How-to: Aeropress
1 minute read
Ken je die assistent chemicus uit Breaking Bad die een eigen methode verzon om koffie te zetten zonder bitterheid? Aeropress is die methode, maar dan wat simpeler.
Je kent het merk Aerobie misschien van de ringvormige frisbees die ingenieur Alan Adler in de jaren 80 ontwierp. Hij was nooit tevreden over zijn koffie en vond daarom ook maar zijn eigen zetmethode uit. Hij wist dat een lagere temperatuur bitterheid en aciditeit verlaagde en een zoetere koffie produceerde en ook dat papieren filters zorgen voor een helder mondgevoel. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door de filter wordt gedrukt.
Het leukste aan de Aeropress is dat er zoveel mogelijk is. Daarom is dit vaak de absoluut favoriete methode van onze barista’s. Er zijn zelfs jaarlijkse kampioenschappen Aeropress! We geven hierbij een recept, maar probeer ook zoveel mogelijk zelf uit! (Check Google voor andere methodes).
Leg de filter in de filterhouder, en spoel hem even door
Draai de filterhouder in de Aeropress en zet hem op een mok
Gooi 18 gram koffie erin (tussen snelfilter- en cafetièrestand gemalen)
Schenk 220 ml water (ongeveer 85°C) in de Aeropress, zorg dat alle koffie nat wordt
Roer 5x rustig door
Wacht 1 minuutje
Duw rustig door tot je het koffiebergje ziet verschijnen, druk het laatste beetje er dus niet uit (dat is bitter!!)
What's next
Melk: Creatief met melk
Coffeecompany-barista’s Belle en Bruno zijn door naar de finales van de Latte Art Kampioenschappen. D...
Malen: Messen vs. Schijven: wel...
Wij verkopen bij Coffeecompany alleen maar koffiemalers met maalschijven. Toch zijn elektrische messe...