee Festival gaan 36 barista’s het tegen elkaar opnemen in het prachtige Machinegebouw op het terrein van de oude Westergasfabriek in Amsterdam.

Het Aeropress Championship wordt steeds meer een wereldwijd bekend evenement met meer dan 50 landen die vorig jaar een kampioenschap organiseerden. In Nederland is het Dutch Aeropress Championship uitgegroeid tot een fenomeen in de koffiewereld. Jaarlijks trekt evenement meer deelnemers en een gepassioneerde schare fans zowel in Nederland als in het buitenland. De 27 deelnemersplekken waren in 2016 binnen 10 minuten vergeven, en we mochten bijna 300 bezoekers verwelkomen.

De Aeropress is Coffeecompany’s favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en - vooral - lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt. Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in bijna vijftig landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

Tijdens de wedstrijd strijden 36 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury beslist welke koffie de lekkerste is. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2017’ krijgen en wint een trip naar Seoul (Zuid-Korea). Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2017.

Het bezoeken van het Dutch Aeropress Championship is gratis. De deuren openen om 18.30 uur - wees op tijd om een zeker te zijn van een plekje.

POSTER

Deelnemers

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship is inmiddels gesloten. De deelnemers dit jaar zijn:

Axe Hessel II Ben Richardson II Bert Van Wassenhove II Bob Wenneker II Cerianne Bury II Christiaan Lo II Daniel Burghardt II Edward Beumer II Elijah Bril II Erik Oosterhuis II Farrah Tan II Floris Van der Burg II Hicham Batou II Jannick Kitsos II Johan Kuin II Jonatan Scheeper II Ka-Tjun Hau II Kaan Yargi II Keng Pereira II Laura Sanz II Lex Wenneker II Linda van der Meer II Max Weldam II Melanie Chardet II Michael Fick II Milo Gil II Niels Te Vaanhold II Nina Bakker II Olaf Van Noord II Olaf Boom II Ruud Boogaard II Sander de Putter II Sean Nakagawa II Tobias Brils II 2x Coffeecompany (n.t.b.)

Jury

De jury van dit jaar:

Stuart Ritson (Cafe Imports Europe) II Mikaela Wallgren (Coffee Collective) II Will Corby (Pact Coffee)

Poster

Ieder jaar wordt een poster ontworpen ter promotie van ieder nationaal Aeropress-evenement. Dit jaar werd de poster voor het Dutch Aeropress Championship ontworpen door de getalenteerde Nederlandse illustrator en grafisch ontwerper Stefan Glerum. Zijn werk wordt geïnspireerd door creatieve bewegingen uit de vroege 20e eeuw zoals art deco, Bauhaus, Italiaans futurisme en Russisch constructivisme, die hij combineert met populaire thema’s en in een handgetekende stijl uitwerkt die doet denken aan klare lijn.

Check het facebook-event voor meer info.


Pers: stijn@coffeecompany.nl

Openingstijden Kerstdagen

CoffeeCompany HQ

Openingstijden Kerstdagen

Tijdens de kerstdagen zijn wij geopend volgend onze gewijzigde openingstijden:

 • 24 dec sluiten wij eerder, om 18u
 • 25 dec gesloten (behalve CC Oude Doelen)
 • 26 dec gaan wij wat later open (zie openingstijden zondag) en sluiten wij eerder, om 18u

De Koffie van Tegenwoordig

CC Oosterdok, Amsterdam

De Koffie van Tegenwoordig

Marthijn de Vries, barista bij Coffeecompany Oosterdok, schreef ‘De Koffie van Tegenwoordig’. Een boek over specialty coffee bestaande uit vier hoofdstukken: culture, grow, roast en brew. Donderdag 8 december is de boekpresentatie in Coffeecompany Oosterdok. Net voor de eerste exemplaren van de drukker afrolden spraken we hem over het boek en zijn interesse in koffie.

Tekst: Nydia van Voorthuizen

Waar begon jouw koffieverhaal?

“Toen ik uit huis ging om in Maastricht Hotel Management te studeren gaf mijn moeder mij zo’n Bialetti mee en een molentje. Op mijn studentenkamer ben ik toen Youtube-filmpjes gaan kijken, want ik had geen idee hoe zo’n ding werkte. Daar is het allemaal mee begonnen.”

Wanneer kwam de switch van ‘wel leuk’ naar de passie die het nu is?

"Ik verhuisde terug naar Utrecht en ging daar werken bij espressobar Zwart Goud. Dat is waar ik mijn eerste echte koffie-ervaring opdeed. Als ik iets doe, dan wil ik ook gelijk alles weten. Mij er echt in verdiepen. Dat gold ook voor koffie en dat is daar ontstaan. Ik heb toen ook een cursus gevolgd aan de International Tea and Coffee Academy en ondanks dat ik het meeste ergens wel al wist, heeft dat ook bijgedragen."

En hoe kwam het dat je uiteindelijk een boek wilde schrijven?

"Ik merkte al snel dat het moeilijk was de waarheid op tafel te krijgen. Dan wilde ik bijvoorbeeld weten wat een espresso nou eigenlijk was en bleek de definitie overal net anders te zijn. Om meer duidelijkheid te krijgen ging ik het een en ander op papier zetten. In eerste instantie vooral voor mezelf, ik had geen plannen om het uit te geven. Tot ik met mijn vriendin op vakantie was in Frankrijk. In een koffiebar lag een boekje met de beste koffieplekken in Parijs en waar je het best je koffie kan kopen. Dat vond ik echt super tof en we dachten toen: waarom maken we niet zoiets voor Nederland? Voor de tent hebben we toen zitten brainstormen, maar dachten al snel dat al dat soort info via Google makkelijk te vinden is. Toen kwam dus het idee om meer over het verhaal achter de koffie op papier te gaan zetten en ‘De Koffie van Tegenwoordig’ is daarvan het resultaat. Ik wilde geen boek schrijven van 300 pagina’s, maar bij de basics blijven. Ik hou ook van duidelijkheid. Vandaar dat het uiteindelijk vier hoofdstukken zijn geworden. Ik begin met de cultuur en ga dan van de boon, grow en roast, tot het uiteindelijke zetten van koffie. Het boek is dan ook bedoeld voor bezoekers van koffiebars die zelf geen barista zijn, maar wel meer willen weten."

Wat is het in koffie dat jou zo trekt?

"Ik vind het tof om dat wat ik doe heel precies te doen, echt te nerden. Koffie is zo ongelooflijk breed. Het is niet alleen maar een goede boon en er dan water overheen gooien. Je kunt er eindeloos mee experimenteren. En dat koffie mensen samenbrengt, iets wat in het boek ook terugkomt. Onder het koffiedrinken ga je dingen bedenken, koffie is daar de fuel voor. Dat vind ik mooi."

Als er een ding is wat mensen uit je boek meenemen of onthouden, wat zou dan moeten zijn?

"Dat mensen beseffen dat de koffie die we in Nederland drinken eigenlijk echt slecht is. De norm is hier laag. Hopelijk pikken ze dan wat kleine dingetjes op uit het boek waardoor ze ervoor kunnen zorgen dat ze elke dag een goede kop koffie drinken. Via via heb ik nu bijvoorbeeld iemand leren kennen die net met zijn collega’s een Aeropress en molentje heeft aangeschaft. Ze drinken niets meer uit de automaat en hij appt af en toe wat ze aan het proberen en doen zijn. Ik hoop met het boek de norm net een beetje omhoog te halen."

Wat is je gouden tip voor het maken van goede koffie? Met welke kleine verandering kun je een grote stap maken?

"Verse bonen malen! Daar ben ik ook mee begonnen. En ga lekker experimenteren."

Wil je bij de boekpresentatie van De Koffie van Tegenwoordig zijn? Dat kan! Donderdag 8 december ben je vanaf 20:00 uur welkom bij Coffeecompany Oosterdok.

Man met de microfoon S03!

By Jasper Uhlenbusch CC Javaplein, Amsterdam

Man met de microfoon S03!

Even klaar met je Facebook vrienden, Instagram timeline en snapchat geintjes die je leven van diepgang en vervoering dienen te voorzien? Stop een mooie podcast in je oor.

Als wij geen koffiepodcasts luisteren, luisteren wij graag This American Life, Radiolab of Revisionist History

Voor de podcast beginners - podcasts zijn een soort on demand radioprogramma's. Daar zitten hele mooie radioprogramma's tussen, echt de moeite waard om het even uit te zoeken en te proberen! Wacht, Chris legt het even uit aan z'n moeder.

Wat is een podcast? from Chris Bajema on Vimeo.

Een van de mooiste voorbeelden van een podcast uit Nederland is Man met de microfoon, gemaakt door Chris Bajema, een radiomaker met ervaring als verslaggever, hoorspelmaker en theater.

Man met de Microfoon is dan ook een mix van echte en bijna echte verhalen uit een stadswijk. Chris noemt in z’n programma nooit in wélke wijk hij zijn verhalen verzamelt. Dat is de kracht, alle luisteraars zullen hun eigen wijk herkennen, de verhalen zijn universeel. Zulke mooie verhalen komen ook voorbij in een koffiehuis als het onze en daarom waren wij meteen verliefd op Man met de microfoon. Chris zit ook vaak bij ons in de Coffeecompany aan het Javaplein, dus de link was snel gelegd.

We zijn dan ook trots om te melden dat het tweede seizoen van MMDM mede mogelijk gemaakt wordt door Coffeecompany. In elk van de 7 afleveringen zal er een klein item gaan over koffie of een onderwerp wat daar mee te maken heeft.

De eerste twee afleveringen van het nieuwe seizoen staan online op Man met de microfoon De kleine CC items gaan over de voorrondes van onze Barista Cup én over de onzin van Kopi Luwak.

Expositie Xaviera Altena

CC Beren, Amsterdam

Expositie Xaviera Altena

Coffeecompany Berenstraat presents: Xaviera Altena.

Op vrijdag 26 augustus opent de expositie van Rotterdams creatief talent Xaviera Altena (1991).

Kleurrijk en een tikje brutaal: Xaviera Altena's illustraties lijken op het eerste gezicht schattig, maar bevatten vaak een boodschap of kleine NSFW-knipoog.

Ze laat zich graag inspireren door haar multiculturele stad, hiphop en cartoons en in haar werk zijn duidelijke invloeden uit de 90's pop culture terug te vinden.

Xaviera studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daar studeerde zij Illustration & Design.

Het werk van Xaviera Altena is te zien van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 25 september bij Coffeecompany Berenstraat in Amsterdam.

xavieraaltena.com

Sprudge: Live from Amsterdam

CC Oosterdok, Amsterdam

Sprudge: Live from Amsterdam

Podcasts, we houden ervan! Onze vrienden van Sprudge gingen op Europese Coffee Podcast Tour en bezochten na Parijs, Londen en Dublin ook Amsterdam.

Te gast bij Scandinavian Ambassy waren Cerianne Bury, Quality Coordinator bij Trabocca; Rikard Andersson, de chef en mede-oprichter van Scandinavian Embassy; Karina Hof, schrijfster bij Sprudge en Coffeecompany's eigen Stijn Braas.

Stijn vertelt over de afgelopen 20 jaar Coffeecompany en de ontwikkeling van Specialty Coffee in Nederland, zijn locatie aan de Oosterdokskade en het meedoen aan koffiewedstrijden.

Beluister de podcast in je browser of via iTunes

via: sprudge.com

Scandinavian

Expositie Waterlooplein en Gelderlandplein

CoffeeCompany HQ

Expositie Waterlooplein en Gelderlandplein

Nu te zien bij CC Waterlooplein en CC Gelderlandplein: de portretten van fotograaf Dion Alexander Plasmeijer

Met 'portraits' probeert Dion Alexander Plasmeijer een andere kijk te geven op de mensen die hij anders zo goed kent. Vrienden en familie worden geportretteerd op een manier waarop hij ze nog niet kent. Het onbekende creëert een nieuw beeld van deze anders zo energieke, verlegen of excentrieke persoonlijkheden.

Locaties: CC Waterlooplein en CC Gelderlandplein

dionalexanderplasmeijer

CC 90's Mixtape

CoffeeCompany HQ

CC 90's Mixtape

Van tapedecks naar gebrande CD-R's: dit is een lijst met de meest gedraaide Coffeecompany muziek van 'toen'. Niet je typische Spice Girls, Macarena en Party Animals 90's Spotify lijstje dus.

Gelukkig blijft goede muziek langer vers dan gebrande koffie, enjoy!

Ramadan 2016 @ CC Kinker

CC Kinker, Amsterdam

Ramadan 2016 @ CC Kinker

Ramadan Mubarak! Tijdens Ramadan is CC Kinkerstraat iedere vrijdagavond extra open van zonsondergang (22u) tot middernacht. Kort na het breken van het vasten openen captain Hilke en haar team barista’s de deuren om ramadan vierende cafeïne liefhebbers in hun behoefte te voorzien.

Kom gezellig langs en proef onze heerlijke ABC Mini Cheesecake met dadels, honing en amandel! (Alleen verkrijgbaar bij CC Kinker!)

Vrijdagavond 10, 17, 24 juni & 1 juli 2016 — 22u / 00u — Coffeecompany Kinkerstraat 330-332.

Shereens Playlist van de Maand

CC Van Wou, Amsterdam

Shereens Playlist van de Maand

Barista en brander Shereen zorgt deze maand voor de CC Playlist van de Maand. Klik, lees, kijk en/of luister gewoon!

Shereens CC Playlist van de Maand - mei 2016

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Ola! Shereen hier. Barista, brander, beste vriend. Na drie studies te hebben gedaan ben ik nu eindelijk professioneel CC-Spotify-lijstjes-maker (score!), schrijf ik graag scripts voor korte films en documentaires en organiseer ik eens in de maand 'samen eten?', wat ik samen met een vriendin van mij heb opgezet. Tijdens een samen eten-etentje schuif je met acht onbekende mensen aan de eettafel en krijg je een driegangendiner voorgeschoteld. We draaien oude jazz, en af en toe krijg je er een privé-concertje bij van een beginnend muzikant. Super leuk als je net in Amsterdam bent komen wonen, krap bij kas zit of geen zin hebt om alleen te eten!

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Mijn Spotify-lijst is een mengsel van verschillende genres. Ik twijfelde eerst of ik niet binnen een bepaald muziekgenre moest blijven maar dat vind ik saai! En nu is er voor ieder wat wils. Beginnend met Braziliaanse muziek om de lente te vieren, naar jazzy/hiphop, mellow, funky beats, eindigend met een wat rustiger sfeertje. Deze afspeellijst + zon en een gezellige volle winkel is alles wat je nodig hebt deze lente.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

No camhino de bem - Tim Maia

De aftrapper van mijn lijstje! Tim Maia is een Braziliaanse legend die de soul in de Braziliaanse muziek introduceerde. No camhino de bem komt voor als de soundtrack in een van mijn favoriete films: Cidade de Deus (City of God).

Far from any road - The handsome family

Dit is tof: husband and wife, beetje touren, beetje leven! De wifey is van oorsprong een fiction writer, wat de teksten van hun nummers super filmisch en evocative maakt. (Misschien moet ik mijn scripts ook maar eens verwerken naar mooie liedjes).

Superman - Lazlo Bane

Scrubs. JD, Turk, Dr. Cox. Mijn favoriete serie.

Wat is jouw Coffeecompanyproof guilty pleasure?

Because i got high - Afroman

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Meestal liedjes die ik thuis op de gitaar speel maar niet durf mee te zingen, omdat ik bang ben dat mijn buren mij horen. En op de van Wou heb je daar geen last van! (Helemaal niet waar dus, want tijdens een borrel met collega's waar we heel hard meezongen (Chania Twain, Twarres etc.) was alles prima hoorbaar voor voorbijgangers en overburen, haha oeps). Of Tupac! Mijn vader was een groot fan van old'skool hiphop en stiekem kan ik heel wat teksten hierdoor mee-rappen (mijn geheime gave).

Zo, genoeg over mij. Ga die playlist maar lekker luisteren!

Klik hier voor de playlist!

Dutch Aeropress Championship 2016

CC Oosterdok, Amsterdam

Dutch Aeropress Championship 2016

Coffeecompany organiseert dit jaar voor de derde keer het Dutch Aeropress Championship: de leukste en de meest toegankelijke koffiewedstrijd van Nederland. Op 19 maart 2016, in het weekend van het Amsterdam Coffee Festival, barst deze strijd weer los op onze Oosterdok-locatie in Amsterdam.

De Aeropress is onze favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en - vooral - Lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. Het systeem is bedacht door ingenieur Alan Adler, bekend van de Aerobie frisbees. Hij was nooit tevreden over zijn koffie en vond daarom maar zijn eigen zetmethode uit. Hij wist dat een lagere temperatuur bitterheid en aciditeit verlaagde en tot een zoetere koffie leidde. En ook dat papieren filters zorgen voor een helder mondgevoel. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt.

poster

Tijdens het Dutch Aeropress Championship strijden 27 kandidaten om de felbegeerde kampioenstitel. In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is deze laagdrempelig van aard. Alle deelnemers gebruiken dezelfde koffie, en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Wie de lekkerste koffie maakt voor de onafhankelijke jury bestaande uit ervaren professionals, gaat door naar de volgende ronde. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland weet te persen uit de Aeropress zal de titel Dutch Aeropress Champion krijgen en een trip naar Dublin winnen. Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship.

Poster

We vroegen grafisch ontwerper Vincent Meertens aan de slag te gaan met de poster van dit jaar. Elementen uit de Aeropress en de Nederlandse (grafische) identiteit werden gecombineerd, en vormen een gelaagde mix van vormen en typografie. Een interview over de poster met de ontwerper is hier te vinden.

Inschrijving

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship ging maandag 8 februari om 10.00 uur open op coffeecompany.nl. Inmiddels is de registratie gesloten. Deelnemers zijn dit jaar:

Amani Wijte (Quatier Putain), Andy Bogerd (Just Like Your Mom), Axe Hessel, Bas Rutjens, Ben Richardson (Bocca Coffee Roasters), Bob Wenneker, Christiaan Lo, Dylan Sedgwick (Back to Black), Edward Beumer (Trakteren), Eline Koelman (Back to Black), Erik Oosterhuis (Trakteren), Floris van der Burg (White Label Coffee), Harry Breugom (Noc Noc), Hicham Batou (Inspiratie Creatie), Jasper Tuls (Coffeecompany), Jolijt Bosch (Coffeecompany), Joop Schouten, Laura Sanz (Coffee Bru), Linda van der Meer (In de Doelen), Max Weldam (The Village Coffee & Music), Mieke Boden, Shaddy Mirza (Inspiratie Creatie), Siebe van Rijsbergen (Man Met Bril Koffie), Thijmen Scheeper (Coffee Bru), Tom Borgman (Borgmanborgman), Wouter Andeweg (Borgmanborgman), Xanthe Sluijs (The Village Coffee & Music), 2x TBD (Coffeecompany)

Jury

We hebben een volledig internationale jury dit jaar zover gekregen om naar DAC'16 te komen:

Zsuzsa Zichó (Modern Standard Coffee), Damian Durda, Måns Akne Andersson (32Cup), Jasper Uhlenbusch (Coffeecompany)

Check het facebook-event voor meer info.


Pers: stijn@coffeecompany.nl

Platosonic / Coffee & Music 2016

CoffeeCompany HQ

Platosonic / Coffee & Music 2016

Eurosonic Noorderslag is hét showcase festival voor Europese muziek. Voor veel acts is het een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals en overdag kan je gratis genieten van een bomvol programma bij Coffeecompany Oude Ebbingestraat en buurman Plato Music. Dit gratis dagprogramma PlatoSonic wordt al voor de 18e keer georganiseerd door Plato en sinds we buren zijn is de programmering verdeeld over twee locaties.

Let op: tijdens Platosonic is het altijd erg druk. Wil je er bij zijn? Wees dan op tijd.

Ons programma is als volgt (voor het programma van Plato zie Plato Groningen) :

DONDERDAG 14 JANUARI

 • 12:30 Alina Orlova (lh)
 • 13:20 Craig Gallagher (ie)
 • 14:10 Hans Hanneman (nl)
 • 15:00 Axel Flóvent (is)
 • 15:50 Aosoon (uk)
 • 16:40 The Young Folk (ie)
 • 17:20 DIFF
 • 18:10 Svavar Knútur (is)
 • 19:00 Town of Saints (nl)

VRIJDAG 15 JANUARI

 • 12:30 Nuria Graham (es)
 • 13:20 Maarja Nuut (ee)
 • 14:10 Amber Arcades (nl)
 • 15:00 Jones (uk)
 • 15:50 Hydrogen Sea (be)
 • 16:40 Barns Courtney (uk)
 • 17:20 Oh Thunder

ZATERDAG 16 JANUARI

 • 12:30 Tiny Legs Tim (be)
 • 13:20 All the King's Daughters
 • 14:10 Tears & Marble
 • 15:00 Stuart Mavis
 • 15:50 Vikings in Tibet
 • 16:40 De Wijze Mannen

Openingstijden Oud&Nieuw

CoffeeCompany HQ

Openingstijden Oud&Nieuw

Op oudjaars- en nieuwjaarsdag hebben onze winkels gewijzigde openingstijden. Donderdag 31 december sluiten we wat eerder: om 18u om precies te zijn. Vrijdag 1 januari slapen we eerst onze roes uit en open we onze deuren pas om 12u.

Een hele fijne jaarwisseling!

Feestelijke koffie voor iedereen!

CoffeeCompany HQ

Feestelijke koffie voor iedereen!

Zoals ieder jaar zullen we ook dit jaar weer ons best doen zoveel mogelijk koffie in te zamelen voor De Regenboog Groep. Daarom hebben we weer een verse Donkere Dagen Blend in ons assortiment. Per verkocht zakje van deze blend, schenken wij als CC 250gram koffie aan de inloophuizen van De Regenboog Groep.


Donkere Dagen Blend

Een feestelijke blend voor de decembermaand. De blend is in principe gebrand voor filter, maar is wel iets donkerder gebrand dan onze gemiddelde single origin filterkoffie. Je kan hem dus ook prima gebruiken in de espressomachine of volautomaat (Jura) thuis.

De blend bestaat naast de welbekende Matalapa (40%) van Vickie Ann uit 2 koffies die nét op tijd binnen zijn gekomen: een ongewassen Rocko Mountain uit Ethiopie (20%) en Vista el Bosque uit Guatemala (40%). Deze drie in één blend zal zorgen voor volle chocoladesmaken uit Guatemala, zoete sinaasappel uit El Salvador en een scheutje fruitige likeur van de natural Rocko Mountain. De perfecte begeleider van ieders oliebol en kerststol dus!

WEBSHOP: DONKERE DAGEN BLEND

Donkere Dagen Blend


Over De Regenboog Groep

Als je in Amsterdam zwerver of thuisloos bent, kun je in één van de acht inloophuizen van De Regenboog Groep even rust vinden.

Er zijn gezonde maaltijden te krijgen, een warme douche en schone kleding. Bezoekers helpen zelf mee het inloophuis draaiende te houden, dat geeft meteen ook een goed gevoel en stimuleert om meer te ondernemen om aan de samenleving mee te doen. Regelmatig krijgen we donaties in natura zoals voedsel en kleding van kerken en particulieren en bedrijven in de directe omgeving van een inloophuis.

De acht inloophuizen zijn verdeeld over de stad en hebben elk hun eigen karakter en sfeer. Je kunt zelf kiezen waar je als dak- of thuisloze het liefst heengaat. Voor de verslaafde, gebruikende dakloze bieden we in drie inloophuizen een veilige gebruikersruimte. Door verslaafden deze gelegenheid te bieden, zorgen we ervoor dat er niet gebruikt wordt in de straten en buurten van Amsterdam, komen er geen naalden op straat terecht. Ook is het voor de verslaafde zelf veiliger en hygiënischer om in rust en veiligheid zijn drugs te gebruiken. Afkicken via De Regenboog? Wij geloven dat iemand eerst hulp moet krijgen. Wanneer je je de basisvoorwaarden op orde hebt, zoals een gezonde maaltijd, een dak boven je hoofd en schone kleding, dan ontstaat pas ruimte om eventueel verdere stappen te nemen naar een meer zelfredzame situatie.

Son Little x Coffeecompany

CC De Dijk, Amsterdam

Son Little x Coffeecompany

"Bluesheld" Son Little komt naar Nederland. Samen met Anti Records organiseren we een exclusieve in-store sessie in de Coffeecompany aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam.

Kom kijken hoe deze jonge Amerikaanse muzikant uit Philadelphia de donderdagmiddag (10 december) komt upspicen. De toegang is gratis, maar wees op tijd want vol = vol.

EVENT: Coffeecompany x Son Little instore session


NRC schreef de volgende lovende woorden over deze "bluesheld":

DEBUUT LANCEERT SON LITTLE ALS DÉ BLUESHELD

●●●●○ "Aaron Livingston heeft zich een artiestennaam aangemeten die doet vermoeden dat hij is geboren in de jaren dertig: Son Little. Uit zijn gelijknamige debuutalbum blijkt dat hij vooral heel goed heeft geluisterd naar de bluesmannen uit die jaren, al waakt hij voor kopiëren. Waar eerder Gary Clark Jr al eens werd binnengehaald als de Jimi Hendrix van deze eeuw, is Son Little veel innovatiever als nieuwe bluesheld. Vrijwel alle Amerikaanse rootsmuziek komt bij associatie voorbij in zijn veelzijdige werk, nooit in de klassieke vorm. Hiphop en R&B zijn net zo goed van invloed; de zanger en producer werkte eerder samen met The Roots en RJD2. Bij de tweede luisterbeurt klinkt Son Little al herkenbaar, bij luisterbeurt tien is er nog steeds van alles te ontdekken. Opener I’m Gone is een donkere klaagzang met net iets te veel onnodige stemvervorming. The River, dat begin dit jaar al op een ep verscheen, is een verslavende gospel-bluesstamper."

NRC • Leendert van der Valk • 26 oktober 2015


Kan je er niet bij zijn? Vrijdag 11 december staat hij in Paradiso Amsterdam. Check de website van Paradiso voor tickets.

Spotify Playlist: The Musical Universe of Son Little

CC De Dijk, Amsterdam

Spotify Playlist: The Musical Universe of Son Little

Om alvast in de stemming voor de Coffeecompany x Son Little instore session bij de Haarlemmerdijk (10 december 2015) te komen hebben we samen met Anti Records een playlist samengesteld. Klik hier voor de playlist!

EVENT: Coffeecompany x Son Little instore session


Meet Son Little, the Former Roots and RJD2 Collaborator Who Is Setting Out on His Own

“I think all the music that really connects, that I connect to the most, have at least two messages at once. There’s always a connection to something bigger. If it’s about the girl that left you or whatever, there’s always something bigger that really connects to the larger human struggle or whatever it is. I grew up listening to great artists, and am still growing up listening to great artists, that made great albums. I probably will never be out of the mindset that that’s what defines a great artist: someone who can make a record that’s 30 minutes, 45 minutes, 60 minutes that holds your attention. Illmatic, What’s Going On, all five records Stevie made in the 70s, Nevermind, In Utero... I could go on forever with it. I would like to create something for people to remember. Something that they put on and not have to do anything else. You know that listening to an album or a collection of music is an activity? You don’t have to email someone while you’re doing it. You don’t have to throw it on while you clean your room, while you wash the dishes. You can actually just sit there and listen to it, you know? Part of that is, I think, allowing your giddy love song to be next to a song about the military industrial complex which is next to the break up song. I’d like to do something that speaks to all that stuff and whatever is on my mind, rather than playing it safe. I don’t know if that was the answer to your question.”

Son Little, Complex Full interview, Damien Scott


Public Cupping: 2xGESHA / Donkere Dagen Blend

CoffeeCompany HQ

Public Cupping: 2xGESHA / Donkere Dagen Blend

Vrijdag 4 december, 15u – Feestmaand december, het is weer zo ver! Zoals ieder jaar een mooie gelegenheid de mooiste koffies in huis te halen.

Daarom willen we iedereen graag uitnodigen voor de Public Cupping (koffieproeverij) op vrijdag 4 december. Tijdens deze cupping zullen er drie koffies op de cuppingtafel staan: 2xGESHA (washed & natural) en de Donkere Dagen Blend (DDB).

04 DEC - vrijdagmiddag 15u (inloop)

Korte Poten 21, Den Haag

Oosterdokskade 137, Amsterdam

2xGESHA

Je beste koffie van het jaar. Als koffievariëteiten de status zouden hebben van supersterren, is de Gesha-variëteit vergelijkbaar met Beyonce, Rihanna en Taylor Swift ineen. Omdat we graag nog iets unieks wilde doen, hebben we van deze Cerro Azul farm een Gewassen en een Ongewassen Lot gekocht. Een mooier moment om deze twee verschillende verwerkingsmethodes te ervaren in één koffie kunnen we niet bedenken!

GESHA GIFT BOX 2xGESHA GIFT BOX

DDB

Een feestelijke blend voor de decembermaand. Volle chocoladesmaken uit Guatemala, zoete sinaasappel uit El Salvador en een scheutje fruitige likeur van de natural Rocko Mountain uit Ethiopië. De perfecte begeleider van ieders kerststol en oliebol dus! Per verkocht zakje van deze blend, schenken wij als CC 250 gram koffie aan de inloophuizen van De Regenboog Groep.

Inloophuis Blaka Watra, De Regenboog Groep Inloophuis Blaka Watra, De Regenboog Groep

Laura's CC x ADE Playlist van de Maand

CoffeeCompany HQ

Laura's CC x ADE Playlist van de Maand

Deze maand hebben we Laura van CC Leidse aan de draaitafels. Niet zomaar een CC Playlist van de Maand: een ware ADE editie deze keer.

Laura's CC x ADE Playlist van de Maand - 2015

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Hé hallo, Laura hier. Momenteel ben ik bezig met een experiment waarbij ik me met zo min mogelijk inspanning door de opleiding Communicatie probeer te worstelen. Tot nu toe lijkt mijn aanpak te werken, want ik ben al op de helft! Daarnaast ben ik overmatig veel in Studio 80 te vinden; soms om te werken, soms juist omdat ik niét hoef te werken. Wanneer ik gestresst ben pak ik mijn panterprint-racefiets om willekeurige toeristen van hun sokken te rijden. Dit werkt enorm rustgevend en ik kan het dan ook iedereen aanraden. Verder vind ik taal een ontzettend leuk iets en ik probeer dit dan ook uitvoerig in te zetten bij het maken van nare sarcastische grappen. Dit doe ik namelijk graag. Tot slot zou ik graag nog even willen vermelden dat ik de ramen en deuren van CC Westerdok en CC Leidse regelmatig te lijf ga met krijtstiften. Mochten de tekeningen u niet aanstaan of heeft u een ander leuk idee? Ik ben te bereiken via mijn management.

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Het maken van deze lijst was lastiger dan verwacht. Ik begon mijn muziekverzameling door te spitten, op zoek naar obscure nummers die in mijn ogen te weinig aandacht kregen. Helaas stond de ene helft hiervan niet op Spotify en de andere helft bleek bij nader inzien toch niet helemaal CC-proof. Terug naar de tekentafel dus! Uiteindelijk is het een compilatie geworden van nummers die misschien wat cheesy zijn, maar die voor mij wel symbool staan voor mijn eerste kennismakingen met bepaalde genres of feestjes. Daarnaast wilde ik ook graag een paar Amsterdammers in de lijst hebben, puur omdat er tijdens ADE al genoeg internationale DJ's/producers naar Amsterdam komen. De lijst is dus een beetje een blend (ha-ha, koffiegrap) geworden van mega-toegankelijke househitjes met een fijne Mokumse afdronk.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

El Zahir - Acid Pauli's Acid Dub van Raz Ohara

Dit nummer is misschien niet heel baanbrekend, innovatief, underground of hipsterig genoeg, maar het is wél gewoon heel lekker. Een beetje acid is altijd fijn (geldt ook voor koffie trouwens), dus wat dat betreft was deze redelijk onmisbaar. Daarnaast werd hij door onder anderen mijn moeder als 'cc-proof' bestempeld, dus dat sealde de deal.

1988 - Original Mix van Youandewan

We kunnen er lang of kort over zijn, maar deze staat er vooral in omdat ik hem zélf heel fijn vind. Ik kan hierop fietsen, studeren, breien, afwassen, koken of forenzen (YES ik heb dit woord altijd al willen gebruiken), maar ook in een setje tijdens een donkere, zweterige clubnacht komt hij prima tot zijn recht.

Where's Jason's K van Syclops

Ik heb dit nummer nu opstaan en mijn huisgenoot zegt: "Dit is een superchill nummer. Je kunt het gewoon achter elkaar afspelen en niemand heeft het door omdat het zo chill is." Een waarheid als een koe.

Wat is jouw Coffeecompanyproof guilty pleasure?

Oeeeeh dat kan van dag tot dag verschillen want ik heb er veel. Momenteel vind ik The Avener best wel leuk stiekem, maar daar hoeven we het niet meer over te hebben.

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Ook dit kan alle kanten op schieten. Soms vliegt er dubstep of drum n bass door de speakers, soms een potje rock en soms wil ik gewoon heel erg graag alleen maar boze rappers horen. Af en toe ga ik ook heel hard zingen, maar dat probeer ik te beperken tot de momenten waarop Nydia niet thuis is.

Klik hier voor de playlist!

Franks Playlist van de Maand

CC Beren, Amsterdam

Franks Playlist van de Maand

CC Berenstraat barista Frank zorgt deze maand voor de CC Playlist van de Maand. Klik, lees, kijk en/of luister gewoon!

Franks CC Playlist van de Maand - september 2015

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Ik ben Frank, 22 jaar en woon in Amsterdam. In juni 2014 ben ik gestart als barista bij de Coffeecompany op de Berenstraat en heb het daar nog steeds naar m’n zin. Dit jaar ben ik afgestudeerd aan Academie Artemis, hogeschool voor Styling & Vormgeving. Ik deed een allround opleiding op het gebied van mode, media, interieur & food. Mijn afstudeerproject heet ‘Behind Our Clothes’ en ik heb een aantal boeken gemaakt voor het bedrijf ‘Mud Jeans’. Deze gaan over de slechte kant van mode: sweatshops. Dat zijn fabrieken waar mensen veel uren maken, weinig verdienen en soms zelfs mishandeld worden. Uiteindelijk heb ik, hierop geïnspireerd, een collectie prints ontworpen. Ik doe af en toe grafisch werk voor de Jimmy Woo, fotografeer voor Models At Work, bedenk concepten voor Bare Journal en ik sta ingeschreven bij 020/Creative (een creatief platform van F.A.L.L. Magazine). En verder veel muziek luisteren, inspiratie opdoen in de stad en magazines lezen op het gebied van kunst/lifestyle.

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Soms een beetje zweverig, soms een beetje energiek. Ik hou ervan om met m’n laptop aan projecten te werken in de Coffeecompany. Ik ben erachter gekomen dat ik me beter kan concentreren als er een bepaald ritme in de muziek zit dat soms verstoord wordt. Je wordt daardoor steeds opnieuw getriggerd om die focus te houden, wat volgens mij voor veel mensen lastig is. Ik weet niet of je nu snapt wat ik bedoel, maar hieronder vind je een voorbeeld.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

Willow – F Q-C #7

Alleen die titel vind ik al super tof. Dit is waarschijnlijk een liedje dat niet iedereen zal waarderen, maar dit is precies wat ik bedoel met ‘verstoord ritme’. En ik wilde iedereen even laten horen dat Willow, ja die dochter van Will Smith, meer kan dan het meest bekende liedje ‘I Whip My Hair’.

Ibeyi –Exhibit Diaz

Toen ik het album van deze Frans-Cubaanse tweelingzusjes hoorde was ik meteen verliefd; sowieso de moeite waard om even te luisteren! En in december komen ze naar Paradiso, Amsterdam. Can’t wait…

Jamie Woon - Sharpness

Ja, het is écht waar: Jamie Woon heeft een nieuwe track… Sowieso hebben alle barista’s al een keer Jamie Woon’s album opgezet tijdens een shift. Dus voor degene die ‘m nog niet heeft gehoord, ‘T staat ertussen. Voor jou :)

Wat is jouw Coffeecompanyproof guilty pleasure?

Chet Faker – 1998 ft. Banks

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Oh snap, okay don’t judge me: ratchet Frank komt dan langs. Van Missy Elliot tot Nicki Minaj en van Lil’ Kim tot Angel Haze. Jup, ik hou stiekem van dat soort female rappers. Ik geloof dat de Thai Fusion naast ons dat hartstikke gezellig vindt hoor…

Klik hier voor de playlist!

Expo CC Eendrachtsplein

CoffeeCompany HQ

Expo CC Eendrachtsplein

De beste combinaties op het gebied van koffie hoef je soms niet te zoeken in een type boon of een bepaalde zetmethode. Wist je bijvoorbeeld dat kunst en koffie al jaren een gouden duo is bij Coffeecompany? Een hoop van onze vestigingen fungeren daarom als expositieruimte voor getalenteerde kunstenaars. Bij Coffeecompany Eendrachtsplein in Rotterdam kun je op dit moment onder het genot van een goeie kop koffie de expositie van kunstenaarsduo Kongmeis bekijken. Marco Versloot en Manon Rietveld zijn het brein achter onder andere het Rotterdams Alfabet wat in de winkel hangt. CC Eendrachtsplein store manager Nikki van Duuren was benieuwd naar de fascinatie van het duo met Rotterdam en interviewde hen!

Hoe zijn jullie Kongmeis geworden? Manon: “We kennen elkaar van Ikea, waar we allebei werken. Ik werd gevraagd te helpen bij een kunstevent en moest meteen aan Marco denken. Samen hebben we toen een kunstveiling georganiseerd met kleine zelfgemaakte kunstwerkjes. We merkten meteen dat het werkte tussen ons: we hadden een bepaalde kracht samen. Maar toen dachten we nog dat het eenmalig was.”

Wat voor kunst maken jullie? Manon: “Ons werk is vrij breed, maar typografie is een leidraad.” Marco: “Daar hebben we allebei wat mee. Ik kom uit de graffiti scene en Manon is ook altijd bezig geweest met tekst. Ik woon al mijn hele leven in Rotterdam. Veel van ons werk heeft met de stad te maken.” Zoals jullie ‘Het Alfabet van de RotterdammerT’ dat bij Coffeecompany aan de muur hangt. Hoe zijn jullie op het idee daarvoor gekomen? Marco: “We brainstormen vaak met een kop koffie. Wat ons inspireert kan iets kleins zijn: een woord, een toffe techniek. Het is al even geleden dat we het alfabet hebben gemaakt dus hoe we begonnen weet ik niet meer precies. Ergens ontstond het idee om een Rotterdams alfabet te maken, dus gingen we bij iedere letter iets typisch Rotterdams bedenken.”

duo

Welke letter was het moeilijkst? Manon weet direct: “De X. Die hebben we niet meteen kunnen bedenken. Uiteindelijk is het ‘XXX’ onder elkaar geworden: het teken van Amsterdam. Met als ondertekst: ‘Vergelijk Rotterdam nooit met Amsterdam. Daar houden de Rotterdammers niet van.’ Marco kwam trouwens heel snel op de Q, dat verbaasde me. De Q staat in het alfabet voor OQ, de oudste Rotterdamse seksclub.” Beiden lachen hard. En welke was juist heel makkelijk? Manon: “De G. Van Gers. Dat woord gebruiken we allebei dagelijks. Rotterdammers zeggen gers als ze iets mooi of leuk vinden. Voor de K hadden we trouwens ook veel opties. Kapoentje, kakkerlak, uiteindelijk is het ‘kroten’ geworden, het Rotterdamse woord voor bietjes.”

Inmiddels werken jullie 6 jaar samen als Kongmeis. Wat vonden jullie het leukste project om te doen tot nu toe? Marco: “Sinds anderhalf jaar zitten we een beetje in een stroomversnelling met ons werk. Het leukste wat we hebben gedaan vind ik de kunstwand in het Nationale-Nederlanden Douwe Egberts Café. Dat was een interactief werk: je moest met je telefoon ernaartoe om het kunstwerk te begrijpen. Ook werd social media daar heel erg ingezet, we hadden de meeste likes gekregen dus werden we uitgekozen om te exposeren.” Manon vult aan: “Wat ik het tofst vond was dat ons ‘Rotterdams rijmpie’ werd geprojecteerd op De Rotterdam. Ons gedicht en het alfabet zijn trouwens ook terug te vinden in het King Kong Hostel op de Witte de Withstraat. Daar kun je de ‘Kongmeis kamer’ boeken. Dat is natuurlijk wel heel gers.”

Jullie brainstormen vaak met koffie, hebben jullie verteld. Wat is jullie favoriet op het menu van Coffeecompany? Manon: “Eigenlijk geen koffie, ik vind de Pinkyrose lemonade heerlijk. Mijn favoriet op het menu is de Spiced Lemon & Rose. Tijdens de opening van onze expositie heb ik die aan iedereen aangeraden.” Marco: “Voor mij wel koffie, een medium americano.” Hij voegt er lachend aan toe: “Zwart zoals m’n ziel, zoals Manon altijd zegt.” De expositie van Kongmeis is nog tot begin september te zien bij CC Eendrachtsplein (Eendrachtsplein 2, Rotterdam).

Meer Kongmeis kun je vinden op kongmeis.com

Expo's CC Waterlooplein

By Jasper Uhlenbusch CoffeeCompany HQ

Expo's CC Waterlooplein

Voor de liefhebbers van fotografie valt er komende tijd veel te genieten bij CC Waterlooplein. Op dit moment is er op de begane grond een expositie van fotografisch werk van de Zweedse fotografe Hedda Axelsson. Ze volgt studenten Moderne Theaterdans aan het HKA tijdens hun lessen, optredens en thuis om een idee te krijgen wat hen beweegt om een danser te willen zijn.

hedda

De gelimiteerde afdrukken zijn te koop vanaf €75

Voor meer informatie kun je terecht op haar website: heddaaxelsson.com en volg Hedda op instagram @heddaelisabet.

Op de bovenverdieping is nu nog werk te zien van Julia da Lima : "Streetlife: New York". Zij maakt 18 augustus plaats voor werk van wijlen Harm Botman van een concert van de Rolling Stones in 1970

Suikerfeest 2015 @ CC Kinker

CC Kinker, Amsterdam

Suikerfeest 2015 @ CC Kinker

Op 17, 18 en 19 juli vieren we het Suikerfeest op de Kinkerstraat! Op deze dagen gooien we de deuren extra open tussen zonsondergang (22:50u) en middernacht.

Kom gezellig langs en proef onze heerlijke ABC Mini Cheesecake met dadels, honing en amandel! (Alleen verkrijgbaar op de Kinker!)

Lotties Love Playlist van de Maand

CC Vismarkt, Utrecht

Lotties Love Playlist van de Maand

Zwoele deuntjes en hartjes in je latte. Het is Valentijnsdag.

Lotties Love Playlist

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Mijn middle name is behalve 'Flash' als het om koffiezetten gaat, ook 'Docter Love' als het over muziek gaat. Het verspreiden van liefde is mijn doel in het leven. Zelf heb ik een zeer liefdevol leven, en dat gun ik gewoon iedereen. 'Spread de love', roep ik altijd.

Hoe ziet je Spotify lijst eruit?

Eigenlijk luister ik in de winkel liever naar een volledig album van een artiest. Dat heeft een opbouw en een afwisseling waar over is nagedacht, en waarmee je een bepaalde sfeer creeert. Maar speciaal voor Valentijnsdag – de fijnste dag van het jaar - heb ik deze playlist samengesteld. Er was eigenlijk maar 1 keihard criterium: de titel van het nummer moet het woord 'love' bevatten. Omdat je daarmee een week muziek kan vullen, komen bijna alle nummers van albums die we in de winkel draaiden. En er zitten veel covers tussen. Uiteindelijk heb ik super veel lol gehad met het maken van deze playlist. Ik raad iedereen aan het ook eens te proberen met je eigen muziek: er zit zoveel love in muziektitels!

Wat is jouw Coffeecompany-proof guilty pleasure? En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Ik ben best oud maar ga graag naar concerten; veel van de artiesten in de lijst heb ik live gezien. De eerst volgende waar ik naartoe ga is Hausmagger, die ik vroeger vaak draaide als gasten op zaterdag na zeven uur niet weg wilden gaan. ‘Ja es gibt einen zeit von kommen und es gibt einen zeit von gehen. Die zeit von gehen, die is gekommen.’ Maar het is natuurlijk zonde om als Docter Love je talenten te verspillen met schoonmaken achter gesloten deuren. Dus ik ga zoveel mogelijk tijdens openingstijden aan de slag met choor en bleek. En Hausmagger komt in deze lijst helemaal niet voor.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

Jose James - Love. Dit nummer komt van zijn album ‘The Dreamer’ wat ik vaak draaide toen de Vismarkt net geopend was. Ik heb het weer herontdekt; je kunt er heerlijk relaxed mee wakker worden. Is ook op het podium een super coole gast.

The Tallest Man On Earth - Love is All. We hebben dat kleine mannetje grijs gedraaid in de Vismarkt, en ik vind het altijd mooi hoe muziek je aan een bepaalde periode herinnert. En aan de barista’s die het album toen opzetten. Love!

Milky Change - Loveland. Soms kan muziek ook andere emoties oproepen, zoals haat. Iemand die weigert nog langer in de winkel te blijven als we dit niet uitzetten. Maar ook een vrouw die met tranen over haar wangen kwam klagen dat de muziek van Rhye wel mooi was, maar even te heftig voor haar. Love is emotie.

En dat komt dan allemaal mooi samen in de Coffeecompany. Love it.

Dutch Aeropress Championship 2015

CC Oosterdok, Amsterdam

Dutch Aeropress Championship 2015

Op vrijdag 13 maart organiseren wij voor de tweede keer achtereen het Dutch Aeropress Championship. Hij gaat weer plaatsvinden in onze vestiging op de Oosterdokskade in Amsterdam.

Toegang tot het evenement is gratis. RSVP facebook-event vereist / vol=vol!!!

Wij zijn sinds de Aeropress in Nederland te vinden is fan van deze veelzijdige en simpele zetmethode. De aeropress is een kunststof zetsysteem voor koffie. Alan Adler, bekend van de Aerobie-frisbee, vond hem vanuit persoonlijke enthousiasme voor goede koffie uit. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie handmatig door het filter wordt gedrukt. Tegenwoordig worden alle filterkoffies in de Coffeecompany gemaakt met Aeropress.

Alt text Posterdesign door Resuk

Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel van onze barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in tientallen landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

In tegenstelling tot veel koffiewedstrijden is deze laagdrempelig van aard. Alle deelnemers gebruiken dezelfde koffie, en strijden via een afvalmechanisme tegen elkaar. Wie de lekkerste koffie voor de driekoppige jury maakt, gaat door naar de volgende ronde. De winnaar mag zich niet alleen Nederlands Aeropresskampioen noemen, maar gaat ook begin april naar Seattle voor het wereldkampioenschap.

Inschrijvingen zijn inmiddels gesloten. De deelnemers zijn in alfabetische volgorde:

Axe Hessel, Belle Montanus (Bocca Coffee), Bert Van Wassenhove (Caffenation Amsterdam), Bob Wenneker (Headfirst Coffee Roasters), Bonne Postma (Babo Coffee), Dagmar Geerlings, Dylan Sedgwick (Headfirst Coffee Roasters), Edward Beumer (Trakteren), Erik Oosterhuis (Trakteren), Floris van der Burg (White Label Coffee), Francesco Grassoti (White Label Coffee), Gerben Engelkes (Black & Bloom), Harry Breugom, Ilithyia Meriën (Hometown), Ka-Tjun Hau (Coffeecompany), Martijn van der Velden, Max Weldam (The Village Coffee & Music), Mieke Boden (Borgman & Borgman), Nicolas Castagno (Scandinavian Embassy), Nisse van Rossum (Coffeecompany), Rob Kerkhoff (Babo Coffee), Rodi Dijkhuizen (Crusio), Simon Boone (Caffenation), Vincent Zwaan.

Competitiekoffie Finca El Mango, Nariño, Colombia Alt text

Eurosonic Noorderslag

CoffeeCompany HQ

Eurosonic Noorderslag

Eurosonic Noorderslag is hét showcase festival voor Europese muziek. Voor veel acts is het een belangrijke stap geweest in hun internationale doorbraak. ’s Avonds krijgt muziektalent de kans om zich te presenteren aan muziekliefhebbers en professionals en overdag kan je gratis genieten van een bomvol programma bij Coffeecompany Oude Ebbingestraat en buurman Plato Music. Dit gratis dagprogramma PlatoSonic wordt al voor de 17e keer georganiseerd door Plato en sinds we buren zijn is de programmering verdeeld over twee locaties. We zijn vereerd je samen te kunnen trakteren op onder andere (en onder voorbehoud) live optredens van:

Taymir // DeWolff // Mister & Mississippi // John Coffey // Emil Landman // The Deaf // Kovacs // Swinder // Soak // Swamni // Dotan // Soley // Oscar And The Wolf // Little Dots // Pauw // Typhoon // Nouveau Velo //The Cool Quest // Bert Hadders en de Nozems en veel meer!

PlatoSonic

Voor de actuele programmering, kijk op de site van PlatoSonic

Lynes Playlist van de Maand

CC Ceintuur, Amsterdam

Lynes Playlist van de Maand

Deze keer niet één, maar twee barista's aan de beurt! Didi en Lionel vormen samen het muzikale wonderduo LYNES.

Lynes CC Playlist van de Maand - november 2014

Lynes? Vertel!

"Wij zijn Didi Krahmer en Lionel Helmhout. Wereldberoemd in Amsterdam onder de naam LYNES. Sinds wij elkaar vorig jaar op Pinkpop in licht aangeschoten staat leerden kennen begonnen wij meteen met zingen en daar zijn we tot op de dag van vandaag nog steeds niet mee gestopt. En dat houden we graag zo. Wij zijn namelijk naast barista, (Didi bij Spui en Lionel bij de Ceintuurbaan) bezig met het opnemen van onze eerste EP en treden regelmatig op in cafés en op festivals in Amsterdam. Dus kom snel een keertje kijken om kennis te maken met LYNES, want we dromen GROOT.

Onze eerstvolgende optredens zijn donderdag 13 november in SKEK en zondag 16 november op KANTOR festival. Kort door de bocht; melancholische doch hoopvolle elektronische pop met een goeie scheut avant-garde. Voor meer info check www.facebook/lynesart

Hoe ziet jullie Spotify lijst eruit?

"Deze maand hebben wij de eer om de Coffeecompany Playlist van de maand te maken en daarom kiezen wij uit een reeks vrij uiteenlopende nummers die ons hebben geïnspireerd tot het maken van wat LYNES op dit moment is. Een echte gekke meidenlijst met veel tweestemmige samenzang is dus wel te verwachten.""

Drie nummers uit de lijst uitgelicht:

Frank Ocean - Super Rich Kids

"Niet persé dit nummer, maar hij heeft ons samen laten zingen op Pinkpop 2013, waar wij vrijwel direct plannen hebben gesmeed om de act LYNES op te zetten. Thanks Frank!"

FKA twigs - Kicks

"FKA twigs - Haar hele performance inspireert ons. Op slag verliefd."

Marvin Gaye - Sexual Healing

"Gewoon duidelijk."

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

'Azealia Banks - 1991, in een adem."

Klik hier voor de playlist!

Beeld: Stasje Kapitonov

Curtis Harding X Coffeecompany

By Jasper Uhlenbusch CC Oosterdok, Amsterdam

Curtis Harding X Coffeecompany

Op zondag 23 november zal Curtis Harding een exclusief in-store optreden doen bij de Coffeecompany op de Oosterdokskade 137 in Amsterdam. De aanvang is 15:00u en de toegang is gratis. De entree van Amerikaanse soul man Curtis Harding in de Nederlandse muziekwereld verloopt stormachting. Deze week is de eerste single ‘Keep On Shining’ is Megahit op 3FM. Eerder was het nummer al ‘Single van de Week’ bij 3voor12 en de ‘Radio 6 Schijf’ van 6. Kort na het verschijnen van zijn debuut album ‘Soul Power’ op 14 november zal Curtis Harding 6 Nederlandse steden aandoen voor zijn door 3voor12 gepresenteerde club tournee.

Het album ‘Soul Power’ is gevormd door de ervaringen van Harding met Michigan, waar zijn moeder in een koor zong. Curtis is hierdoor on the road opgegroeid. “Gospel is inspiring,” zegt Harding. “From hardship and trials, you make something beautiful. It’s the history of black people in America, what happened to us during slavery, it’s the foundation of blues, R&B, soul, country, rock.” Het talent van Harding bleef niet onopgemerkt. Zo heeft hij een tijdje in het achtergrondkoor van Cee-Lo Green gezongen en werd vrienden met de band The Black Lips. Jack White nodigde Curtis Harding eerder deze zomer uit om op tournee door de US te gaan. Een betere naam dan ‘Soul Power’ had Harding niet kunnen kiezen voor zijn album: als een rit door Womack’s ‘110th street’ ademt het 70s soul in puurste vorm. Rolling Stone Magazine omschrijft het album van Curtis dan ook als “super-fly nuggets from soul and rock's late-Seventies crossover heyday”.

Curtis Harding is te zien in de volgende zalen:

3voor12 presents Curtis Harding live:

20 nov – Nijmegen – Doornroosje 21 nov – Groningen – Simplon 22 nov – Utrecht - Le Guess Who 23 nov – Amsterdam – Coffeecompany Oosterdokskade (middag) 23 nov – Amsterdam – Paradiso, Upstairs (avond) 24 nov – Rotterdam - Rotown 25 nov – Eindhoven - Effenaar

Marks Playlist van de Maand

CoffeeCompany HQ

Marks Playlist van de Maand

CC Westerdok barista Mark zorgt deze maand voor de CC Playlist van de Maand. Klik, lees, kijk en/of luister gewoon!

Marks CC Playlist van de Maand - oktober 2014

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

"Ciao! Mijn naam staat al in de titel, maar voor de zekerheid: ik ben Mark. Op het moment hou ik me heel veel bezig met het exploren van het menselijke bewustwzijn in de hersenen, via mijn studie psychobiologie aan de UvA. Naast mijn studie ben ik altijd met muziekjes bezig. Ik luister en ontdek de hele dag muziek; behalve op de fiets, dan luister ik meestal naar luisterboeken (Tip!). Los van een muziek-luisterende-dude, ben ik ook eenmuziek-makende-dude, want als gitarist en soms zanger bij mijn bandje The Current is dat mijn ding. Echter, als ik zing is het meestal als ik met een vriend muziek aan het opnemen ben van mijn eigen songwriting stuff. Het plan is om dat binnenkort in de vorm van een EP uit te brengen.

Wat niet ongenoemd mag blijven is een ander project waar een vriend van me (Kip) en ik samen mee bezig zijn. Het project heet Mark & Berry Uncaged en het houdt in dat we in een jaar alle 56 films waar Nicolas Cage de hoofdrol in speelt kijken. Aahhhhwhwwyeahhhhhhhh!"

Hoe ziet je Spotify lijst eruit?

"In de pas twee maanden dat ik hier werk heb ik veel nummers verzameld die ik heel chill vond gaan tijdens mijn shifts. Het idee van deze afspeellijst was om niet te veel vast te houden aan genres, maar om voor bepaalde vibes van nummers te gaan. Het is een mengsel geworden van een paar verschillende vibes om er een goede koffiemuzieksalade van te maken. Meestal is de sfeer nog vrij zomers om deze herfstige herfstigheid te vergeten, maar er zitten ook sexy nummers bij om je sexy te laten voelen tijdens je koffiemomentje. Verder zijn er nummers bij gekomen door hun relaxte chillheid en tot slot wat grappige songs. Bam! Afspeellijst."

Vier nummers uit Marks lijst uitgelicht:

Utrus Horas – Orchestra Baobab

"Mijn ouders zijn heel erg fan van wereldmuziek en hebben de cd waar dit nummer op staat helemaal grijs gedraaid. Ik vind het echt een perfecte track door z’n Afrikaanse koffievibe; alsof je net een kop met intens vers-gebrande cowboykoffie van de lokale koffieboer hebt gekregen en het in een ochtendzonnetje op zijn landgoed aan het opdrinken bent."

Better change your mind – William Onyeabor

"William Onyeabor maakte tijdens de jaren 70 in het isolement van zijn paleisje in Nigeria super groovende muziek. William is een van de meest weirde guys ooit. Check zijn documentaire: Who is William Onyeabor. "

Liquid Jesus – Lenny Kravitz

"Lenny zingt over liquid jesus, maar eigenlijk heeft hij het over koffie. Laat koffie je liquid jesus zijn."

Cajun moon – JJ Cale

"Ik heb dus helemaal zo’n lp-speler gekocht voor in m’n kamer en er ligt nu een plaat van JJ Cale op. Het probleem is dat de router de laatste tijd bovenop de platenspeler ligt en ik ben steeds te lui om helemaal de router op te tillen en met snoeren te gaan knutselen om een andere plaat op te zetten. Hierdoor staat JJ Cale op constante repeat in m’n kamer. De clue is: het kan gewoon bij JJ Cale, want JJ Cale blijft chill in de oneindigheid."

Wat is jouw muzikale guilty pleasure?

"Justin Bieber’s All that matters is stiekem wel heel erg chill. Zijn laatste materiaal kan best wel awesome zijn (soms)."

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

"Sowieso William Onyeabor!"

Klik hier voor de playlist!

Pims Playlist van de Maand

CC Oosterdok, Amsterdam

Pims Playlist van de Maand

Iedere maand laten we ons muzikaal verrassen door een CC Barista. Deze maand hebben we CC Oosterdok barista Pim aan de draaitafel!

Pims CC Playlist van de Maand - september 2014

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

"In m'n paspoort staat dat ik Paul heet maar in de afgelopen 23 jaar ben ik toch tot een échte Pim geworden, wat al vanaf het begin m'n roepnaam was dus dat is op zich mooi.

Ik ben opgegroeid in het zonnige zuiden, in Maastricht om precies te zijn! Natuurlijk een schitterende stad (ga er eens kijken) maar het Amsterdamse bleek al snel een plek waarin ik meer tot m'n recht kon komen. Buiten koffiezetter ben ik masterstudent aan de UvA (privaatrecht) en doe ik als lid van het Patta Running Team veel aan hardlopen, wat ook leuke trips naar het buitenland om mee te doen aan wedstrijden omvat. Verder vind ik het leuk om mij creatief te buiten te gaan in fotograferen en tekenen en interesseer ik me voor kunst, architectuur en vintage meubels (mid-century). Ik kom bij CC eigenlijk pas net kijken, hoewel het voelt alsof ik er al jaren werk door de schitterende collega-vrienden waarmee ik het genoegen heb zo veel snel omvliegende uren in ons clubhuis door te brengen (CC Oosterdok)."

Hoe ziet je Spotify lijst eruit?

"Het klinkt altijd cool als je kunt zeggen dat je een 'eclectische' muzieksmaak hebt. Nu kan ik niet met grote zekerheid van mezelf zeggen dat ik een zo'n brede smaak heb, maar ik kon zonder meer wat nummertjes bedenken die ik tijdens m'n shifts wel graag wilde horen. Ik betrap mezelf er dan vaak op dat ik hang naar rustige en kind- en omavriendelijke hiphop maar ook naar electro en alternative rock. Ik vind het ook interessant om oude nummers langs te laten komen die onlangs nog als sample zijn gebruikt (quizvraag!). Niet te diep de genres in, zonder de keuzes al te voor de hand liggend te laten worden!"

Drie nummers uit Pims lijst uitgelicht:

Provider - N.E.R.D

"Deze track staat op het album 'in search of', een van de eerste cd'tjes die ik met m'n eigen centen kocht denk ik. Geweldig platgedraaid op m'n krakkemikkige stereotoren vroeger en ook daarna altijd wel een van mijn favoriete albums gebleven!"

April 14th - Aphex Twin

"Hoog op m'n bucket-list staat wel fatsoenlijk piano leren spelen, en hoewel dit geen geweldig ingewikkeld stuk is (Chopin I see you) krijg ik wel altijd mooie gevoelens van deze plaat (janken of lachen) en zou ik 'm graag willen kunnen spelen!"

Today was a good day - Ice Cube

"Dé getto-proof feel good plaat bij uitstek, je moet toch wel je hoofd op en neer bewegen als je deze hoort!"

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

"Kanye West, luid."

Klik hier voor de playlist!

Annekes Playlist van de Maand

CC Oude Doelen, Amsterdam

Annekes Playlist van de Maand

Ochtend of middag, regen of zonneschijn; de lijst van Anneke doet het altijd goed! Annekes CC Playlist van de Maand - augustus 2014

"’De ochtend is mijn favoriete moment van de werkdag. Wakker worden met koffie, de geur van croissantjes en natuurlijk een fijne afspeellijst. Meestal pas ik de muziek aan op het weer. Ietwat rustigere muziek als het donker is en regent en een vrolijk deuntje als de zon al schijnt. Deze lijst kan voor mij met alles. Regen of zon, warm of koud, koffie of thee. Vooral voor ’s ochtends, maar eigenlijk ook wel voor ’s middags!"

Klik hier voor de playlist!

Fabiennes Playlist van de Maand

CoffeeCompany HQ

Fabiennes Playlist van de Maand

Fabiennes CC Playlist van de Maand - juli 2014

"Ik heb speciaal voor CoffeeCompany al twee playlists in mijn Spotify staan: één met uptempo nummers voor midden op de dag en één met rustige nummers, om wakker mee te worden als je moet openen. Deze playlist is dus best of both worlds: er zitten van alles wat in. Mijn smaak is heel gevarieerd. Ik luister zowel naar klassiekers als Toto en Fleetwood Mac als naar indiebandjes zoals Tame Impala en Half Moon Run. Dat vind je ook terug in de mix. Iedereen kent Dust in The Wind van Kansas, terwijl ik het nummer Jennifer van Little Comets zelf pas vorige week heb ontdekt. Stiekem kon ik het ook niet nalaten om een paar van mijn favoriete platen in de lijst te gooien. Een voorbeeld: het nummer Stories of the Painted Desert van The Rippingtons ft. Russ Freeman luisterde ik vroeger als we 's nachts op vakantie gingen. In het donker langs Parijs rijden, de lichten van de snelweg en dit nummer horen is een moment dat ik nooit meer zal vergeten. Al met al is het een gevarieerde lijst, waar je lekker op kunt swingen en ook nog heerlijk bij kunt chillen. Met een goede kop koffie, uiteraard."

Klik hier voor de playlist!

Ramadan 2014 @ CC Kinker

CC Kinker, Amsterdam

Ramadan 2014 @ CC Kinker

Vorig jaar een groot succes, dus dit jaar doen we het gewoon weer: Ramadan @ CC Kinker.

Iedere vrijdag tijdens ramadan is de Coffeecompany aan de Amsterdamse Kinkerstraat open van zonsondergang (22u) tot middernacht.

Kom gezellig langs en proef onze heerlijke ABC Mini Cheesecake met dadels, honing en amandel! (Alleen verkrijgbaar op de Kinker!)

Vrijdag 4, 11,18, 25 én zaterdag 26 juli 2014.

Expositie CC Van Wou: Lisa Smit

CC Van Wou, Amsterdam

Expositie CC Van Wou: Lisa Smit

Expositie opening: Vrijdag 11 juli - 20.00u

Binnenstebuiten Gekeerd

Lisa Smit is in het dagelijks leven studente Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde aan de UvA, ze is 21 jaar oud. Ze is vanaf haar tiende gaan oefenen met tekenen. Terwijl het tekenen eerst ging om zo realistisch mogelijk de vormen weer te geven en het licht en donker kunnen begrijpen, is dit later steeds minder gaan tellen. Ze begon minder na te denken en juist meer op haar gevoel te vertrouwen tijdens het tekenen.

Zo merkte ze steeds vaker op dat het een nieuw soort taal voor haar werd. Gedachten en gevoelens die ze nergens kon plaatsen, kwamen ineens op papier. Iedere tekening begon te voelen als gapen of zuchten. Binnenstebuiten gekeerd heeft Lisa als een uitdaging gezien omdat ze per se alleen vanuit haar gevoel wilde tekenen in plaats van haar drang naar controle. Het is als een communicatie-instrument met zichzelf en dat wil ze nu graag ook met anderen delen.

RSVP CC Van Wou Facebook

lisasmit-art.com

Elizabeth's Playlist van de Maand

CC Meent, Rotterdam

Elizabeth's Playlist van de Maand

Captain Elizabeth (Lizzy voor intimi) uit Rotterdam zorgt deze maand voor de muziek. Beluister hier haar lijstje: Elizabeths CC Playlist van de Maand - Juni 2014

"Mijn lijst is een selectie van nummers die mij het gevoel van juni geven: een cocktail bestaand uit de beginfase van verliefdheid en het gevoel dat je krijgt als je na drie dagen op een festival hebt staan dansen weer in de auto naar huis zit.

Er zitten uiteraard classics bij, want anders zou het niet mijn playlist zijn. Ik weet bijvoorbeeld nog dat mijn pa Harry Belafonte draaide en dat ik als klein meisje door heel het huis danste. Ik heb goede herinneringen aan The Rat Pack luisteren tijdens shifts met Eendrachtsplein-barista Jelle. Een oude Kanye en een Eric B. & Rakim mochten ook niet ontbreken. Verder zitten er artiesten tussen als Arcade Fire, Cut Copy en Jaguar Ma die ik deze zomer live ga checken op Primavera.

Mijn playlist luister ik het liefst tegen het einde van een openshift aan. Na 5 jaar bij CC vind ik openen nog steeds hét moment om zen te worden en deze nummers vormen voor mij de perfecte overloop naar de middag."

Klik hier voor de playlist!

Vergeet niet uit te checken!

CoffeeCompany HQ

Vergeet niet uit te checken!

De oplettende bezoeker in Rotterdam is het misschien al wel opgevallen: sinds kort staat er een OVMiles kaartlezer op de counter bij onze vestigingen in Manhattan aan de Maas! De Coffeecompany heeft een voorliefde voor het openbaar vervoer en fietsverkeer. We willen mensen graag aanmoedigen om gebruik te maken van het OV. Door mee te doen aan het OVMiles programma van RET kunnen we de fanatieke openbaar vervoer-gebruiker belonen voor zijn trips binnen de stad.

OVMiles OVMiles is een initiatief van RET. Samen met een stuk of 25 partners in de regio Rotterdam bieden zij reizigers de mogelijkheid om met hun OV-chipkaart te sparen voor leuke kortingen en extra's. Hoe het werkt? Heel simpel. Je meldt je online aan en activeert OVMiles op je OV-chipkaart bij een van de activatiepunten. Vanaf dat moment spaar je automatisch Miles als je reist met het openbaar vervoer en in- en uitcheckt binnen het vervoersgebied van de RET. Met OVMiles spaar je met élke kilometer die je maakt. 1 Kilometer met het openbaar vervoer staat gelijk aan 1 Mile.

Ben je benieuwd naar de acties die op dit moment lopen? Kijk dan op Kijk dan op OVMiles.nl

(Deze acties gelden alleen bij onze vestigingen in Rotterdam)

Lieve's Playlist van de Maand

CC Schelde, Amsterdam

Lieve's Playlist van de Maand

We hebben Lieve te gast! Muziekliefhebster en barista bij de Coffeecompany aan de Scheldestraat in Amsterdam. Beluister hier haar heerlijke lijstje: Lieve's CC Playlist van de Maand - Mei 2014

"In deze lijst voor de Coffeecompany heb ik vooral rustige dromerige nummers uitgekozen waar mijn liefde voor honing-zoete-chocolade stemmen, meerstemmige koortjes, Brazilië, en zwoele hiphop beats naar voren komt. Geniet ervan!"

Klik hier voor de playlist!

Uitreiking Coffeecompany Book Award 2014

CC Van Wou, Amsterdam

Uitreiking Coffeecompany Book Award 2014

Op donderdag 1 mei 2014 wordt bekend gemaakt wie de Coffeecompany Book Award 2014 en het auteurscontract bij Xander Uitgevers wint. De laatste drie finalisten zijn:

Sander Blom met Dodelijke erfenis
Als Marieke tijdens een wandeling een lijk vindt, neemt haar leven een drastische wending. Gelooft de politie in haar onschuld? En is Marieke wel helemaal onschuldig?

Jacqueline Coppens met Evenwicht
Marli overweegt een maagband te laten plaatsen door dokter Van de Boom. Ze twijfelt nog, want de operatie is niet zonder risico. Marli besluit de oorzaak te onderzoeken en ontdekt schokkende feiten. Is de aardige dokter wel wie hij zegt te zijn?

Olga Hoekstra met Dodenweg
Rechercheur DeLohr komt zijn verleden tegen als hij op een zaak met een tweetal auto-ongelukken wordt gezet. Koste wat het kost wil hij de zaak oplossen, maar hoe meer hij te weten komt, hoe meer hij de grip op zijn eigen leven lijkt te verliezen.

De jury bestaat uit Coffeecompany, Xander Uitgevers, De Groene Amsterdammer, Janneke Siebelink (redacteur Boeken bij bol.com), Ageeth Heising (literair agent bij Schönbach Literary Agency), en de studenten van de UVA master redacteur/editor. De winnaar van de eerste editie van de Coffeecompany Book Award was Marco van Houwelingen met Aangeschoten wild.

Aanstaande donderdag 1 mei 2014 bij de CC Van Wou wordt de winnaar bekend gemaakt. Inloop is vanaf 16.30 en aanvang om 17.00 uur.

Amsterdam Coffee Festival

CoffeeCompany HQ

Amsterdam Coffee Festival

Over een halve maand is het zover: het eerste Amsterdam Coffee Festival. En wij zijn erbij.

Het Amsterdam Coffee Festival is een tweedaags evenement op het NDSM-terrein in Amsterdam. Na een oorspronkelijk Brits festival in Londen, hebben de organisatoren het gewaagd om de oversteek te maken. In Londen is het al jaren een populair evenement waar iedereen die van koffie houdt of die ermee werkt elkaar vind. Tegelijkertijd wordt geld ingezameld voor schoon drinkwater via Project Waterfall.

Maar onze interesse gaat ook naar de wedstrijden. In totaal doen zeven CC-barista's mee aan de Dutch Barista Championship, de Dutch Latte Art Championship, de Dutch Coffee Roasting Championship en de Brewers Cup. We schreven al eerder over de voorbereidingen voor de Barista- en Latte Artkampioenschappen. Natuurlijk zijn wij erbij om ze toe te juichen!

Voor iedereen die liefde voor koffie heeft: 2 en 3 mei vind het Amsterdam Coffee Festival plaats op de NDSM-werf. Tickets zijn hier beschikbaar.

Dutch Aeropress Championship 2014

CC Oosterdok, Amsterdam

Dutch Aeropress Championship 2014

We zijn supertrots dat we vandaag de Dutch Aeropress Championship 2014 mogen aankondigen. We zijn sinds de Aeropress in Nederland te vinden is (toen we hem nog moesten importeren) fan van deze veelzijdige en simpele zetmethode. Zo veelzijdig dat dit jaar in tientallen landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

Poster

Het nationale kampioenschap wordt een week na het Amsterdam Coffee Festival georganiseerd in onze nieuwe winkel op Oosterdokskade in Amsterdam op 9 mei 2014, om 17.00 uur. De inschrijvingen zijn inmiddels voltooid, dit zijn de deelnemers dit jaar (op alfabetische volgorde):

Angelo v/d Weerd (The Village), Axe Hessel, Bas Rutjens, Belle Montanus (Coffeecompany), Bob Wenneker (Espressobus), Edward Beumer (Trakteren Koffie Thee Chocolade), Erik Oosterhuis (Trakteren Koffie Thee Chocolade), Kristina Larsdotter Ndebele (Scandinavian Embassy), Lex Wenneker (Headfirst Coffee Roasters), Martijn van der Velden, Marty Geezer (The Village), Mieke Boden (Crusio), Nicolas Castagno (Scandinavian Embassy), Rodi Dijkhuizen (Crusio), Sander de Putter, Simon Boone (Caffenation), Tim Blok (Coffeecompany), Wouter Wenting (True Barista).

De koffie waarmee gespeeld gaat worden is dit jaar Finca Matalapa uit El Salvador. Ruim twee jaar geleden gingen we bij de plantage langs en schreven dit verslag.

Berend's Playlist van de Maand

CC Oosterdok, Amsterdam

Berend's Playlist van de Maand

Een nieuwe maand, een nieuwe playlist. Deze keer hebben we Berend te gast. Fanatiek barista bij CC Oosterdok en zanger bij de band Velvvet. Berend's CC Playlist van de Maand - Apr. 2014

"Voor mijn lijst heb ik gekozen voor nummers met een fijne productie, die soms terugkijkt naar de grote voorbeelden van de jaren '80 (Craft Spells, Swim Deep). Ik ben zelf erg gevoelig voor een nummer dat fris klinkt en gewoon 'klopt' als je het de eerste keer luistert. Ook staan er in mijn lijst een aantal Nederlandse artiesten waar ik fan van ben, omdat ik ook vaak te spreken ben over Nederlandse releases.

Qua feel van de nummers heb ik gekozen voor een mix tussen wat rustigere, soms loungemuziek én wat muziek die deze zomer over de festivalweides mensen in beweging gaat brengen. Geniet ervan!"

Klik hier voor de playlist!

Best Coffee Concept

By Jasper Uhlenbusch CC Oosterdok, Amsterdam

Best Coffee Concept

CC Oosterdok wint de award voor Best Coffee Concept 2013 op de Hospitality & Style Award van Entree (voorheen Venuez). Oosterdok was onze eerste lokatie waarin we in de nieuwe stijl, met nieuwe interieur elementen en apparatuur aan de slag gingen. En natuurlijk met ons nieuwe assortiment koffiebonen en thee.

Het was sowieso al een hele eer om genomineerd te worden, samen met mooie namen als Lot Sixty One, de vette nieuwe bar/branderij van Espressofabriek en Hometown in Den Haag. Allemaal winnaars natuurlijk, en dan zijn er nog vele andere supermooie en goede koffiezaken die niet op het lijstje staan die allemaal specialty coffee op de kaart zetten. Wel superleuk om te winnen en gewaardeerd te worden door een deskundige jury! We vonden het in ieder geval een "oscar selfie" waardig moment!

oscarselfie

*foto van selfie door Tony Perez

Lucas' Playlist van de Maand

CoffeeCompany HQ

Lucas' Playlist van de Maand

Deze maand hebben we Lucas aan de knoppen: niet alleen captain van CC Amstelstraat, ook muzikant en ontzettende muziekliefhebber. Lucas heeft gekozen voor een lekkere lijst knallers: CC Playlist van de Maand - Lucas - Mar. 2014

"Al vanaf dat ik op de Beethovenstraat als barista werkte, bemoeide ik mij met wat er in de winkel werd gedraaid. Zelf mix-cd's branden om af te spelen, lijstjes op je mp3-speler maken en muziekjes uitwisselen met je collega's was vaste prik.

Ik vond en vind het nog steeds supergaaf dat je in de Coffeecompany gewoon samen met je team je eigen muziek mag kiezen en draaien.

Zo heb ik door de jaren heen in alle winkels waar ik heb gewerkt een hele hoop nieuwe muziek leren kennen van collega's, vaste klanten en muzikanten die een cd’tje in de winkel droppen.

Ik vind het heerlijk om 's ochtends de winkel op te starten met een mellow deuntje, maar nog lekkerder vind ik het om in de namiddag iedereen z'n middagdipje eruit te knallen met een vette knallende afspeellijst. Daarom kies ik deze maand voor een lijstje met lekkere nummers voor in de namiddag.

Naar mijn idee is het gelukt om mijn liefde voor rock, hip-hop, funk en electronica samen te smelten in een lijst van 25 nummers: Lekker voor in de winkel, maar vooral ook om de middagdip weg te werken!"

Klik hier voor de playlist!

Foto: KushKushed

Longlist Coffeecompany Book Award 2014

By Jasper Uhlenbusch CoffeeCompany HQ

Longlist Coffeecompany Book Award 2014

Na een succesvolle eerste editie van de Coffeecompany Book Award zijn Coffeecompany en Xander Uitgevers opnieuw op zoek naar nieuw, jong schrijftalent. Met de Coffeecompany Book Award stimuleren en ondersteunen zij aspirant schrijvers bij de uitgave van hun eerste boek. Niet eerder gepubliceerde schrijvers kunnen door het insturen van een volledig manuscript meedingen naar een uitgeefcontract.

De jury is zeer verrast door het talent en de grote diversiteit aan thema’s, personages en verhaallijnen.

Lees hier over de 7 manuscripten die op de longlist staan!

Eendrachtfestival 2014

CoffeeCompany HQ

Eendrachtfestival 2014

Hou je ook van muziek en koffie? Kom dan op 27 februari 2014 naar CC Eendrachtsplein tijdens het Eendrachtfestival in Rotterdam (vanaf een uurtje of 5).

The Beatmakers Union maakt beats, beats met samples! Tijdens het festival doen ze dit met een speciale track-selectie van DJ held BenjiB. Terwijl de beatmakers doen waar ze goed in zijn, zal Los Bangeles fijne plaatjes draaien!

Benieuwd naar de rest van het programma? Check dan de de facebook-pagina van het Eendrachtfestival.

Foto: Jasper Plukhooij

Marco's Playlist van de Maand

CC Treub, Amsterdam

Marco's Playlist van de Maand

Iedere maand vragen we een CC'er naar zijn of haar favoriete muziek.

Deze maand vroegen we Marco naar zijn favorieten. Marco is niet alleen Captain van CC Treub in Amsterdam, hij speelt ook gitaar in de band Den Tex. Een groot muziekliefhebber en -verzamelaar aan de knoppen dus: CC Playlist van de Maand - Marco - Feb. 2014

"De nummers die ik heb uitgekozen zijn uiteenlopend van stijl; van soul tot exotica, van blues tot ska. Mijn voorliefde voor muziek uit de jaren ’60 zal duidelijk blijken uit deze lijst; veel swingende oldies, maar ook hedendaagse artiesten die hier op hun beurt inspiratie uit geput hebben en er een eigen draai aan hebben gegeven. Ik heb uiteraard nummers gekozen waar ik zelf lekker op ga, maar ook nummers waar zowel mijn oma als de hipste vogels van kunnen genieten. Veel plezier ermee!"

Klik hier voor de playlist!

Doei Doelen

CoffeeCompany HQ

Doei Doelen

Aan alle mooie dingen komt een eind. Johan Fretz schreef een column over het sluiten van Coffeecompany Nieuwe Doelenstraat.

Na tien mooie jaren hebben we ons filiaal op de Nieuwe Doelenstraat moeten sluiten. Cabaretier, schrijver en oud Nieuwe Doelen barista Johan Fretz schreef in zijn column in het Parool over de bijzondere laatste dag; zondag 24 november.   Voor alle (vaste) klanten van de Doelen: bedankt en tot ziens!

Klik hier voor Johan's eigen website

Caffè Sospeso

CoffeeCompany HQ

Caffè Sospeso

Wie goed doet…

In navolging van een oude Napolitaanse traditie bieden wij sospeso’s: je betaalt een paar dubbeltjes extra en helpt kwetsbare Amsterdammers aan een goede kop koffie.

Caffè sospeso is een oude Napolitaanse traditie; als het je voor de wind gaat en je voelt je vrijgevig, betaal je bij je favoriete espressobar twee espresso’s. Een drink je zelf op, de ander wordt op een lijst gezet. Deze koffie staat in de wacht tot er iemand langskomt die het wat minder breed heeft. Die informeert of er nog sospeso’s op de lijst staan en kan zo toch genieten van een lekkere espresso.


Vandaag de dag is er weinig van deze traditie over. Jammer, want het is een mooi verhaal. In 2009 besloot Coffeecompany daarom het idee nieuw leven in de blazen, voor de inloophuizen van de Regenboog Groep. 

De Regenboog Groep is er voor de meest kwetsbare Amsterdammers. Ze zijn arm, eenzaam of hebben een psychiatrische achtergrond. De inloophuizen staan open voor deze dak- en thuislozen. Het zijn plekken om even bij te komen en daar hoort een kopje koffie bij. Wat dat betreft is een inloophuis niet eens zo heel anders dan een Coffeecompany. Door 50 cent extra te betalen zorg je ervoor dat ook de bezoekers van de inloophuizen kunnen genieten van een goede kop Braziliaanse koffie.

CC Scheldestraat

CC Schelde, Amsterdam

CC Scheldestraat

De Rivierenbuurt heeft er een Coffeecompany bij. En niet zomaar een winkel: deze CC heeft een brewbar!

Woensdag 4 december openden we feestelijk onze nieuwste winkel: CC Scheldestraat. Net als CC Oosterdok en de branderij, is ook de winkel aan de Scheldestraat in de Rivierenbuurt volgens het nieuwe modulaire CC ontwerp vormgegeven. Bij het ontwerpen van onze winkels kijken we altijd eerst naar de omgeving en het pand. Iedere stad, buurt en straat is anders, en daarom heeft ook iedere Coffeecompany zijn eigen karakter. 

Waar CC Oosterdok vrij groots en modern is, hebben we bij de Scheldestraat gekozen voor een wat warmer ontwerp: donkere bamboe vloer, heerlijke leren bank en luxe markiezen aan de buitenkant van het pand. Leuk om te weten: de houten stamtafel in deze winkel hebben we meeverhuisd vanuit ons koffiehuis aan de Nieuwe Doelenstraat. 

Scheldestraat-Amsterdam-Barista

Net als bij CC Oosterdok en de Coffeecompany Branderij op het Zeeburgerpad staat ook in deze winkel een brewbar. We schenken dus niet alleen de lekkerste espresso's, latte's en cappuccino's; ook filterkoffies en verschillende theeën vind je hier. 

Meer informatie over CC Scheldestraat

Back to Top