CC Westerdok
Amsterdam

Deze binnenhaven is een ware oase van rust in Amsterdam. De woonboten in het Westerdok en de woningen rondom het water maken het tot een gezellig wijkje waarin CC Westerdok de gezamenlijke woonkamer en de gezellige flexplek is. Let op -> Deze locatie accepteert alleen betalingen met PIN, Visa & Masterdcard, geen contant geld.

Adres

Westerdok 808
1013 BV Amsterdam

Openingstijden

Ma – Vr 8:00 – 18:00
Za – Zo 9:00 – 18:00

Deze binnenhaven is een ware oase van rust in Amsterdam. De woonboten in het Westerdok en de woningen rondom het water maken het tot een gezellig wijkje waarin CC Westerdok de gezamenlijke woonkamer en de gezellige flexplek is. Let op -> Deze locatie accepteert alleen betalingen met PIN, Visa & Masterdcard, geen contant geld.

Fabiennes Playlist van de Maand

CC Westerdok, Amsterdam

Fabiennes Playlist van de Maand

Fabiennes CC Playlist van de Maand - juli 2014

"Ik heb speciaal voor CoffeeCompany al twee playlists in mijn Spotify staan: één met uptempo nummers voor midden op de dag en één met rustige nummers, om wakker mee te worden als je moet openen. Deze playlist is dus best of both worlds: er zitten van alles wat in. Mijn smaak is heel gevarieerd. Ik luister zowel naar klassiekers als Toto en Fleetwood Mac als naar indiebandjes zoals Tame Impala en Half Moon Run. Dat vind je ook terug in de mix. Iedereen kent Dust in The Wind van Kansas, terwijl ik het nummer Jennifer van Little Comets zelf pas vorige week heb ontdekt. Stiekem kon ik het ook niet nalaten om een paar van mijn favoriete platen in de lijst te gooien. Een voorbeeld: het nummer Stories of the Painted Desert van The Rippingtons ft. Russ Freeman luisterde ik vroeger als we 's nachts op vakantie gingen. In het donker langs Parijs rijden, de lichten van de snelweg en dit nummer horen is een moment dat ik nooit meer zal vergeten. Al met al is het een gevarieerde lijst, waar je lekker op kunt swingen en ook nog heerlijk bij kunt chillen. Met een goede kop koffie, uiteraard."

Klik hier voor de playlist!

Marks Playlist van de Maand

CC Westerdok, Amsterdam

Marks Playlist van de Maand

CC Westerdok barista Mark zorgt deze maand voor de CC Playlist van de Maand. Klik, lees, kijk en/of luister gewoon!

Marks CC Playlist van de Maand - oktober 2014

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

"Ciao! Mijn naam staat al in de titel, maar voor de zekerheid: ik ben Mark. Op het moment hou ik me heel veel bezig met het exploren van het menselijke bewustwzijn in de hersenen, via mijn studie psychobiologie aan de UvA. Naast mijn studie ben ik altijd met muziekjes bezig. Ik luister en ontdek de hele dag muziek; behalve op de fiets, dan luister ik meestal naar luisterboeken (Tip!). Los van een muziek-luisterende-dude, ben ik ook eenmuziek-makende-dude, want als gitarist en soms zanger bij mijn bandje The Current is dat mijn ding. Echter, als ik zing is het meestal als ik met een vriend muziek aan het opnemen ben van mijn eigen songwriting stuff. Het plan is om dat binnenkort in de vorm van een EP uit te brengen.

Wat niet ongenoemd mag blijven is een ander project waar een vriend van me (Kip) en ik samen mee bezig zijn. Het project heet Mark & Berry Uncaged en het houdt in dat we in een jaar alle 56 films waar Nicolas Cage de hoofdrol in speelt kijken. Aahhhhwhwwyeahhhhhhhh!"

Hoe ziet je Spotify lijst eruit?

"In de pas twee maanden dat ik hier werk heb ik veel nummers verzameld die ik heel chill vond gaan tijdens mijn shifts. Het idee van deze afspeellijst was om niet te veel vast te houden aan genres, maar om voor bepaalde vibes van nummers te gaan. Het is een mengsel geworden van een paar verschillende vibes om er een goede koffiemuzieksalade van te maken. Meestal is de sfeer nog vrij zomers om deze herfstige herfstigheid te vergeten, maar er zitten ook sexy nummers bij om je sexy te laten voelen tijdens je koffiemomentje. Verder zijn er nummers bij gekomen door hun relaxte chillheid en tot slot wat grappige songs. Bam! Afspeellijst."

Vier nummers uit Marks lijst uitgelicht:

Utrus Horas – Orchestra Baobab

"Mijn ouders zijn heel erg fan van wereldmuziek en hebben de cd waar dit nummer op staat helemaal grijs gedraaid. Ik vind het echt een perfecte track door z’n Afrikaanse koffievibe; alsof je net een kop met intens vers-gebrande cowboykoffie van de lokale koffieboer hebt gekregen en het in een ochtendzonnetje op zijn landgoed aan het opdrinken bent."

Better change your mind – William Onyeabor

"William Onyeabor maakte tijdens de jaren 70 in het isolement van zijn paleisje in Nigeria super groovende muziek. William is een van de meest weirde guys ooit. Check zijn documentaire: Who is William Onyeabor. "

Liquid Jesus – Lenny Kravitz

"Lenny zingt over liquid jesus, maar eigenlijk heeft hij het over koffie. Laat koffie je liquid jesus zijn."

Cajun moon – JJ Cale

"Ik heb dus helemaal zo’n lp-speler gekocht voor in m’n kamer en er ligt nu een plaat van JJ Cale op. Het probleem is dat de router de laatste tijd bovenop de platenspeler ligt en ik ben steeds te lui om helemaal de router op te tillen en met snoeren te gaan knutselen om een andere plaat op te zetten. Hierdoor staat JJ Cale op constante repeat in m’n kamer. De clue is: het kan gewoon bij JJ Cale, want JJ Cale blijft chill in de oneindigheid."

Wat is jouw muzikale guilty pleasure?

"Justin Bieber’s All that matters is stiekem wel heel erg chill. Zijn laatste materiaal kan best wel awesome zijn (soms)."

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

"Sowieso William Onyeabor!"

Klik hier voor de playlist!

Back to Top