News

Dutch Aeropress Championship 2017

CoffeeCompany HQ

Dutch Aeropress Championship 2017

Op 11 maart 2017 organiseert Coffeecompany weer het 6e jaarlijkse Dutch Aeropress Championship, de leukste koffiewedstrijd in Nederland. Het evenement trekt elk jaar meer koffieliefhebbers en is uitgegroeid tot één van de belangrijkste in de koffiewereld. In het weekend van het populaire Amsterdam Coffee Festival gaan 36 barista’s het tegen elkaar opnemen in het prachtige Machinegebouw op het terrein van de oude Westergasfabriek in Amsterdam.

Het Aeropress Championship wordt steeds meer een wereldwijd bekend evenement met meer dan 50 landen die vorig jaar een kampioenschap organiseerden. In Nederland is het Dutch Aeropress Championship uitgegroeid tot een fenomeen in de koffiewereld. Jaarlijks trekt evenement meer deelnemers en een gepassioneerde schare fans zowel in Nederland als in het buitenland. De 27 deelnemersplekken waren in 2016 binnen 10 minuten vergeven, en we mochten bijna 300 bezoekers verwelkomen.

De Aeropress is Coffeecompany’s favoriete zetmethode voor filterkoffie. Simpel, snel, schoon en - vooral - lekker. Perfect voor één mok koffie en daarom ideaal voor de koffiedrinker thuis. Het resultaat was een ronde buis met een papieren filter onderin. Een rubberen ring zorgt ervoor dat de koffie door het filter wordt gedrukt. Het leukste aan de Aeropress is dat er zo veel mogelijk is. Daarom is dit de favoriete methode van veel barista’s. De methode is zo veelzijdig dat dit jaar in bijna vijftig landen nationale competities zijn en in 2008 het eerste wereldkampioenschap werd georganiseerd in Oslo.

Tijdens de wedstrijd strijden 36 kandidaten om de felbegeerde eerste plek. De deelnemers gebruiken dezelfde koffie en strijden via afvalrondes tegen elkaar. Een onafhankelijke jury beslist welke koffie de lekkerste is. Degene die uiteindelijk het lekkerste kopje koffie van Nederland uit de Aeropress weet te persen zal de titel ‘Dutch Aeropress Champion 2017’ krijgen en wint een trip naar Seoul (Zuid-Korea). Daar zal de winnaar zijn of haar kunsten laten zien tijdens het World Aeropress Championship 2017.

Het bezoeken van het Dutch Aeropress Championship is gratis. De deuren openen om 18.30 uur - wees op tijd om een zeker te zijn van een plekje.

POSTER

Deelnemers

De inschrijving voor deelnemers aan het Dutch Aeropress Championship is inmiddels gesloten. De deelnemers dit jaar zijn:

Axe Hessel II Ben Richardson II Bert Van Wassenhove II Bob Wenneker II Cerianne Bury II Christiaan Lo II Daniel Burghardt II Edward Beumer II Elijah Bril II Erik Oosterhuis II Farrah Tan II Floris Van der Burg II Hicham Batou II Jannick Kitsos II Johan Kuin II Jonatan Scheeper II Ka-Tjun Hau II Kaan Yargi II Keng Pereira II Laura Sanz II Lex Wenneker II Linda van der Meer II Max Weldam II Melanie Chardet II Michael Fick II Milo Gil II Niels Te Vaanhold II Nina Bakker II Olaf Van Noord II Olaf Boom II Ruud Boogaard II Sander de Putter II Sean Nakagawa II Tobias Brils II 2x Coffeecompany (n.t.b.)

Jury

De jury van dit jaar:

Stuart Ritson (Cafe Imports Europe) II Mikaela Wallgren (Coffee Collective) II Will Corby (Pact Coffee)

Poster

Ieder jaar wordt een poster ontworpen ter promotie van ieder nationaal Aeropress-evenement. Dit jaar werd de poster voor het Dutch Aeropress Championship ontworpen door de getalenteerde Nederlandse illustrator en grafisch ontwerper Stefan Glerum. Zijn werk wordt geïnspireerd door creatieve bewegingen uit de vroege 20e eeuw zoals art deco, Bauhaus, Italiaans futurisme en Russisch constructivisme, die hij combineert met populaire thema’s en in een handgetekende stijl uitwerkt die doet denken aan klare lijn.

Check het facebook-event voor meer info.


Pers: stijn@coffeecompany.nl

Back to Top