CC Van Wou
Amsterdam

Zoals iedereen op de Van Woustraat altijd onderweg is, bruist ook de CC Van Wou van energie. Uiteraard zetten we hier de lekkerste koffie, maar daarnaast presenteert deze winkel zich als podium voor veelal beginnende artiesten. Wij houden namelijk erg veel van kunst en muziek. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates over het culturele programma in deze fijne winkel. 

Let op -> Deze locatie accepteert alleen betalingen met PIN, Visa, Masterdcard & American Express, geen contant geld. 

Adres

Van Woustraat 153
1074 AK Amsterdam
020-2351132

Openingstijden

Ma - vr: 7:30 – 17:30
Za - zo: 8:30 – 17:30

Zoals iedereen op de Van Woustraat altijd onderweg is, bruist ook de CC Van Wou van energie. Uiteraard zetten we hier de lekkerste koffie, maar daarnaast presenteert deze winkel zich als podium voor veelal beginnende artiesten. Wij houden namelijk erg veel van kunst en muziek. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates over het culturele programma in deze fijne winkel. 

Let op -> Deze locatie accepteert alleen betalingen met PIN, Visa, Masterdcard & American Express, geen contant geld. 

Shereens Playlist van de Maand

CC Van Wou, Amsterdam

Shereens Playlist van de Maand

Barista en brander Shereen zorgt deze maand voor de CC Playlist van de Maand. Klik, lees, kijk en/of luister gewoon!

Shereens CC Playlist van de Maand - mei 2016

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Ola! Shereen hier. Barista, brander, beste vriend. Na drie studies te hebben gedaan ben ik nu eindelijk professioneel CC-Spotify-lijstjes-maker (score!), schrijf ik graag scripts voor korte films en documentaires en organiseer ik eens in de maand 'samen eten?', wat ik samen met een vriendin van mij heb opgezet. Tijdens een samen eten-etentje schuif je met acht onbekende mensen aan de eettafel en krijg je een driegangendiner voorgeschoteld. We draaien oude jazz, en af en toe krijg je er een privé-concertje bij van een beginnend muzikant. Super leuk als je net in Amsterdam bent komen wonen, krap bij kas zit of geen zin hebt om alleen te eten!

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Mijn Spotify-lijst is een mengsel van verschillende genres. Ik twijfelde eerst of ik niet binnen een bepaald muziekgenre moest blijven maar dat vind ik saai! En nu is er voor ieder wat wils. Beginnend met Braziliaanse muziek om de lente te vieren, naar jazzy/hiphop, mellow, funky beats, eindigend met een wat rustiger sfeertje. Deze afspeellijst + zon en een gezellige volle winkel is alles wat je nodig hebt deze lente.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

No camhino de bem - Tim Maia

De aftrapper van mijn lijstje! Tim Maia is een Braziliaanse legend die de soul in de Braziliaanse muziek introduceerde. No camhino de bem komt voor als de soundtrack in een van mijn favoriete films: Cidade de Deus (City of God).

Far from any road - The handsome family

Dit is tof: husband and wife, beetje touren, beetje leven! De wifey is van oorsprong een fiction writer, wat de teksten van hun nummers super filmisch en evocative maakt. (Misschien moet ik mijn scripts ook maar eens verwerken naar mooie liedjes).

Superman - Lazlo Bane

Scrubs. JD, Turk, Dr. Cox. Mijn favoriete serie.

Wat is jouw Coffeecompanyproof guilty pleasure?

Because i got high - Afroman

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Meestal liedjes die ik thuis op de gitaar speel maar niet durf mee te zingen, omdat ik bang ben dat mijn buren mij horen. En op de van Wou heb je daar geen last van! (Helemaal niet waar dus, want tijdens een borrel met collega's waar we heel hard meezongen (Chania Twain, Twarres etc.) was alles prima hoorbaar voor voorbijgangers en overburen, haha oeps). Of Tupac! Mijn vader was een groot fan van old'skool hiphop en stiekem kan ik heel wat teksten hierdoor mee-rappen (mijn geheime gave).

Zo, genoeg over mij. Ga die playlist maar lekker luisteren!

Klik hier voor de playlist!

Uitreiking Coffeecompany Book Award 2014

CC Van Wou, Amsterdam

Uitreiking Coffeecompany Book Award 2014

Op donderdag 1 mei 2014 wordt bekend gemaakt wie de Coffeecompany Book Award 2014 en het auteurscontract bij Xander Uitgevers wint. De laatste drie finalisten zijn:

Sander Blom met Dodelijke erfenis
Als Marieke tijdens een wandeling een lijk vindt, neemt haar leven een drastische wending. Gelooft de politie in haar onschuld? En is Marieke wel helemaal onschuldig?

Jacqueline Coppens met Evenwicht
Marli overweegt een maagband te laten plaatsen door dokter Van de Boom. Ze twijfelt nog, want de operatie is niet zonder risico. Marli besluit de oorzaak te onderzoeken en ontdekt schokkende feiten. Is de aardige dokter wel wie hij zegt te zijn?

Olga Hoekstra met Dodenweg
Rechercheur DeLohr komt zijn verleden tegen als hij op een zaak met een tweetal auto-ongelukken wordt gezet. Koste wat het kost wil hij de zaak oplossen, maar hoe meer hij te weten komt, hoe meer hij de grip op zijn eigen leven lijkt te verliezen.

De jury bestaat uit Coffeecompany, Xander Uitgevers, De Groene Amsterdammer, Janneke Siebelink (redacteur Boeken bij bol.com), Ageeth Heising (literair agent bij Schönbach Literary Agency), en de studenten van de UVA master redacteur/editor. De winnaar van de eerste editie van de Coffeecompany Book Award was Marco van Houwelingen met Aangeschoten wild.

Aanstaande donderdag 1 mei 2014 bij de CC Van Wou wordt de winnaar bekend gemaakt. Inloop is vanaf 16.30 en aanvang om 17.00 uur.

Expositie CC Van Wou: Lisa Smit

CC Van Wou, Amsterdam

Expositie CC Van Wou: Lisa Smit

Expositie opening: Vrijdag 11 juli - 20.00u

Binnenstebuiten Gekeerd

Lisa Smit is in het dagelijks leven studente Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde aan de UvA, ze is 21 jaar oud. Ze is vanaf haar tiende gaan oefenen met tekenen. Terwijl het tekenen eerst ging om zo realistisch mogelijk de vormen weer te geven en het licht en donker kunnen begrijpen, is dit later steeds minder gaan tellen. Ze begon minder na te denken en juist meer op haar gevoel te vertrouwen tijdens het tekenen.

Zo merkte ze steeds vaker op dat het een nieuw soort taal voor haar werd. Gedachten en gevoelens die ze nergens kon plaatsen, kwamen ineens op papier. Iedere tekening begon te voelen als gapen of zuchten. Binnenstebuiten gekeerd heeft Lisa als een uitdaging gezien omdat ze per se alleen vanuit haar gevoel wilde tekenen in plaats van haar drang naar controle. Het is als een communicatie-instrument met zichzelf en dat wil ze nu graag ook met anderen delen.

RSVP CC Van Wou Facebook

lisasmit-art.com

expositie: artBRUUT bij CC Van Wou

By Frits CC Van Wou, Amsterdam

expositie: artBRUUT bij CC Van Wou

Kom ook naar de feestelijke opening van de artBRUUT expositie bij Coffeecompany Van Wou op zondag 28 augustus.

artBRUUT is een samenwerking tussen kunstenaars uit de kunstsuite van inloophuis Makom en bekende Amsterdamse kunstenaars. Een project waarin talentvolle kunstenaars uit het inloophuis in een workshops samenwerken met gevestigde Amsterdamse kunstenaars.

Aan deze expositie werken mee: Kristafari, Adonis Dikosmoy, Christiaan de Vries, David, Alexxx, Tatiana Khrapovitskaia, Joshua van Erven, Hans Klaassen, Tatjana Das, Taj Devi, Hans Klastat, Emiel, Hans Glebbeek, Nirvana, Rolf, Wil Lake.

Over artBRUUT

artBRUUT is een initiatief van Stichting 39 in samenwerking met inloophuis Makom van De Regenboog Groep. Een project waarin talentvolle kunstenaars uit het inloophuis in een reeks workshops samenwerken met gevestigde Amsterdamse kunstenaars. Het resultaat van de workshops, gemaakt door Makom kunstenaars én gevestigde kunstenaars, is in deze expositie te zien.

artBRUUT is in 2014 ontstaan in atelier ‘de kunstsuite’ van het inloophuis. In de kunstsuite wordt al jaren gepassioneerd geschilderd en getekend, maar te weinig mensen zien wat er gemaakt wordt. Daar willen wij, met exposities als deze, verandering in brengen. Alles in deze expositie is te koop. De opbrengst komt 100% ten goede aan de kunstsuite van inloophuis Makom.

artBRUUT is mede mogelijk gemaakt door Fundatie van den Santheuvel, Sobbe, Stadsdeel Zuid, Stadsdeel Noord, Buurtfonds Postcodeloterij, Coffeecompany, Studio GAAFISCH

Back to Top