Coffeecompany top 100

Coffeecompany top 100

Door Jasper Uhlenbusch, admin Coffeecompany HQ

1 minute read

Vanaf de allereerste dag dat de deuren van de Coffeecompany open gingen is er naast koffie nog 1 ding minstens even belangrijk: welke muziek past er bij dat kopje koffie? Help ons de ultieme top 100 Coffeecompany-muziek te maken.

Wakker worden met Cesaria Evora, Billie Holiday, of in de winter misschien zelfs Thelonious Monk. De eerste zon-zonder-jas was pas écht lente met Bob Marley en een frozen cappuccino. Bepaalde platen die als een grijs gedraaide draad een tijdperk definieerden konden de hele dag; ik denk aan die van Erykah Badu, Norah Jones en Paris st Germain.

We houden zelf zoveel van muziek dat we het geluk hadden artiesten als Michael Franti, Pete Philly & Perquisite, Lilian Viera, Tim Knol en Curtis Harding live bij de koffie te mogen serveren. Half januari staat bovendien Eurosonic Noorderslag weer op het programma, waar CC Groningen samen met buurman Plato Coffee & Music presenteert.

Kortom: wij houden van muziek. Onze vrienden van Diamonds & Coconuts houden daarentegen erg van lijstjes. Dat bracht ons op het idee om samen, met jullie, klanten, barista's, oud-barista's en overige liefhebbers van koffie en muziek, een ultieme top 100 van Coffeecompany-muziek te maken.

Help mee door jouw eigen top 5 te maken op www.diamondsandcoconuts.com en die te delen met je vrienden op Facebook.

Het lijstje dat de meest LIKES op Facebook krijgt wint een superdeluxe Chemex kit twv € 225

De CC top 100 en bekendmaking van de winnaar is helaas vertraagd en zal zijn op 12 januari.

Back to Top