over coffeecompany

over coffeecompany

De allereerste Coffeecompany opende haar deuren in 1996. De CC Leidsestraat 60 werd geboren uit KoffieDicks liefde voor koffie en Ricks liefde voor het 'grotestadsritueel' dat hij tegenkwam in New York en Londen.

In de jaren daarop veroverde Coffeecompany Amsterdam met locaties als de Helst, Haarlemmerdijk, Doelenstraat en Beethovenstraat. Coffeecompany verleidde een nieuwe generatie koffiefans met de veelzijdigheid van koffie in een relaxte omgeving.

Inmiddels zijn er 37 vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Rotterdam, Den Bosch, Tilburg, Breda en Delft en een branderij in Amsterdam. Elk met een unieke plek in de buurt. Regelmatig zijn er optredens en aan de muur is plek voor lokale vormgevers en kunstenaars.

Dick kon met Coffeecompany invulling geven aan zijn persoonlijke overtuiging dat koffiebonen veel te veel op een hoop worden gegooid, en als anonieme commodity op de termijnmarkt worden behandeld. Door het directe contact met koffieboeren en het betalen van prijzen die in relatie staan tot de kwaliteit, kan Coffeecompany beschikken over unieke koffie naar eigen recept.

Met speciaal gebouwde espressomachines en een uitgebreide barista-training in het koffiepakhuis in Amsterdam, is koffiezetten bij Coffeecompany weer een ambacht. Sinds 1998 vindt jaarlijks de CC Barista Cup plaats, waar alle barista’s al malende, tampende, schuimende en latte-artende strijden om de hoofdprijzen. Ook op nationaal niveau zijn barista’s regelmatig te vinden in de finale’s van het Barista Championship, NK Latte art en andere wedstrijden.

Continu op zoek zijn naar de lekkerste koffies in de landen van oorsprong, het doorontwikkelen van de kennis op het gebied van branden en het uiteindelijke zetten, is wat Coffeecompany doet om zo veel mogelijk mensen aan betere koffie te helpen.

ps. would you like to see the above movie about us in English?

Back to Top