Werken bij Coffeecompany

Werken bij Coffeecompany

Wij zijn Coffeecompany. Onze eerste koffie zette we in 1996 in een klein pandje in de Leidsestraat in Amsterdam. We wilden de wereld van koffie eens goed op zn kop zetten.

Een espresso uit een papieren bekertje, ijskoffie met hazelnootsmaak en hangen met een latte in je joggingbroek; koffie zou nooit meer het zelfde zijn. De tijd heeft niet stilgestaan en het bleef niet bij dat ene zaakje. Met inmiddels 33 locaties door het hele land en honderden barista's en vele duizenden klanten lijkt het soms net of we inmiddels een serieus koffiebedrijf zijn geworden. Groot genoeg om zelf een zeecontainer super lekkere koffie in te kopen van een Colombiaanse coöperatie en klein genoeg om die in alle winkels op de molen te hebben. Koffie is voor ons belangrijk, maar zonder de juiste mensen zou Coffeecompany Coffeecompany niet zijn. We zijn dan ook op zoek naar leergierige mensen die ook een eigen visie en persoonlijkheid meenemen.

Store Manager in Opleiding (Amsterdam)

In deze rol bij de Coffeecompany ondersteun je je store manager bij het runnen van een succesvolle winkel. Je bent vooral operationeel bezig. Je bent verantwoordelijk voor de koffiekwaliteit (van het gehele team) en de klantervaring die gasten hebben bij hun bezoek aan de Coffeecompany.

Je instrueert, begeleidt, motiveert en coacht je collega barista’s tijdens de shift in hun ontwikkeling naar allround barista’s. Je werkt vooral vanuit een voorbeeldfunctie als allround sr barista dus een passie voor koffie is een must.

In deze mensgerichte organisatie krijg je de kans om je op verschillende gebieden verder te ontwikkelen. Het is een zelfstandige functie, met verantwoordelijkheid. Je bent in staat alle vragen van gasten te beantwoorden en adequaat met onverwachte situaties om te gaan.

Daarnaast is deze rol het opleidingstraject voor de functie store manager. Je wordt stap voor stap meegenomen in de taken en verantwoordelijkheden van de store manager. Naast het verder ontwikkelen van je leidinggevende vaardigheden ga je aan de slag met taken als planning en organisatie, kosten onder controle houden en ondernemerschap.

Je kan je sollicitatie inclusief motivatie en CV richten aan jobs@coffeecompany.nl

Barista bij Coffeecompany

Tijdens de barista-training leer je over de biologie en geschiedenis van koffie, de espressomachine en natuurlijk alle geheimen van de perfecte espresso en fabelachtig melkschuim. Na deze 2 daagse basistraining in de branderij op het Zeeburgerpad in Amsterdam word je verder ingewerkt in de winkel. Omdat een echte barista nooit uitgeleerd is, kun je je vervolgens inschrijven voor verschillende advanced trainingen om je verder te ontwikkelen als barista.

Wie weet sta jij uiteindelijk op het podium in de tweejaarlijkse CC Barista Cup en win jij een reisje naar de Big Apple.

waarom coffeecompany? Koffie is van iedereen en tijdens je shift zie je dan ook de hele stad voorbij komen. Al snel weet jij precies wie je blij maakt met een nieuwe Ethiopische espresso, dat die vaste klant zijn cappuccino met een zoetje én een suikertje drinkt en dat de vriendin van de bakker op de hoek een tweeling krijgt. Je werk is dan ook het leukst als je plezier haalt uit je relatie met je klanten en met je collega barista’s.

Het is de ideale parttime baan, goed te combineren met je studie, zangcarrière of het schrijven van je eerste boek. Bovendien ben jij straks koffie expert voor het leven!

Werken bij Coffeecompany betekent veel vrijheid, maar ook veel verantwoordelijkheid. Het is geen klassieke bijbaan waar je na je shift weer vanaf bent; barista ben je elke dag, de hele dag.

Direct solliciteren als Barista?

Vul het sollicitatieformulier hieronder volledig in en solliciteer direct als barista. We krijgen dagelijks heel veel sollicitaties binnen. We kunnen onmogelijk iedereen uitnodigen, dus zorg er in ieder geval voor dat je opvalt. Probeer een zo persoonlijk mogelijk verhaal te vertellen. En natuurlijk willen we graag weten waarom je graag met koffie werkt!

*Je hoeft, als je in meerdere Coffeecompany's wil werken, maar 1 keer een sollicitatie op te sturen.

Geef altijd een voorkeursfiliaal op, zo weten we in ieder geval in welke stad je wilt werken. Je sollicitatie wordt dan automatisch doorgestuurd naar alle store managers in die stad.*

Solliciteer

Door dit sollicitatieformulier te versturen geef je toestemming om je gegevens te gebruiken in het kader van de sollicitatieprocedure. Meer hierover in onze privacy voorwaarden.

Back to Top