Eigen branderij in Amsterdam

Eigen branderij in Amsterdam

CC Oosterdok, Amsterdam

1 minute read

Weer een nieuwe stap in het verwezenlijken van onze koffiedromen: onze net geopende branderij in Amsterdam-Oost!

Sinds 2013 branden we een deel van ons koffieassortiment in onze eigen branderij in Amsterdam-Oost. Onze branders Nathan en Tom branden hier de verschillende 'single origin' koffies, experimenteren met nieuwe blends en organiseren proeverijen in het proeflokaal. 

Met deze branderij zetten wij een volgende stap in onze zoektocht naar speciale koffies met unieke smaken. Sinds 1996 zijn we bezig mensen kennis te laten maken met de veelzijdigheid van koffie. Er gebeuren veel spannende dingen op het gebied van koffie en de kennis die we daarover opdoen delen we via de branderij aan het Zeeburgerpad. De branderij is zeven dagen per week open; hier schenken we ons hele koffieassortiment en je kan er met eigen ogen zien hoe het branden van koffie gaat. 

Sinds het begin kopen wij koffies zelfstandig in, direct van koffieboeren of via bevriende importeurs. Vroeger werden de koffiebonen voor Coffeecompany espressoblends bij een gespecialiseerde brander gebrand. Geïnspireerd door de verschillende bezoeken aan oorsprongslanden en de ervaringen met prachtige koffiesoorten ontstond er een wens om meer verschillende koffies aan te bieden en ook met andere zetsystemen te werken, naast espresso. Die droom is nu werkelijkheid geworden met een eigen koffiebranderij. Daar branden we voor onze klanten en winkels heel bijzondere koffies en iedereen is welkom om er te komen proeven.

Branderij

Dankzij de nieuwe koffiebranderij wordt het koffieassortiment uitgebreid. We hebben dit jaar zes single origin koffies toegevoegd aan de huidige espressoblends die we in onze locaties schonken. De zes nieuwe koffies komen uit Ethiopië, Kenia, Guatemala, El Salvador en Honduras. Deze koffies hebben elk een eigen smaakprofiel waarin plaats van herkomst, variëteit van de koffiestruik en het vakmanschap van de koffieboer naar voren komen. Om dit bijzondere smaakprofiel maximaal tot zijn recht te laten komen speelt versheid een grote rol en wordt er per koffie een speciaal brandprofiel gecreëerd. De koffie wordt in kleine hoeveelheden gebrand in onze branderij. De branderij brandt niet alleen voor eigen gebruik, maar ook voor onze klanten die de verschillende koffies kunnen kopen via de webshop of in de winkel. 

What's next

LEES MEER single origin!

nieuwe single origin: Rwanda Gitwe

We hebben even van de Decio Bruxel mogen genieten, maar nu is het tijd voor de volgende single origin...

Back to Top