News

Man met de microfoon

By Jasper Uhlenbusch CC Java, Amsterdam

Man met de microfoon

Even klaar met je Facebook vrienden, Instagram timeline en snapchat geintjes die je leven van diepgang en vervoering dienen te voorzien? Stop een mooie podcast in je oor.

Als wij geen koffiepodcasts luisteren, luisteren wij graag This American Life, Radiolab of Revisionist History

Voor de podcast beginners - podcasts zijn een soort on demand radioprogramma's. Daar zitten hele mooie radioprogramma's tussen, echt de moeite waard om het even uit te zoeken en te proberen! Wacht, Chris legt het even uit aan z'n moeder.

Wat is een podcast? from Chris Bajema on Vimeo.

Een van de mooiste voorbeelden van een podcast uit Nederland is Man met de microfoon, gemaakt door Chris Bajema, een radiomaker met ervaring als verslaggever, hoorspelmaker en theater.

Man met de Microfoon is dan ook een mix van echte en bijna echte verhalen uit een stadswijk. Chris noemt in z’n programma nooit in wélke wijk hij zijn verhalen verzamelt. Dat is de kracht, alle luisteraars zullen hun eigen wijk herkennen, de verhalen zijn universeel. Zulke mooie verhalen komen ook voorbij in een koffiehuis als het onze en daarom waren wij meteen verliefd op Man met de microfoon. Chris zit ook vaak bij ons in de Coffeecompany aan het Javaplein, dus de link was snel gelegd.

We zijn dan ook trots om te melden dat het tweede seizoen van MMDM mede mogelijk gemaakt wordt door Coffeecompany. In elk van de 7 afleveringen zal er een klein item gaan over koffie of een onderwerp wat daar mee te maken heeft.

De eerste aflevering gaat in premiere op 6 november.

Back to Top