CC Vismarkt
Utrecht

Deze prachtige, historische locatie in het hartje van Utrecht kent een lange culturele geschiedenis. CC Vismarkt organiseert dan ook regelmatig exposities en optredens. Op het terras kijk je uit over de grachten en binnen is er aan de lange stamtafel alle ruimte om een krantje open te slaan. 

Adres

Vismarkt 4
3511 KR Utrecht
030-3039725

Openingstijden

Ma - vr: 8:00 – 18:00
Za - zo: 9:00 – 19:00

Deze prachtige, historische locatie in het hartje van Utrecht kent een lange culturele geschiedenis. CC Vismarkt organiseert dan ook regelmatig exposities en optredens. Op het terras kijk je uit over de grachten en binnen is er aan de lange stamtafel alle ruimte om een krantje open te slaan. 

Lotties Love Playlist van de Maand

CC Vismarkt, Utrecht

Lotties Love Playlist van de Maand

Zwoele deuntjes en hartjes in je latte. Het is Valentijnsdag.

Lotties Love Playlist

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Mijn middle name is behalve 'Flash' als het om koffiezetten gaat, ook 'Docter Love' als het over muziek gaat. Het verspreiden van liefde is mijn doel in het leven. Zelf heb ik een zeer liefdevol leven, en dat gun ik gewoon iedereen. 'Spread de love', roep ik altijd.

Hoe ziet je Spotify lijst eruit?

Eigenlijk luister ik in de winkel liever naar een volledig album van een artiest. Dat heeft een opbouw en een afwisseling waar over is nagedacht, en waarmee je een bepaalde sfeer creeert. Maar speciaal voor Valentijnsdag – de fijnste dag van het jaar - heb ik deze playlist samengesteld. Er was eigenlijk maar 1 keihard criterium: de titel van het nummer moet het woord 'love' bevatten. Omdat je daarmee een week muziek kan vullen, komen bijna alle nummers van albums die we in de winkel draaiden. En er zitten veel covers tussen. Uiteindelijk heb ik super veel lol gehad met het maken van deze playlist. Ik raad iedereen aan het ook eens te proberen met je eigen muziek: er zit zoveel love in muziektitels!

Wat is jouw Coffeecompany-proof guilty pleasure? En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Ik ben best oud maar ga graag naar concerten; veel van de artiesten in de lijst heb ik live gezien. De eerst volgende waar ik naartoe ga is Hausmagger, die ik vroeger vaak draaide als gasten op zaterdag na zeven uur niet weg wilden gaan. ‘Ja es gibt einen zeit von kommen und es gibt einen zeit von gehen. Die zeit von gehen, die is gekommen.’ Maar het is natuurlijk zonde om als Docter Love je talenten te verspillen met schoonmaken achter gesloten deuren. Dus ik ga zoveel mogelijk tijdens openingstijden aan de slag met choor en bleek. En Hausmagger komt in deze lijst helemaal niet voor.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

Jose James - Love. Dit nummer komt van zijn album ‘The Dreamer’ wat ik vaak draaide toen de Vismarkt net geopend was. Ik heb het weer herontdekt; je kunt er heerlijk relaxed mee wakker worden. Is ook op het podium een super coole gast.

The Tallest Man On Earth - Love is All. We hebben dat kleine mannetje grijs gedraaid in de Vismarkt, en ik vind het altijd mooi hoe muziek je aan een bepaalde periode herinnert. En aan de barista’s die het album toen opzetten. Love!

Milky Change - Loveland. Soms kan muziek ook andere emoties oproepen, zoals haat. Iemand die weigert nog langer in de winkel te blijven als we dit niet uitzetten. Maar ook een vrouw die met tranen over haar wangen kwam klagen dat de muziek van Rhye wel mooi was, maar even te heftig voor haar. Love is emotie.

En dat komt dan allemaal mooi samen in de Coffeecompany. Love it.

Back to Top