News

67.000 kopjes koffie voor De Regenboog Groep

By Frits CoffeeCompany HQ

67.000 kopjes koffie voor De Regenboog Groep

Voor het veertiende jaar op rij hebben wij in de donkere decembermaand koffie ingezameld voor de inloophuizen van De Regenboog Groep. Voor ieder verkocht zakje koffie of doosje capsules schenkt Coffeecompany een gelijke hoeveelheid koffie aan De Regenboog Groep.

Afgelopen december hebben wij in totaal 530 kg koffie opgehaald. Hiermee zijn de bezoekers van De Regenboog Groep – Amsterdamse dak- en thuislozen – voorzien van zo’n 67 duizend kopjes filterkoffie. Namens De Regenboog Groep bedanken wij iedereen die een zakje koffie of doosje capsules heeft gekocht in december!

Coffeecompany’s koffiebrander Mark had de eer om de ingezamelde koffie (single origin Guatemala* en Brazilië) hoogstpersoonlijk te overhandigen aan locatiehoofd Kathleen Denkers, het team gedreven vrijwilligers en de aanwezige bezoekers. Ieder bezoek aan de inloophuizen van De Regenboog Groep brengt ons dichter bij het gedachtegoed van De Regenboog Groep. De inloophuizen van de Regenboog Groep – waar de dak- en thuislozen van Amsterdam samenkomen –zijn een belangrijke ontmoetingsplek waar het drinken van een kop koffie bezoekers verbindt en warm houdt. Koffie wordt gedeeld, gedronken en het opent het gesprek. In die zin vervult het inloophuis de functie van een koffiehuis. Daarom draagt Coffeecompany hier graag jaarlijks aan bij.

(* Wij bedanken onze Guatemalteekse koffiepartner Primavera Coffee voor de royale bijdrage aan de geschonken koffie)

Back to Top