Roasting

Voordat je koffie kan gaan zetten moet er gebrand, geroosterd of gewokt worden: de koffie bruin maken zeg maar. Onze queste is om het maximale uit de zoetheid van de koffie naar boven te halen, zonder die te verliezen door de koffie te donker te branden.

Lees meer

LEES MEER Uitgelicht

Kenya feel it?

Wat ons betreft komt Kenia redelijk dicht in de buurt van het koffieparadijs.

LEES MEER 21 grams

Veel is lekker

“The weight of a stack of nickels. The weight of a humming bird... a chocolate bar.” Een bari...

LEES MEER tostichef

Meet the Makers - Tostissimo's ...

In de Meet the Makers serie geven we je een kijkje achter de Coffeecompany schermen. Deze kee...

LEES MEER We like

Flat white & cortado

Twee van onze favorieten, de cortado en de flat white, onder de loep.

LEES MEER De ontwaking!

Meghalaya LaKyrsiew

LaKyrsiew - dat 'de ontwaking' betekent in de lokale Khasi taal - is een plan dat na 2 eeuwen...

LEES MEER Dutch Design

Interview met grafisch ontwerpe...

Het lijkt wel een jaarlijkse traditie: iedere editie van een landelijke Aeropress-wedstrijd k...

LEES MEER Sinds 1996

20 jaar Coffeecompany!

"20 jaar, da's best lang" – Dat vinden wij ook! Weet jij het nog, je eerste keer Coffeecompany?

LEES MEER Making of

Making of the Coffee Story

De hele geschiedenis van Coffeecompany vertellen in drie minuten, hoe doe je dat? Een kijkje ...

LEES MEER Latte Art

Melk: Creatief met melk

Coffeecompany-barista’s Belle en Bruno zijn door naar de finales van de Latte Art Kampioensch...

LEES MEER Proces

Van bes naar koffie

De stappen die je moet zetten om koffie te produceren zijn op zich niet moeilijk. Je moet ze ...

LEES MEER Flash brew

Flash brew

Superfris en fruitig: deze methode is volgens ons dé manier om zwarte ijskoffie te maken.

LEES MEER lemonade

Meet the Makers - Pinkyrose Lem...

In de Meet the Makers serie geven we je een kijkje achter de Coffeecompany schermen. Deze kee...

LEES MEER Tijdelijke thee

Pu Erh Blood Orange

Een nieuwe tijdelijke thee bij de CC (hà!): Pu Erh Blood Orange. Van alle soorten thee is Pu ...

LEES MEER Rising star

Rwanda

Met de prachtige Rwandese koffie van Muyongwe in het assortiment een mooie aanleiding om even...

LEES MEER trip report

Meet the Makers - La Marzocco

CC captain Leslie ging samen met brander Tom en technicus Hayo langs bij de makers van onze e...

LEES MEER DAC Recipes

Press like a champ

De Aeropress is onze favoriete methode om filterkoffie te maken en we waren dan ook een van d...

LEES MEER grinders

Malen: Messen vs. Schijven: wel...

Wij verkopen bij Coffeecompany alleen maar koffiemalers met maalschijven. Toch zijn elektrisc...

LEES MEER dac

Een avond bij het Dutch Aeropre...

De Aeropress: een zetmethode zo veelzijdig dat er wedstrijden mee worden gehouden.

LEES MEER aeropress top 3

Recepten: Learn from the best!

Check de top drie recepten van het Dutch Aeropress Championship 2015 en zet koffie als een ka...

LEES MEER Interview

Jelle Baan - Adorno, noch einmal

Jelle Baan mag zichzelf sinds kort naast barista ook schrijver noemen. Het vaste gezicht acht...

LEES MEER Roasting

Eigen branderij in Amsterdam

Weer een nieuwe stap in het verwezenlijken van onze koffiedromen: onze net geopende branderij...

LEES MEER baking barista

Barista Belle bakt Banana Bread

We waren op bezoek bij de mannen van American Baking Company en kregen het recept mee van hun...

LEES MEER Moederdag

Thee met moeders

Het is moederdag en dus nodigde barista Thomas zijn moeder uit voor een kopje thee op de Bran...

LEES MEER Cold as...

Iced latte

Onze favoriete koffie met melk in de zomer. Espresso, ijs en melk. Oké, misschien een beetje ...

LEES MEER CCBA 2015

Koffie met Marloes Kemming

Winnaar van de Coffeecompany Book Award 2015.

LEES MEER DAC 2017

Dutch Aeropress Championship: d...

De Aeropress is de makkelijkste manier om een lekkere kop koffie thuis te maken. Hij is boven...

LEES MEER sugar cane decaf

Hoe onze decaf werkt

Als er één eigenschap is die alle decafdrinkers gemeen hebben, is dat zij koffie drinken voor...

LEES MEER Filter magic

How-to: Chemex

Niet alleen een esthetisch fraaie zetmethode, hij maakt - met wat liefde en aandacht - ook fa...

LEES MEER Drip drip drip

How-to: Pour-over / drip

Filterkoffie zoals iedereen het kent van vroeger! Een simpele plastic dripper koop je voor ee...

LEES MEER simpel & snel

How-to: Aeropress

Ken je die assistent chemicus uit Breaking Bad die een eigen methode verzon om koffie te zett...

LEES MEER The real stuff

How-to: Cafetière

De Espro Press is de simpelste manier om goede koffie te maken.

LEES MEER coffee music

Coffeecompany top 100

Vanaf de allereerste dag dat de deuren van de Coffeecompany open gingen is er naast koffie no...

LEES MEER Finca Matalapa

Koffieparadijs in El Salvador

Op een uurtje rijden van San Salvador ligt de paradijselijke plantage van Vickie Ann Dalton e...

LEES MEER Origin Trip

De andere kant van de koffieketen

Een week Cup of Excllence jureren in Burundi. Over armoede, *life-changers* en het aardappelp...

LEES MEER Colombia

Field trip - Colombia

Eind november vertrokken Roland en Jasper naar Colombia op zoek naar nieuwe koffies, partners...

LEES MEER Processing

Washed vs. Natural

Wie wel eens onze koffie koopt, ziet het waarschijnlijk op het label staan: 'PROCESS'. Meesta...

LEES MEER ABC

Meet the Makers - American Baki...

Op bezoek bij de mannen van American Baking Company.

Back to Top