CC Beren
Amsterdam

In één van de negen straatjes vind je CC Beren. Voor Coffeecompany-begrippen een bescheiden filiaal. Maar zoals je van ons gewend bent kun je ook hier aanschuiven aan de houten stamtafel. Als je een plekje weet te bemachtigen op het minimale terras zit je bovendien front-row op het gebied van 'lekker mensen kijken'.

Adres

Berenstraat 6
1016 GH Amsterdam
020-3033878

Openingstijden

Ma - vr: 7:30 – 18:00
Za - zo: 8:30 – 18:00

In één van de negen straatjes vind je CC Beren. Voor Coffeecompany-begrippen een bescheiden filiaal. Maar zoals je van ons gewend bent kun je ook hier aanschuiven aan de houten stamtafel. Als je een plekje weet te bemachtigen op het minimale terras zit je bovendien front-row op het gebied van 'lekker mensen kijken'.

Franks Playlist van de Maand

CC Beren, Amsterdam

Franks Playlist van de Maand

CC Berenstraat barista Frank zorgt deze maand voor de CC Playlist van de Maand. Klik, lees, kijk en/of luister gewoon!

Franks CC Playlist van de Maand - september 2015

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Ik ben Frank, 22 jaar en woon in Amsterdam. In juni 2014 ben ik gestart als barista bij de Coffeecompany op de Berenstraat en heb het daar nog steeds naar m’n zin. Dit jaar ben ik afgestudeerd aan Academie Artemis, hogeschool voor Styling & Vormgeving. Ik deed een allround opleiding op het gebied van mode, media, interieur & food. Mijn afstudeerproject heet ‘Behind Our Clothes’ en ik heb een aantal boeken gemaakt voor het bedrijf ‘Mud Jeans’. Deze gaan over de slechte kant van mode: sweatshops. Dat zijn fabrieken waar mensen veel uren maken, weinig verdienen en soms zelfs mishandeld worden. Uiteindelijk heb ik, hierop geïnspireerd, een collectie prints ontworpen. Ik doe af en toe grafisch werk voor de Jimmy Woo, fotografeer voor Models At Work, bedenk concepten voor Bare Journal en ik sta ingeschreven bij 020/Creative (een creatief platform van F.A.L.L. Magazine). En verder veel muziek luisteren, inspiratie opdoen in de stad en magazines lezen op het gebied van kunst/lifestyle.

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Soms een beetje zweverig, soms een beetje energiek. Ik hou ervan om met m’n laptop aan projecten te werken in de Coffeecompany. Ik ben erachter gekomen dat ik me beter kan concentreren als er een bepaald ritme in de muziek zit dat soms verstoord wordt. Je wordt daardoor steeds opnieuw getriggerd om die focus te houden, wat volgens mij voor veel mensen lastig is. Ik weet niet of je nu snapt wat ik bedoel, maar hieronder vind je een voorbeeld.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

Willow – F Q-C #7

Alleen die titel vind ik al super tof. Dit is waarschijnlijk een liedje dat niet iedereen zal waarderen, maar dit is precies wat ik bedoel met ‘verstoord ritme’. En ik wilde iedereen even laten horen dat Willow, ja die dochter van Will Smith, meer kan dan het meest bekende liedje ‘I Whip My Hair’.

Ibeyi –Exhibit Diaz

Toen ik het album van deze Frans-Cubaanse tweelingzusjes hoorde was ik meteen verliefd; sowieso de moeite waard om even te luisteren! En in december komen ze naar Paradiso, Amsterdam. Can’t wait…

Jamie Woon - Sharpness

Ja, het is écht waar: Jamie Woon heeft een nieuwe track… Sowieso hebben alle barista’s al een keer Jamie Woon’s album opgezet tijdens een shift. Dus voor degene die ‘m nog niet heeft gehoord, ‘T staat ertussen. Voor jou :)

Wat is jouw Coffeecompanyproof guilty pleasure?

Chet Faker – 1998 ft. Banks

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Oh snap, okay don’t judge me: ratchet Frank komt dan langs. Van Missy Elliot tot Nicki Minaj en van Lil’ Kim tot Angel Haze. Jup, ik hou stiekem van dat soort female rappers. Ik geloof dat de Thai Fusion naast ons dat hartstikke gezellig vindt hoor…

Klik hier voor de playlist!

Expositie Xaviera Altena

CC Beren, Amsterdam

Expositie Xaviera Altena

Coffeecompany Berenstraat presents: Xaviera Altena.

Op vrijdag 26 augustus opent de expositie van Rotterdams creatief talent Xaviera Altena (1991).

Kleurrijk en een tikje brutaal: Xaviera Altena's illustraties lijken op het eerste gezicht schattig, maar bevatten vaak een boodschap of kleine NSFW-knipoog.

Ze laat zich graag inspireren door haar multiculturele stad, hiphop en cartoons en in haar werk zijn duidelijke invloeden uit de 90's pop culture terug te vinden.

Xaviera studeerde in 2012 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Daar studeerde zij Illustration & Design.

Het werk van Xaviera Altena is te zien van vrijdag 27 augustus tot en met zondag 25 september bij Coffeecompany Berenstraat in Amsterdam.

xavieraaltena.com

Back to Top