Recepten: Learn from the best!

Recepten: Learn from the best!

CC Oosterdok, Amsterdam

1 minute read

Check de top drie recepten van het Dutch Aeropress Championship 2015 en zet koffie als een kampioen!

Voor het tweede jaar op rij organiseerden wij vrijdag 13 maart het Dutch Aeropress Championship in ons filiaal aan het Oosterdok in Amsterdam.

Na vier rondes mocht Floris van der Burg (White Label) zich Dutch Aeropress Champion 2015 noemen. Mieke Boden (BorgmanBorgman / Crusio) ging met de zilveren trofee naar huis; Francesco Graccotti (White Label) pakte het brons!

De 24 deelnemers gebruikten onze Finca el Mango uit Comombia. Learn from the best en probeer een van de top 3 recepten (beschreven door de deelnemer zelf):

1: Floris

  • 19 gram koffie
  • 200 ml water
  • Bloom de koffie koud met 30 gram water van 15 graden, 2 minuten
  • Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 72 graden
  • Wacht 30 seconden en druk de koffie in 30 seconden door.

2: Mieke

  • Door hoog te doseren en grof te malen heb ik geprobeerd zo veel mogelijk fruit uit de koffie te halen en een chocolade explosie op het eind te krijgen.
  • 23.6 gram koffie, grof gemalen
  • Schenk water van 74 graden op de koffie
  • Gebruik twee papieren filters
  • Doe dit in totaal 1.45 minuten

3: Francesco

  • 20 gram koffie, fines er uit gezeefd
  • Inverted zetmethode
  • 3 papieren filters
  • Bloom de koffie koud met 40 gram water van 15 graden, 2 minuten
  • Schenk in 30 seconden 160 gram water op van 80 graden
  • Wacht 30 seconden en druk de koffie door.

What's next

LEES MEER Latte Art

Melk: Creatief met melk

Coffeecompany-barista’s Belle en Bruno zijn door naar de finales van de Latte Art Kampioenschappen. D...

LEES MEER grinders

Malen: Messen vs. Schijven: wel...

Wij verkopen bij Coffeecompany alleen maar koffiemalers met maalschijven. Toch zijn elektrische messe...

Back to Top