Barista Belle bakt Banana Bread
1 minute read
We waren op bezoek bij de mannen van American Baking Company en kregen het recept mee van hun beroemde Banana Bread. Volgens Ken de perfecte lekkernij voor bij je koffie.
Barista Belle ging met het recept aan de slag en het resultaat mocht er zijn.
Zelf aan de slag? Hier vind je een how to:
Ingrediënten
- 40 gram walnootstukjes
- 188 gram tarwemeel
- 7,5 gram baking soda/natriumbicarbonaat/dubbelkoolzure soda
- 1,5 gram zout
- 4 bruine rijpe bananen - 2 apart houden
- 100 gram kristalsuiker
- 55 gram lichtbruine basterdsuiker
- 115 gram gesmolten boter
- 60 ml (volle) melk
- 1 ei
- 2,5 ml vanille extract
Verwarm de oven op 175C. Beboter een cakevorm van 24 x 11 cm en bestrooi met meel.
Meng het tarwemeel en baking soda in een schaal.
Mash in een andere schaal 2 bananen tot kleine stukjes - maar niet tot moes :) - en houd apart.
Meng in een grote kom de twee andere bananen en alle suiker met een elektrische mixer tot ze een vloeibaar geheel vormen. Voeg daarna het ei toe en mix verder.
Mix dan de melk en vanille erdoorheen, gevolgd door de gesmolten boter.
Voeg de droge ingrediënten toe en mix op een lage stand tot alles gemengd is.
Als laatste voeg je de ge-mashte bananen toe en meng alles goed door met een grote lepel.
Giet het beslag in de cakevorm en bestrooi de top met de stukjes walnoot.
Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak de cake afhankelijk van de oven zo’n 35-40 minuten. Een goede test of de cake klaar is: prik een satéprikker in het midden en kijk of die er schoon uitkomt. Zo ja: dan is ‘ie klaar. Geniet ervan!
Lees hier het verslag aan de bakkerij van ABC
What's next
Meet the Makers - American Baki...
Op bezoek bij de mannen van American Baking Company.