Meghalaya LaKyrsiew
1 minute read
LaKyrsiew - dat 'de ontwaking' betekent in de lokale Khasi taal - is een plan dat na 2 eeuwen eindelijk en met zorg werd uitgevoerd.
Het verhaal achter deze thee begint zo’n 170 jaar geleden. De Britse Oost-Indische Compagnie zag in de mistige, beboste Khasi Hills het ideale gebied om thee te verbouwen. Lokale stammen staken hier echter een stokje voor: het was buitenlanders verboden om het land te bewerken en zo verdwenen de plannen voor een theetuin.
Bijna twee eeuwen later worden de plannen ontdekt, om deze keer ook daadwerkelijk uitgevoerd te worden: LaKyrsiew (‘de ontwaking’)! De theetuin maakt gebruik van verschillende camellia sinensis cultivars: Darjeeling en diverse Chinesecultivars. Door deze combinatie krijgt de thee een delicaat karakter. Om de kwaliteit te bewaken produceert LaKyrsiew maar een kleine hoeveelheid thee per jaar. Alleen de kleinste en fijnste bladeren worden geplukt op deze theeplantage in de Noord-oostelijke Indiase deelstaat Meghalaya. Direct na de oogst worden de theebladeren op de plantage ingedroogd, gerold, gedroogd, gesorteerd en verpakt.
Het resultaat? Een rijke gouden infusie met tonen van bergamot en kastanje. Subtiele zoetheid met het aroma van citroenschil. Deze thee is tijdelijk verkrijgbaar bij onze winkels en in onze webshop
What's next
Pu Erh Blood Orange
Een nieuwe tijdelijke thee bij de CC (hà!): Pu Erh Blood Orange. Van alle soorten thee is Pu Erh miss...
Thee met moeders
Het is moederdag en dus nodigde barista Thomas zijn moeder uit voor een kopje thee op de Branderij. O...