asman arianto (indonesië)

asman arianto (indonesië)

CC Branderij, Amsterdam

0 minute read

Indonesië staat al lang niet meer bekend om de zware, kruidige en soms houtige koffies. De laatste vijf jaar is er veel veranderd en wordt er veel geëxperimenteerd met processing.

De vraag naar specialty koffie is ook binnen Indonesië groter en de laatste jaren staan er barista’s uit Indonesië in finales van wereldkampioenschappen met, jawel, Indonesische koffie. Kortom, een interessant koffieland! Deze koffie komt uit Sumatra en is geproduceerd door Asman Arianto.

Asman Arianto startte in 2018 de Ribang Gayo Musara Coöperatie met als doel hogere prijzen en meer geld te krijgen voor boeren die hier deel van zijn. Boven op de hogere prijs die Asman betaalt voor de bessen krijgen boeren die aangesloten zijn bij de coöperatie een tweede betaling aan het einde van het seizoen omdat er aan winstdeling wordt gedaan. Verder zorgt de coöperatie voor training in cultiveren en verwerking van koffie.

Deze koffie is met de hand geplukt en daarna gedroogd op verhoogde droogbedden in een ruimte waar de temperatuur goed geregeld kan worden. Verwacht een volle, zoete koffie met een lichte frisheid van aardbeien.

What's next

LEES MEER Proces

van bes naar koffie

De stappen die je moet zetten om koffie te produceren zijn op zich niet moeilijk. Je moet ze echter s...

LEES MEER Uitgelicht

kenya feel it?

Wat ons betreft komt Kenia redelijk dicht in de buurt van het koffieparadijs.

Back to Top