How-to: Cafetière

How-to: Cafetière

Coffeecompany HQ

1 minute read

De Espro Press is de simpelste manier om goede koffie te maken.

Je hebt vast wel een cafetière in je keukenkastje staan, misschien wel onaangeraakt omdat de koffie die je ermee maakt zo dik is dat je hem bijna kan eten. De Espropress (en dus ook de cafetière) is een zogenaamde 'full immersion’-methode, wat zoveel betekent dat de koffie volledig contact houdt met water tijdens het zetten. Espro Press brengt een paar verbeteringen in het ontwerp van de cafetière aan. De cafetière 2.0 dus!

Ten eerste is de filter vervangen door een dubbele microfilter, zo’n 9 tot 12 keer fijner dan een filter in een cafetière. Deze haalt voor het grootste gedeelte de niet-oplosbare vaste deeltjes uit de koffie. Daardoor krijg je een helderder en zuiverdere koffie, maar houd je wel de oliën die voor een 'dikker’ mondgevoel zorgen.

De tweede verbetering is dat de hele kan een dubbelwandige thermos is geworden, waardoor de temperatuur tijdens het zetten veel beter behouden blijft en de koffie na het zetten langer warm blijft (al raden we aan om hem alsnog uit te schenken, om te voorkomen dat de extractie na het doorduwen doorgaat).

Gebruik 18 gram koffie voor 0,3 liter water

Gooi grof gemalen koffie in de Espro

Schenk heet water (net van de kook) op de koffie. Zorg dat alle koffie nat wordt

Wacht 3 à 4 minuten

Duw de deksel rustig naar beneden

Al blijft de koffie warm in de Espro Press, schenk 'm liever direct uit zodat de extractie niet doorgaat

What's next

LEES MEER Latte Art

Melk: Creatief met melk

Coffeecompany-barista’s Belle en Bruno zijn door naar de finales van de Latte Art Kampioenschappen. D...

LEES MEER grinders

Malen: Messen vs. Schijven: wel...

Wij verkopen bij Coffeecompany alleen maar koffiemalers met maalschijven. Toch zijn elektrische messe...

Back to Top