CCBC17

CCBC17

Door Jasper Uhlenbusch, admin CC Branderij, Amsterdam

1 minute read

Wat in 1998 begon met een stopwatch, een kratje bier en een avondje koffiezetten na sluit, is uitgegroeid tot een tweejaarlijks evenem

Afgelopen zomer begonnen we met oefenen - superschoon werken, snel zijn, de perfecte espressorecepten, het juiste levelen met de OCD en het perfecte laagje microschuim op de cortado van maximaal 0,5 cm - alle details tellen om goed te scoren op het drie kantjes tellende juryformulier. Alle 381 CC barista's moesten eraan geloven en deden mee met de voorrondes. De allerbeste 21 barista's gingen door naar de halve finale op CC HQ.

In deze aflevering van de podcast Man met de Microfoon zit een fragment van een van de voorrondes in de CC Beethoven, vanaf 4:50.

Tijdens de halve finale werd er nog meer verwacht van de barista's: een eigen espressorecept maken voor onze single origin espresso Kayon Mountain en een Aeropressrecept voor de Muburi AA. Daarnaast moest er onder toezicht van drie strenge juryleden gewapend met thermometers, stopwatches en formulieren weer een bestelling gemaakt worden met de espressomachine.

Finalist Ella

Zaterdag 18 november was de grote avond. In Pakhuis West werden podium, catering, geluidsets, lasers en rookmachines paraat gemaakt voor het grote evenement. De drie finalisten, Ella (CC Schelde), Elke (CC Dijk) en Chanti (CC Treub) mochten op het podium bewijzen wie er het beste was en er met de hoofdprijs vandoor zou gaan: een ticket naar de Jungle. Dit mocht naar eigen keuze de Concrete Jungle, NYC zijn, of de echte Jungle; mee op koffiereis naar Colombia. De opdracht: in de spotlights en voor het publiek en cameras, 1 meter (12) perfecte cortado's maken.

Voordat de winnaar bekend werd gemaakt was er plaats voor de uitreiking voor prijzen voor Best Team CC Delft, beste Storemanager Steffie! en - minstens zo belangerijk - het beste (in jungle thema) geklede team: CC Beren & Spui.

Beste Team

En de winnaar is geworden: Ella van de CC Scheldestraat!

Winning

Back to Top