CC Nachtegaal
Utrecht

In Centrum-Oost, net buiten de Singel, vind je de Nachtegaalstraat: een knusse winkelstraat gekenmerkt door een divers aanbod aan winkels. Bij CC Nachtegaal ontmoeten buurtgenoten, studenten en winkelend publiek elkaar en komen laptops en kranten samen op de houten stamtafel.

Adres

Nachtegaalstraat 34
3581 AK Utrecht
030-3039720

Openingstijden

Ma – Vr 7:30 – 18:00
Za 8:30 – 18:00
Zo 9:00 – 18:00

In Centrum-Oost, net buiten de Singel, vind je de Nachtegaalstraat: een knusse winkelstraat gekenmerkt door een divers aanbod aan winkels. Bij CC Nachtegaal ontmoeten buurtgenoten, studenten en winkelend publiek elkaar en komen laptops en kranten samen op de houten stamtafel.

Charlottes Playlist van de Maand

By Nydia CC Nachtegaal, Utrecht

Charlottes Playlist van de Maand

Barista Charlotte van CC Nachtegaal in Utrecht zorgt deze maand voor de CC Playlist van de Maand. Klik, lees, kijk en/of luister gewoon!

Shereens CC Playlist van de Maand - mei 2016

Wie ben je en wat doe je zoal behalve koffie zetten?

Hoi, ik ben Charlotte! Naast mijn baristaleven bij de CC bezoek ik graag andere leuke koffietentjes in Utrecht en probeer ik veel buiten te zijn door te wandelen, fietsen of hardlopen. Verder ben ik aan het afstuderen en hou ik erg van films, gezelschapsspelletjes, kringloopwinkelen, planten, eten met groenten, speciaalbiertjes, fotograferen en Photoshoppen. Ook ga ik supergraag naar festivals en concerten, waardoor ik het leuk vind om veel verschillende muziek te leren kennen en te luisteren.

Hoe ziet je Spotify-lijst eruit?

Deze lijst is een combinatie van nieuwe muziek en oude favorieten. Ik maak voor mezelf vaak lijstjes, maar niet alles daarvan is geschikt om in de Coffeecompany op te zetten. Deze lijst is gemaakt voor het voorjaar en CC-huiskamerproof met voornamelijk dromerige pop, indierock, een beetje soul en wat elektronisch. Sommige nummers zijn vrolijk als zomerdagen, andere meer melancholisch, zoals zomeravonden soms kunnen zijn.

Drie nummers uit je lijst uitgelicht

Leon Bridges - Comin’ Home / Smooth Sailin’

Deze man is fantastisch, ik zag hem afgelopen april live op Motel Mozaïque in Rotterdam en daarna heb ik zijn laatste album grijsgedraaid, voornamelijk tijdens mijn shifts in de CC. Heerlijke Amerikaanse soul met een nostalgisch randje.

Chairlift – Moth to the Flame

De vrolijke popdeuntjes van Chairlift doen het heel goed in de Coffeecompany, hun album Moth is een van mijn meest recente favorieten.

SYumi Zouma – Alena

Heerlijke dromerige pop die het supergoed doet op de achtergrond.

Wat is jouw Coffeecompanyproof guilty pleasure?

In de vijf jaar dat ik bij Coffeecompany werk heb ik sommige artiesten eigenlijk al veel te vaak opgezet, maar het blijft leuk om af en toe een nostalgisch album te draaien. Het liefste iets van Death Cab For Cutie, Noah and the Whale of Cloud Control. Klassiekers als Simon & Garfunkel en Fleetwood Mac behoren ook wel tot de nostalgische categorie. Ik vind de muziek natuurlijk nog steeds fantastisch, maar ergens bekruipt me meestal wel een klein schuldgevoel dat ik iets originelers op had kunnen zetten.

En wat gaat er op tijdens het schoonmaken als de deuren eenmaal dicht zijn?

Tijdens het schoonmaken zet ik vaak mijn hardlooplijstjes aan. Deze zijn vaak te energiek, te agressief of te experimenteel om tijdens openingstijden af te spelen. Een andere schoonmaakfavoriet is m’n Dancing in the Dark playlist, deze bevat favorieten uit de jaren ’80. Foute dansbare opzwepende deuntjes doen het altijd goed om het laatste uurtje door te komen.

Klik hier voor de playlist!

Back to Top