News

plastic toeslag

By Frits CoffeeCompany HQ

plastic toeslag

Vanaf 1 juli betaal je bij Coffeecompany €0,10 plastic toeslag voor iedere wegwerpbeker met/van plastic gemaakt. Hiermee hopen wij onze gasten te stimuleren over te stappen op een herbruikbare beker. Want één ding is zeker: we staan nog maar aan het begin van de #reuserevolution

Neem jij ook je eigen beker mee? Dat is beter voor het milieu én je portemonnee! Kies voor een herbruikbare beker en krijg €0,20 korting op iedere koffie/thee to go.

Om de overstap naar een herbruikbare beker zo laagdrempelig mogelijk te maken bieden wij een brede range bekers aan: van voordelige Zero Cup (€2,00) tot kleurrijke Coffeecompany KeepCup.

FAQ

Wat gaat er gebeuren? Vanaf 1 juli mogen restaurants, snackbars & supermarkten plastic bakjes en wegwerpbekers niet meer gratis verstrekken.

Maar waarom? De overheid streeft twee doelen na: de afvalberg verkleinen en het zwerfafval terugdringen. Want veel lege bekers, bakjes en andere verpakkingen belanden op straat, in de berm of in de natuur.

Wie betalen er €0,10? Klanten die een drankje of breakfast pot ‘to go’ meenemen, en zelf géén herbruikbare beker meenemen. Zij maken gebruik van een paper/clear cup, waarin plastic verwerkt is. De klant betaalt €0,10 per meeneembeker.

Ik wil geen €0,10 betalen, wat nu? Wij raden je aan over te stappen op een herbruikbare beker. We bieden deze al aan vanaf twee euro! Neem jij je eigen beker mee? Dan krijg je €0,20 Bring Your Own Cup korting op iedere koffie/thee to go.

Waarom krijg ik de Bring Your Own Cup korting alleen bij koffie/thee to go? Wanneer jij je eigen herbruikbare beker meeneemt voor een koffie to go, voorkom je hiermee het gebruik van een wegwerpbeker. Consumeer jij je koffie/thee bij ons in de locatie of op het terras? Dan serveren wij onze drankjes standaard in servies. Door je eigen herbruikbare beker mee te nemen, voorkom je in dit geval niet het gebruik van een wegwerpbeker.

Ik maak gebruik van de Coffeecompany Strippenkaart, wat nu? Ook de klant die afrekent met een strippenkaart moet 10 cent afrekenen wanneer deze een wegwerpbeker gebruikt. Het kan dus voorkomen dat je enkel 10 cent afrekent. Daarom raden wij onze geliefde strippenkaart klanten aan om te stappen op een herbruikbare beker.

Volgens de Nederlandse wetgeving (EU-richtlijn: 4. NL Besluit: 8B) zal de toeslag apart op de kassabon verschijnen.

Back to Top